Folytatjuk nemrég elkezdett minisorozatunkat, melyben összegezzük, mi várható az egyre közeledő Nova Rock fesztiválon. A górcső alá ezúttal a harmadik napot toltuk be, mely semmivel sem gyengébb, mint az azt megelőző két nap.

Nova Rock – Így fest a harmadik nap

Kicsi a bors, de erős

Ahogy az első két nap, úgy a szombat, vagyis július 16-a sem okoz csalódást senkinek, mivel a Nova Rock szervezőcsapata a korai időpontokra is remek bandákat igazolt le. Jön Amerikából az igen vegyes rockot játszó The Last Internationale, az oaklandi hardcore punkok, a Lionheart, a hasonló stílusban alkotó kaliforniai Stick To Your Guns is, de ebben a vonalban kétségtelenül a Powerflo viszi majd a prímet. A csapat ugyan 2017-es keltezésű és csak egy lemezük jelent meg, de olyan erők alkotják, mint a Biohazard gitáros-énekese, Billy Graziadei, a Fear Factory egykori basszere, Christian Olde Wolbers, valamint a Cypress Hillből ismert Sen Dog.

A különböző helyi alakulatok mellett nagy érdeklődés övezi majd minden bizonnyal a Baroness fellépését is, akik tavaly Grammy-jelölést is kaptak Shock Me című dalukért. A srácok ötödik albuma állítólag már félúton van, úgyhogy még az is lehet, hogy a Nován majd bekerül egy-két új mocsári sludge opusz a repertoárba.

„Számunkra a gyilkosság csaknem olyan normális, mint a szerelem”

Zúzos bulit ígér a Body Count is, akik Ice-T vezérletével tavaly adták ki hatodik stúdiólemezüket Bloodlust címmel. Az anyag kegyetlen témákat tartalmaz, amihez olykor a Slayerhez hasonlóan brutális klipeket társítanak. Csoda, hogy egyik dalukat előadhatták a Grammy-díjkiosztón, amolyan felvezető performanszként. (Azért azt gyorsan tegyük hozzá, hogy ezt a tévé nem közvetítette.) A lemez címét, amúgy Ice-T a következőképpen magyarázta:

„Ez sem provokáció, sokkal inkább gondolkodásra akarom késztetni az embereket. A forradalomnak benned kell elindulnia. Emberek vagyunk, a legerőszakosabb lények ezen a bolygón. Számunkra a gyilkosság csaknem olyan normális, mint a szerelem. Csupán az tart vissza minket az erőszaktól, az öléstől, hogy tisztában vagyunk a következményekkel. Mi még a Földet is képesek vagyunk elpusztítani, annyira önzőek vagyunk, hajlamunk van a rombolásra. De valóban ezt akarjuk?”

Vajon megtalálod a neten az új Limp Bizkit-albumot?

Jön a Limp Bizkit, pedig a srácok nem adtak már ki egy ideje új lemezt, Fred Durst ráadásul nemrég úgy hülyítette a népet, hogy feltöltötte a netre. Persze a régi slágerek és a lépten-nyomon kiadott új dalok vélhetően felcsendülnek majd július 16-án is, méghozzá az egyik legnagyobb bulit ígérve a résztvevőknek.

Hasonlóan várós a Bullet For My Valentine fellépése is, akik serényen dolgoznak új, 2015-ös Venom című lemezük folytatásán. A Venommal nagyot dobott a gárda, ezúttal valami még különlegesebben agyalnak.

„Megpróbáltunk egy máshogy megdörrenő albumot készíteni, valamint a dalszerzéshez is máshogy hozzáállni. Azt hiszem, hogy alapjába véve sokakat meglepetésként fog a hangzása, valamint az a hangszerelés, amit összeraktunk.”

A rajongóknak azonban nem kell aggódni, a lemez állítólag horzsol majd megint, ráadásul a múltjukat sem fogják a srácok sutba vágni.

Nem piskóta egyik headliner sem

A nap egyik headlinere a szőke hajú rocker, a Rebel Yell szülőatyja, vagyis Billy Idol lesz. Főhősünkről nem sok új mondható el, ugyanis ha stúdiólemezekről van szó, akkor alaposan kivérezteti rajongóit. A Cyberpunk után 12 évvel jött a folytatás, majd a legutóbbi Kings & Queens Of The Undergroundra is 9 évet kellett várni, úgyhogy ha nincs más, akkor szóljon a Rebel Yell!

A Volbeat ellenben nagyon aktív, 2016-os albumuk folytatása is hamarosan várható, azonban 2018-at a bulizásnak szentelik, és rengeteg helyre ellátogatnak, így a Nova Rockra is. A terítéken a legjobb dalaikon kívül a korábban említett Seal The Deal & Let’s Boogie lesz, úgyhogy unatkozni nem fogunk.

„Ez egy Volbeat-album, ugyanakkor van előrelépés is. Elsősorban amikor a hatalmas melódiákkal megspékelt dalszerzésre terelődik a szó. Olyan dalok találhatóak a lemezen, amiket már évek óta szerettem volna megírni, és úgy tűnik, most a megfelelő helyen voltam, ahol az összes darabra ráleltem.”

Mindent egybevetve látható, hogy a harmadik nap sem lesz kihagyható, úgyhogy te se maradj le, kattints IDE és gyere velünk kipihenni az egész éves hajtást!

A Nova Rock negyedik napjáról ITT olvashatsz.

*

Forrás: novarock.at, hammerworld.hu. teamrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: