2016-ban 3 év pihenő után lépett ismét színpadra a német gárda, ráadásul a fesztiválfellépéseken egy új dallal nyitották műsorukat, amivel bizonyították, hogy nem állnak híján a kreatív energiákkal sem. Till Lindemannék pedig nem hagyják ennyiben a dolgot, ugyanis elkezdtek dolgozni új lemezükön, sőt, 2017 nyarán ismét adnak pár fergeteges koncertet, ami nagyszerű módja az új albumra való hangolódásnak.

Rammstein – Mozgalmas év lesz 2017

Új dallal hangolnak az új lemezre

2016 nyarán ismét bebizonyította a Rammstein, hogy koncerteken mutatott kirobbanó formájuk semmit sem kopott, ugyanis a fesztiválszezonban lenyomott bulijaik magasra tették a lécet, ráadásul a Ramm 4 című új dalt is rászabadították a világra, ami egyfajta felvezetése a 2009-es Liebe ist für alle da című lemez folytatásának.

„Meg akartuk mutatni a világnak, hogy még mindig együtt vagyunk és játszunk, továbbá új dalokat is írunk.”

Ami a hosszú évek óta esedékes új albumot illeti, egyelőre nem sok hivatalos információnk van, de a pletykák szerint 2017 vége, 2018 eleje esélyes a megjelenésre.

Az viszont biztos, hogy a háttérben nem csak a koncertekre tréningezik Till Lindemann csapata.

„Elkezdtük összerakni és továbbfejleszteni a dalokhoz szánt ötleteinket zenekari szinten. Nehéz megmondani, milyen messze vagyunk még, ugyanis sokszor minden rendben zajlik, azonban vannak olyan napok, amikor az egész folyamatot újra szeretnénk kezdeni.”

Rammstein – Mozgalmas év lesz 2017

Koncertfelvétel és nyári fellépések várhatóak

Viszonylag friss hír a zenekar háza tájáról, hogy Rammstein: Paris címmel a Palais Omnisports de Paris-Bercy színpadán lencsevégre kapott 2012-es koncertet lemezen is kiadják, sőt, 2017. március 23-án világszerte körülbelül 350 moziban is látható lesz a 30 kamerával rögzített film – Magyarországon az Uránia moziban vetítik –, ami elképesztő látványosra sikeredett. Ezt a svéd rendező, Jonas Åkerlund is bizton állítja:

„A rengeteg kamera hatalmas mennyiségű felvételt biztosít. Ez egy 2 óra 20 perces buli volt, de olyan precízen kezeltem és vágtam a felvételeket, mint egy három-négyperces videónál. A hatalmas szerkesztői stáb ellenére is több mint egy évbe telt, mire végeztünk a vágással.”

Egyelőre csak pár hangulatkeltő trailer tekinthető meg a koncertanyagról, azonban, ha kíváncsi vagy, élőben hogyan játszanak a német zenészek, akkor csapj le valamelyik nyári koncertjükre, ugyanis a tavalyi évhez hasonlóan idén is meglátogatnak pár nagyobb európai arénát és fesztivált, sőt, egy koncert erejéig New Yorkba is elutazik a csapat.

Azonban érdemes sietni, hiszen vannak olyan helyszínek, ahova már nem lehet jegyet váltani, ami nem csoda, hiszen a jelenkor egyik leglátványosabb koncertzenekaráról van szó.

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: