Csendben molyol az Alice In Chains, pedig Jerry Cantrelléknek 2016-ban akadt azért pár nagyobb dobása is, melyek közül a Guns N Roses-zal lenyomott közös turnét érdemes megemlíteni. Az utóbbi időszakot azonban arra használták, hogy régóta esedékes új albumukat véglegesítsék.

Alice In Chains – 2017 egyik legjobban várt lemezén dolgoznak

Szupergroupban bizonyított William DuVall

Nem pörgött maximális fordulatszámon az elmúlt időszakban az Alice In Chains, pedig 2013-ban kiadott The Devil Put Dinosaurs Here jó fogadtatásra lelt, és a hozzá kapcsolódó turné sem volt rossz.

Jerry Cantrellék ennek ellenére természetesen nem tétlenkedtek, hiszen több más dolgot is kipróbáltak a közelmúltban. Egyik ilyen a William DuVall énekes kitérője a The Giraffe Tongue Orchestrával, ami tulajdonképpen egy szupergroup Ben Weinman (The Dillinger Escape Plan), Brent Hinds (Mastodon), Pete Griffin (Dethlok) és Thomas Pridgen (ex-Mars Volta) közreműködésével.

„Ember, ez egy komor és súlyos lemez, nem is lehetnék büszkébb rá. Egyszerűen csak új magasságokba toltuk egymást, így lett elképesztő ez egész. Egy meglehetősen dinamikus és erős anyag, a szövegek pedig az eddigi legjobb alkotásaim, mivel arra kényszerültem, hogy a legjobbat írjam ehhez a valóban filmzene szerű anyaghoz.”

A csapat bemutatkozó lemeze 2016. szeptember 23-án jelent meg és elég eszement, ugyanakkor mégis agyas zenét tartalmaz.

Még a Guns N’ Roses-zal is játszottak együtt

Az új Alice In Chains anyagra hangolódás jegyében került sor a csapat Gunsszal közös fellépéseire is az Államokban, melynek nyitóakkordja két Las Vegas-i fellépés volt, ami után kérdés nélkül beugrottak Axlék elé zenélni a nyári stadionturné elejére.

„Not In This Lifetime a turné címe, és nem véletlenül, hiszen sosem gondolták volna, hogy összejön. Megtiszteltetés, hogy velük együtt játszhatunk. Az első két koncertet lenyomtuk Vegas-ban, így természetes volt, hogy csatlakoztunk hozzájuk a nyári stadionturnéra is.”

Érdekes ilyen alázatos és korrekt nyilatkozatot olvasni az egyik legnagyobb grunge csapattól, akikhez olyan klasszikusok fűződnek, mint a milliós példányszámban eladott 1993-as Dirt.

Éjjel-nappal a stúdióban

A seattle-i kvartett legutóbb négy éve jelentkezett új lemezzel, azonban a folytatás, vagyis a 6. stúdióalbum nincs messze, igaz már régóta ígérgetik a rajongóknak legújabb dalcsomagukat. A srácok azonban már minden kötelességüket teljesítették, így bevonultak a stúdióba, ahol non-stop az új albumon dolgoznak.

Alice In Chains – 2017 egyik legjobban várt lemezén dolgoznak

Mike Inez basszusgitáros 2017 januárjában már így nyilatkozott a munkafolyamatok jelenlegi állásáról:

„A mai napon elhagyom a stúdiót, hogy átmenjek egy másikba, és nagy zajt csapok. Igen, keményen dolgozunk, azaz tesszük a dolgunkat.  Csak játszunk, aztán valami csak összejön. Napi húsz óra a stúdióban nem vicc, de azért nem rossz.”

Hogy ebből mikor lesz lemez, azt egyelőre nem tudjuk pontosan, de, ha már dolgoznak rajta a srácok, akkor minden bizonnyal záros határidőn belül leszállítják az új anyagot.

*

Forrás: teamrock.com, metalinjection.net, blabbermouth.net

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: