Ha megakadtál a foglalásod közben, vagy problémába ütköztél, ne ess pánikba, és mielőtt ügyfélszolgálatunknak írsz, inkább olvasd el a Gyakran Ismételt Kérdéseket, hátha itt megtalálod a választ! :)

Foglalás- Fizetés – (Jegy)visszaváltás

Kinéztem egy utazást, és helyet szeretnék foglalni a Todi koncertutazásra. Hogyan lehetséges?

A https://todi.hu/utjaink oldalon válaszd ki az utat, majd add meg adataidat, jelöld be a számodra megfelelő fizetési módot, és nyomj rá a megrendelés gombra. Ezt követően, függően a fizetési módtól vagy az OTP Simple oldalára irányítunk, ahol bankkártyával tudsz fizetni, vagy emailben elküldjük az átutaláshoz szükséges infókat.

Nem ismerem az OTP Simple-t. Ez milyen fizetésnek számít?

Az OTP Simple rendszerén keresztül történő fizetés egyszerű bankkártyás fizetésként könyvelődik. Pont olyannak, mintha mozijegyet vennél, vagy amikor a boltban kártyával fizetsz.

Biztonságos az OTP Simple?

Igen, a mi és partnereink tapasztalatai alapján teljesen megbízható a rendszerük. A fizetési oldal https:// kezdetű weboldalon fut, itt az „s” a security-re utal, ez is a biztonság részét képezi. Eddig több, mint 8000 ilyen fizetésen vagyunk túl, és még egyetlen visszaélés sem történt.

Elírtam az adataim, mit tegyek?

Ha az adatmegadást követően, a fizetés előtt vetted észre, az adatellenőrző oldalon (a foglalás utolsó oldala)  még tudod módosítani. A fizetést követően pedig küldünk egy levelet benne egy linkkel, amin bármikor (legkésőbb az utazás előtti 3. napig) magad is tudod módosítani adataid.

Nem sikerült a fizetés. Mit tegyek?

Ennek több oka lehet: ha elírtad a kártyaadatokat, vagy ha nincs elég fedezet a kártyán, akkor erre üzenetben figyelmeztet a rendszer. Az is előfordulhat, hogy a napi limited nem elég magas, ezt a bankodnál tudod ellenőrizni.

Ha ezekkel nincs gond, de mégse sikerül a fizetés, válaszd az átutalásos fizetési módot. Hétköznapi utalás esetén 1-2 órán belül megérkezik az utalás, amit azonnal visszaigazolunk.

Kifizettem a jegyem, mi a teendőm?

Bankkártyás fizetés esetén a fizetésről egy banki visszaigazoló emailt, valamint egy, a számlát is tartalmazó emailt kapsz, rögtön a foglalást követően. Ha az átutalást választottad, akkor egy kis türelmedet kérjük, amíg átfut a rendszereken a tranzakció. Hétköznap ez általában néhány óra, hétvégén indított utalás esetén pedig hétfő délelőttig meg kell érkezzen a visszaigazolás.

Amint megérkezik a befizetésed, visszaigazoljuk azt. Teendőd nincsen, az utazás előtti napokban fogjuk küldeni a szükséges tudnivalókat.

Nekem kellene számla is, megoldható?

A Todi koncertutazások minden utasa számlát kap az utazásról, ezt a foglalás utáni emailben küldjük. Ha valamilyen okból ezt nem kaptad meg, írj nekünk!

Többen utazunk, de csak egy emailt kaptunk, mit tegyünk?

A foglalást követően a leveleket mindig a foglaló email címére küldjük el. A visszaigazoló emailben találsz egy linket, amire ha rákattintasz, meg tudod adni a többi utas adatát is. Az utazás előtti infomailt már minden utasnak el fogjuk küldeni – feltéve, ha tudjuk az email címüket.

Fizettem, de semmilyen emailt nem kaptam. Mit tegyek?

Először is nézz be a spam, illetve Gmail esetén a promóciók mappába is. Ha ott sem találod, akkor írj nekünk a hello@todi.hu címre, és orvosoljuk a problémát.

Utasbiztosítást kössek? Kötelező? Ha kötök, hol tegyem?

Nem kötelező, de erősen ajánlott, mert ha gond/baleset történik, nagy segítség. Ne ezen múljon. Nálunk is meg tudod kötni a jelentkezésed során, az ilyen buszos utazásokra kitalált EUB Utasbiztosítás ára 1.980 Ft / fő.

Mit tartalmaz az utasbiztosítás?

Ide kattintva találod az EUB termékismertetőjét, feltételeit. A Nívó biztosítást kötjük utasaink részére.

Még nem múltam el 18, mehetek veletek?

Sima ügy :) Annyi a kérésünk, hogy ide kattintva töltsd le a szükséges dokumentumot, töltsétek ki, szülő írja alá, és hozd az utazásra.

FIGYELEM! Amennyiben nem hozod magaddal, az utaskísérő megtagadhatja a felszállást! Vedd komolyan, nehogy emiatt ne tudj eljönni velünk életed koncertjére!

Korhatáros a koncert?

Vannak olyan koncertek, ahol alsó korhatárt szabnak meg, de a legtöbbnél nincs ilyen. Ha nem vagy benne biztos, írj nekünk egy emailt a hello@todi.hu címre, és utánakérdezünk.

Megvan a jegyem, de mégse utazom. Visszaváltjátok?

Ha foglaláskor nem kötöttél Lemondási biztosítást, akkor az Utazási Feltételekben leírtak szerint ilyen esetben a befizetésed 40%-át térítjük vissza az általad megadott számlaszámra. Ezt legkésőbb az utazás előtt 10 nappal jelezd nekünk!

Lehetőséged van valaki másnak átadni a jegyed az utazás előtti 3. napig, lásd következő kérdés.

Megvan a jegyem, de végül valaki más utazik. Ez megoldható?

Igen, ráadásul a névátírás díját elengedjük! A foglalásod után kapott emailben lévő linken az utazás előtti 3. napig tudod módosítani az adatokat, így át tudod írni valaki más nevére az utazást!

Elmarad a koncert, visszakapom az utazás árát?

Ha azért nem utazol, mert az előadó lemondta a koncertet, akkor a megváltott jegyed 15% kezelési költség levonása mellett visszautaljuk. Ebben az esetben írd meg nekünk bankszámlaszámod és a számlavezető nevét a hello@todi.hu címre!
Lehetőséged van azonban arra is, hogy egy másik koncertutazásra átfoglalj. Ebben az esetben megváltott buszjegyed árát 100%-ban felhasználhatod a kiválasztott másik utazásra!

Utazás előtt

Mikor és honnan indulunk, mikor jövünk haza?

Az indulás pontos helyét és idejét az utazás előtti napokban fogjuk elküldeni az általad megadott email címre, ezért ezt kérjük, hogy figyeld!

Haza a legtöbb esetben nem sokkal a buli után (általában egy órával a befejezést követően) indulunk. Ha ettől eltérünk, akkor azt az adott utazás foglalási oldalán megtalálod.

Mit vigyek, mi legyen nálam?

A koncertjegyed mindenképp! Amennyiben ezt tőlünk rendelted, akkor a fedélzeten az utaskísérőd fogja majd a kezedbe nyomni. Ezen kívül, külföldi utazás esetén érvényes irat: személyi igazolvány vagy útlevél. Jogosítvány nem jó!

Az irat meglétét felszálláskor utaskísérőnk ellenőrzi! Kérjük, ezt még most ellenőrizd, mert sajnos már többekkel előfordult, hogy lejárt irat miatt nem tudtak velünk utazni.

Táska, szütyő, hátizsák?

A/5-ös méretűnél nagyobb táskát, szütyőt, tatyót a legtöbb koncertre, fesztiválra – az utóbbi évek terroreseményei miatt, érthető okokból – nem fognak beengedni. Persze előfordulhat, hogy néha lazábban kezelnik, de ne ezen múljon, hogy nem jutsz be!

Enni-innivalót vihetek?

Természetesen, hozhatsz bármit. Sőt, érdemes egy-két szendviccsel is készülni. Emellett az útközbeni pihenőket úgy időzítjük, hogy jól felszerelt benzinkutakon álljunk meg, ahol tudsz venni kávét, frissítőt, rágcsát.
Viszont fontos, hogy az utazás során az alkoholfogyasztást kulturált keretek között tartsd! Az Utazási Feltételeink alapján azon utast, aki utastársait zavarja, az utaskísérő akár le is szállíthatja!

Gyermekem milyen feltétellel tarthat velem a koncertutazásra?

Mindenekelőtt a koncert szervezőitől kell tájékozódni arról, korhatáros-e az adott esemény. Amennyiben nem találsz erre vonatkozó infót, írj nekünk a hello@todi.hu címre, és segítünk. Ha nincs a koncertre vonatkozó korhatár, akkor az alábbiak a mérvadók:

Gyermek utaztatása

 • 5 éven aluli gyermekek járatainkon nem utazhatnak.
 • Gyermekek 6-10 éves korig csak szülővel, vagy nagyszülővel, a törvényes képviselőtől kapott írásbeli meghatalmazással,
 • 11 éves kortól 14 éves korig kizárólag a törvényes képviselőtől kapott írásbeli meghatalmazással, felnőtt kíséretében,
 • 15 éves kortól 18 éves korig, kizárólag a törvényes képviselőtől kapott írásbeli meghatalmazással, egyedül is utazhatnak járatainkon.

Az írásbeli meghatalmazást kérd az irodától. A meghatalmazást a szülő és két tanú által aláírva kell bemutatni felszálláskor a személyzetnek. Gyermekek életkortól függetlenül, csak érvényes útlevéllel vagy személyi igazolvánnyal utazhatnak.

Bécsben külön törvény határozza meg, hogy kiskorúak meddig és milyen feltételekkel maradhatnak kint az utcán. Ha gyermekeddel utazol vagy gyermeked utazik, kérünk, ezt olvasd el!

Bécsi ifjúságvédelmi törvény

A bécsi ifjúságvédelmi törvény fő tartalma az alábbi:

Az ifjúságvédelmi törvény csak a külső kereteket határozza meg. A végső döntést a szülők vagy a nevelésre jogosultak hozzák meg, akik a törvény előírásait szigorúbban alkalmazhatják, de csak a törvény keretei között és egyedi esetekben megvitathatnak és hozhatnak szabályokat.

Az életkor igazolására szolgáló okirat és igazolási kötelezettség

Alapesetben egy osztrák állampolgár nem köteles igazolványt magánál tartania, azonban kétség esetén a fiatalkorú köteles fényképes igazolvánnyal (diákigazolvánnyal, ifjúsági kártyával, útlevéllel, stb.) igazolni az életkorát. Különösen igaz ez este és éjjel, éttermekben, moziban vagy rendőrségi intézkedés esetén.

Szórakozni járás

A sikátorokban, utcákon, tereken, bárokban, klubokban, diszkókban, mozikban, színházban, fesztiválokon és egyéb nyilvános helyeken való tartózkodás életkortól függően szabályozott.

Mennyi ideig maradhat ki a fiatalkorú otthonról kísérő nélkül?

 • Gyermek (14 év alatt): nem tartózkodhat nyilvános helyeken 22:00 – 5:00 között.
 • Fiatalkorú (14 – 16 év között): nem tartózkodhat közterületen éjjel 1:00 – 5:00 között.
 • 16 éves kortól: a fiatal addig maradhat ki, amíg csak akar, de a szülők vagy más nevelésre jogosultak (pl. diákotthonban, bentlakásos iskolában) megkövetelhetik, hogy a törvény által élőírtnál korábban hazaérjen.

A fiatal csak 18 éves korában lesz nagykorú és vállalhat önállóan teljes felelősséget önmagáért.

Nyilvános rendezvények látogatása

Gyermeknek legkésőbb 22:00-ig el kell hagynia a nyilvános rendezvényeket, de felügyelővel legfeljebb 24:00-ig maradhat.

A 16. évüket be nem töltött fiatalnak éjjel 1:00-kor el kell hagynia a rendezvényt, ez alól kivételek az iskolai, egyházi rendezvények, ifjúsági szervezetek, stb. rendezvényei.

Néhány rendezvény látogatása csak bizonyos kor után lehetséges, a fiatalkorúnak ehhez tartania kell magát. Tudnia kell, hogyan jut haza, megfelelő időben el kell elhagynia a rendezvényt vagy a nyilvános helyet, hogy időben otthon legyen.

Éjszakázás

Hotelekben, ifjúsági szállásokon, kempingekben vagy menedékházakban gyermek és serdülő éjszaka csak felügyelő személy kíséretében tartózkodhat. A fiatalkorú csak az iskolával vagy képzőhellyel, szakmai-, vagy gyakornoki gyakorlattal vagy utazással és túrával összefüggésben, a nevelésre jogosult beleegyezésével éjszakázhat otthonán kívül.

Ifjúságot veszélyeztető média

Gyermekek és serdülők számára tilosak az erőszakot dicsőítő, embereket diszkrimináló, vagy pornográf képeket mutató média, tárgyak és szolgáltatások. Ebben az esetben a felnőttek (pl. a gyártók, kereskedők) kötelesek megvédeni a gyerekeket és a fiatalokat az ilyen médiától.

Tiltott helyek

18 év alatt tilos a következő helyiségekben és helyeken tartózkodni:

 • fogadási irodák, szerencsejátéktermek, kaszinók
 • prostitúciót kínáló helyek
 • Swinger klubbok és pepps-showk
 • főképp magas alkoholtartalmú (égetett) italokat árusító helyek (kocsma)

18 év alatt általános érvényű a szerencsejátékban való részvétel tilalma, ez a tilalom vonatkozik a fogadásokra, játékgépek használatára és az interneten történő szerencsejátékokra is.

A gyermek 14. születésnapjáig nem tartózkodhat olyan helyeken (normál vendéglőkben sem), ahol több, mint két játékgép van telepítve.

Alkohol és dohány

A 16. életév betöltéséig tilos a dohány és az alkohol tartalmú italok beszerzése, és fogyasztása nyilvános helyeken és nyilvános rendezvényeken. Tilos gyereknek és serdülőknek alkohol átadása vagy kimérése. Az eladó kötelese az életkort ellenőrizni (a vevő fényképes igazolványt magával vinni). Az iskolákban 18. életév betöltéséig tilos az alkohol és dohány fogyasztása.

Ellenőrzések, szabálysértések, büntetések

A fiatalkorút,

 • aki a megengedettnél hosszabb ideig kimarad,
 • aki olyan helyeket és nyilvános rendezvényeket látogat, melyhez még nem elég idős,
 • aki szállásokon felügyelet nélküli éjszakázik,
 • aki az előírásokat megszegve, alkoholos italokat (vagy porokat, tablettákat, koncentrátumokat), továbbá dohányt szerez be, fogyaszt vagy terjeszt,
 • aki fiatalokat veszélyeztető filmeket, magazinokat, adathordozókat és ehhez hasonlókat használ, birtokol, beszerez vagy más gyereknek és serdülőnek ad tovább …

… a hatóság információs – és tanácsadói megbeszélésre küldheti vagy 200 Euróig terjedő pénzbírsággal sújthatja.

A szabályok megszegése nincs következmény nélkül

Akik az ifjúságvédelmi törvényt nem tartják be, azoknak büntetéssel kell számolniuk. Nemcsak a fiataloknak kell a törvényt betartani, hanem a szülőknek, a felügyelő személyeknek és a gyártóknak, kereskedőknek is.

A 14. életévüket betöltött fiatalkorú esetén a hatóság a következő lépéseket foganatosíthatja

Figyelmeztet

 • Tanácsadást rendel el
 • Pénzbírságot szab ki.

A gyermekek és a serdülők védelméért különösen a felnőttek felelősek.

Az elkövetett szabálysértésekért tehát 700 Euróig terjedő büntetést szabhatnak ki.

Az ifjúságot veszélyeztető média, alkohol és dohány nyereség céljából történő terjesztésének büntetési tétele 15 000 Euróig terjedhet.

Az eredeti szabályozást IDE kattintva találod.

Nem kaptam választ kérdésemre, mit tegyek?

Írj nekünk a hello@todi.hu címre! Ügyfélszolgálatunk átlagosan 5 órán belül, de garantáltan három munkanapon belül válaszolni fog!