Ha lemezekről van szó, akkor Billy Idol elég ritkán rázza meg magát. Legutóbb például 9 évet kellett várni egy új stúdióalbumra, ám végül kiderült, hogy megérte: nem hagyta cserben rajongóit a már 60 éves brit énekes. A Kings & Queens Of The Underground sikereit meglovagolva jókora koncertkörútba fogott Billy, aminek 2016-ban már csak utórezgéseit érezzük, ám Las Vegas-ban még lehet számítani néhány jókora földmozgásra.

Billy Idol – Beköltözött Las Vegasba

Szórakoztató és balladisztikus dalokkal operál az új albumon

A ’93-as Cyberpunk meglehetősen vegyes fogadtatása után látszólag sok év telt el üresen, azonban ez idő alatt volt egy nagy talpraállása drogproblémák után, majd pedig jó néhány olyan dalt írt meg, ami filmek betétdala lett, 2001-ben pedig ismét visszatért zenekarába a sikerkovácsnak számító Steve Stevens gitáros, akivel 2005-ben leszállították a Devil’s Playground című albumot. Egy évvel később arra is maradt szufla, hogy összerántson egy karácsonyi albumot, a Happy Holidayst.

Ezután 2014-ben ünnepelhettünk újabb Billy Idol-albumot, ami Kings & Queens Of The Underground címmel futott be a lemezboltokba egy életrajzi könyv kíséretében. Billy papa (Idol lassan már 61 lesz) azonban nem az a magát elhagyó fajta, hanem egy tökös örökifjú, aki hetedik stúdiólemezét is megpakolta mozgalmas dalokkal. Persze lágyabb oldalát is megmutatja több alkalommal – ami talán félrevezető lehet egyeseknek –, de aki ismeri munkásságát, annak talán ez nem meglepő. Egyébként pedig előre szólt:

„Néhány dal inkább balladisztikus, de természetesen ezeket kiegyensúlyozzuk azokkal a szórakoztató Idol nótákkal, amiket az emberek szeretnek és elvárnak.”

Maratoni koncertturné és végeláthatatlan Las Vegas-i bulik

Leginkább így lehetne jellemezni Billy Idol elmúlt 2 évét a koncertfronton. Még a lemezmegjelenés előtt, 2014 nyarán fordult meg Csehországban, Szlovákiában és Bécsben, majd a sógorokhoz egy év múlva is bekopogtatott, addigra persze már mindenki kívülről fújta az új slágereket, meg az olyan klasszikusokat is, mint a Rebell Yell.

2016-ban azonban mérsékelten koncertezik a mester, az év legnagyobb durranása csupán az, hogy lassan beköltözik a Las Vegas-i House Of Blues-ba, ugyanis a népszerű koncerthelyszínen halomra adja a koncerteket: márciusban 6, májusban 6, augusztusban 1, szeptemberben 5, októberben pedig ismét 6 fellépéssel hallat magáról.

Hogy mi lesz a következő lépés? Egyelőre nem tudni, bár, ha a munkatempóját nézzük, akkor előbb várható egy közeli koncert, mint egy új sorlemez.


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: