Bár az elmúlt években leszállítottak már új dalokat a rajongóknak Fred Dursték, azonban 2011-es lemezük utódának egyelőre nyoma sincs. A My Generation, a Rollin’ vagy éppen a Nookie című nu-metal klasszikusok szülőatyjai jó ideje csak etetik a népet az album megjelenésével, de úgy néz ki, vajmi kevés esély van az anyag befejezésére, ráadásul nemrég arról esett szó, hogy a lemez már megjelent. Nem csoda, hogy mindenki zavartan kapkodja a fejét jobbra-balra…

Limp Bizkit – Titokban jelent meg az új album?

Semmi sem állíthatja meg őket

Alapos bemutatást nem igényel a jacksonville-i Limp Bizkit, akik a ’90-es végén robbantak be mesterhármasukkal, a Three Dollar Bill, Y’all$, a Significant Other és a Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavored Water című lemezekkel. Utóbbi anyag igen nagy sikerhullámokat korbácsolt fel, szinte mindenki ismeri az olyan slágereket, mint a My Way, a Rollin’ vagy a My Generation, melyek a lemez sarokkövei voltak.

A nagy sikerek után szinte menetrendszerűen jött a hullámvölgy is, hiszen Wes Borland távozott a bandából, akit ugyan pótoltak Mike Smithszel, bár a vele készített Results May Vary közel sem volt olyan sikeres, mint elődei. A morbid testfestéseiről híres Wes 2005-ben, egy középlemezen tért vissza a csapatba, ami a korábban nem nagyon tapasztalt agresszívebb húrt pendített meg a csapat életében, de ugyancsak nem lehetett nagy tarolásnak nevezni. Ezek után egy pár éves szünet következett, 2009-ben viszont újra talpra álltak, és 2011-ben kihozták a Gold Cobra című lemezt, mely erősen reflektált a 2000-es sikerkovácsra.

Limp Bizkit – Titokban jelent meg az új album?

Ugyan a nagy turnék és komoly fellépések ezután is ott voltak a csapat életében, de a rajongók valahogy jobban rá vannak pörögve a régi slágerekre, így nem csoda, hogy nem kapkodja el az új lemezt a Limp Bizkit.

Fred Durst állítólag a netre töltötte fel az új lemezt

Pedig 2012 óta megy az ígérgetés, hogy a lemez készül, sőt az igen érdekes, Stampede Of The Disco Elephants címet adták neki. Az már szinte követhetetlen, hogy mikor keresztelték el így az albumot, az viszont biztos, hogy négy dal – melyek elvileg részei a csomagnak – már napvilágot látott az elmúlt években Ready To Go, Thieves (Ministry-feldolgozás), Lightz (City Of Angels) és Endless Slaughter címmel.

A DJ Lethal nélkül készülő első album azonban igen hányatott sorsú, hiszen folyamatosan csúsznak vele a srácok, 2016-ban ráadásul Wes Borland azt nyilatkozta, hogy továbbra sem lesz megjelenés, ugyanis Fred nem elégedett az anyaggal.

„Már nem tudom mi az elképzelése az anyaggal. Annyit tudok, hogy több különböző felvételt készítettünk ehhez a lemezhez. Az emberek és az igazi rajongók nagyon várják, hogy kijöjjön, de az igazság az, hogy Fred nem elégedett vele, úgyhogy tudom, hogy az énektémákon dolgozik oda-vissza.”

Az album Durst szerint a Beastie Boys ’89-es Paul’s Boutique albumának vonalát követné abban az értelemben, hogy a jól megszokott dalszerkezeteket hanyagolná.

Ha azt gondoltad, hogy ennyi „dráma” után nincs valami újabb Fred tarsolyában, akkor nagyot tévedtél, ugyanis néhány hete egyenesen azt nyilatkozta, hogy a lemez már másfél éve fent van a neten, mivel feltöltötte azt.

„Rajtad múlik, hogy megtalálod-e az albumot. Most néztem rá néhány torrent és mp3/.rar oldalra, de még meg kell találnom.”

Persze böszmeség lenne azt hinni, hogy mindez igaz, azonban jó hadművelet arra, hogy tovább nyújtsa a lemez körüli mizériát. Mindenesetre Wes úgy látszik, megelégelte a dolgot, mivel The Astral Hand címmel új szólólemezt készít, továbbá benne van projektjével, a Big Dumb Face-cel is egy új lemezben, ami 2017 Helloweenjén lát napvilágot.

*

Forrás: teamrock.com, metalsucks.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: