A 2018-as Nova Rock fesztivál négy napját átfésülő sorozatunk utolsó részéhez értünk, melyben a zárónap tűzijátéka lesz a célkeresztben. Kevesebb banda, azonban mindenképpen nagyobb energiaszint jellemzi majd az utolsó felvonást, amit – az ezt megelőző napokhoz hasonlóan – nem érdemes kihagyni.

Nova Rock 2018 – Ütős finálé

Ki a kakukktojás?

A mozgalmas harmadik nap után az utolsó nap – és minden bizonnyal az egész fesztivál – egyik kakukktojása a Wendi’s Böhmische Blasmusik lesz, akik nem éppen fesztiválokra való zenével kényeztetik a hallgatóságot. Az együttes klasszikus hangszereléssel prezentál burgenlandi dallamokat, mely a jól megérdemelt másnapi sör-virsli mellé biztos jól fog esni, de kellemes kikapcsolódás lesz a megviselt hallójáratoknak is.

Kell is a rákészülés, hiszen a nap egyik első fellépője a The Raven Age lesz, akik tavaly adták ki bemutatkozó lemezüket Darkness Will Rise címmel. Mindez nem is lenne túl érdekes, azonban a csapat vezére nem más, mint az Iron Maiden basszerének, Steve Harrisnek a fia, George Harris. A csapat jóféle dallamos metalban utazik, ami mindenképpen megmozgat majd.

„A Salem’s Fate az egyik kedvencünk a lemezről, a hozzá készült videó tökéletesen megmutatja, hogy milyen sötét a képzelőerőnk!”

A bulizósabb, söröskorsó koccintós zenét kedvelőknek a gainesville-i ska punk banda, a Less Than Jake húzza majd a talpalávalót. A csapat már negyed évszázada koptatja a színpadot, tavaly új EP-vel jelentkeztek, vagyis egyáltalán nem fáradtak bele a zeneipar mostanában egyre bonyolultabb útvesztőjébe, hanem élvezik a muzsikát, mely dalaikban is visszaköszön.

A pörgős zenék mellett más stílusok is felbukkannak

A modernebb zenékre vágyók sem fognak unatkozni, hiszen jön az Enter Shikari, akik post-hardcore – metal egyvelegükkel mindenképpen okoznak majd meglepetést. Persze nem fogják hanyagolni tavaly megjelent The Spark című lemezük dalait sem, ahogy a saját legnagyobb slágereik is előkerülnek majd.

Aki nem volna elégedett a rockzenei alapokra állított műsorral, annak lesz egy kis olasz elektronikus zene a The Bloody Beetroots tolmácsolásában, valamint az énekes-dalszerző hagyományok is megelevenednek a brit Michael David Rosenbergnek, vagy ismertebb nevén Passengernek köszönhetően.

Nagy bulit prezentál majd a Billy Talent is, akik ugyancsak a punkzene hagyományit őrzik, immáron több mint két évtizede. A csapat remek koncertbanda, úgyhogy aligha leszel szomorú amiatt, hogy legutóbbi albumuk lassan már kétéves. Valószínűleg a Killswitch Engage sem hoz majd új dalcsokrot a Novára (már készül az új lemez), de azért mi jókat fogunk headbangelni az olyan nagyszerű szerzeményikre, mint a My Curse vagy a Rose Of Sharyn.

Megint a Maiden!

És hogy a headlinerek? Persze, nem felejtettük el őket, ám reméljük, nem haragszol meg, ha azt mondjuk, hogy a Sunrise Avenue légies, a popzenével kacérkodó rockja elhomályosodik számunkra az Iron Maiden acélhimnuszai mellett. A banda ráadásul sikeresen túltette magát egy komoly plágiumperen, aminek köszönhetően ismét visszakerült a programjukba a Hallowed Be Thy Name. Bruce Dickinson ugyanakkor mindenkit szeretne meglepni a műsorral.

„Azt akarom, hogy az emberek azt mondják, hogy ezt a show-t mindenképpen látni kell. Ugyanakkor szeretném őket meg is lepni, hogy hazamenet azt mondják: »Nem hiszem el, hogy ezt a dalt is eljátszották!« Ezt a reakciót akarom elérni.”

Úgy gondoljuk, hogy a fellépők listáját átolvasva nem kérdés, hogy menni kell-e a szomszédba, úgyhogy ahogy eddig is, mi ott leszünk. Veled azonban mi lesz? Ha nem akarsz a fotelban ragadni, akkor kattints IDE gyorsan!

*

Forrás: novarock.at, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: