36 év után úgy döntött a Manowar, hogy lezárja pályafutását és elindul egy utolsó körre, ami a hírek szerint nem lesz rövid, így akár – ahogy más sztárzenekarok esetében is – évekig is eltarthat. A világ leghangosabb zenekara tehát még utoljára megedzi a dobhártyákat, ezért érdemes elgondolkodni azon, hogy megnézed-e az epikus heavy metal úttörőinek egyik utolsó fellépését.

Manowar – Mégsem dobják be a törölközőt

Az igazi heavy metal terjesztői

A csapat története nem is indulhatott volna legendásabb helyszínen, mint a Black Sabbath Heaven And Hell turnéján, ahol Joey DeMaio mint basszusgitár és pirotechnikai szakértő dolgozott Tony Iomiékkal. Miután megismerkedett Ross The Boss-szal – a Shakin’ Street gitárosával, akik a Sabbath előtt játszottak –, már csak arra kellett várniuk, hogy a turné befejeződjön, majd meg is alapították a bandát, amelynek énekese a nemcsak kidolgozott hanggal, hanem izmokkal is rendelkező Eric Adams lett.

A csapat első albuma, az 1982-es Battle Hymns annyira hatásos lett, hogy a kissé rizikósan bevállalt rövid önálló turnéjuk sikert hozott a bandának, így nem volt megállás a sikerig, aminek útját a fantasy szövegek ihlette menetelő heavy metal himnuszok kövezték ki a zenekarnak.

A csapat egyik legsikeresebb albumát is a ’80-as években szállította le, mely a Kings Of Metal címet kapta, és olyan metal alapvetések kaptak rajta helyet, mint a mind a mai napig játszott Heart of Steel, Kings Of Metal és Hail and Kill.

DeMaióék egyik utolsó nagy dobása 2002-höz fűződik, ugyanis ekkor jelent meg a Warriors Of The World, amit szinte kivétel nélkül minden metalrajongó ismerhet. Bár ezt követően még megjelent két album, ezek igencsak megosztották a rajongókat, így a legnagyobb durranás az elmúlt években a két sikerkovács újrakiadása volt, melyek a Battle Hymns MMXI és a Kings of Metal MMXIV címen futnak.

Befejezi a világ leghangosabb zenekara

A zenekar többek között történetmesélős heavy metal dalairól ismert, de például azzal is igyekeztek felhívni magukra figyelmet az évek alatt, hogy bevonultak a Guiness Rekordok Könyvébe azzal, hogy 1984-ben a leghangosabb bulit adták, majd 2008-ban pedig minden idők leghosszabb metalkoncertjét, ami túlszárnyalta az 5 órát. Az utóbbi években ritkán és szinte mindig minket megkerülve turnézott a csapat, majd váratlanul jött a bejelentés 2016. május 25-én, hogy 36 év után visszavonul a zenekar.

„A Gods And Kings turné egy átütő pillanat volt pályafutásunkban: a színpad, a hangzás, a videó és ti, a rajongóink, nagyszerűek voltatok! Egy ilyen elképesztő turné után egyértelmű volt, hogy következő alkalommal még magasabbra kell törnünk, és mindent felül kell múlnunk, amit valaha is csináltunk. Valami olyat, ami teljesíti minden manowarrior álmát, így ez lesz a megfelelő pillanat arra, hogy köszönetet mondjunk és elbúcsúzzunk. A végső csata Németországban kezdődik majd, és elmegyünk a világ minden tájára, hogy elköszönjünk mindannyiótoktól.”

„Ha tudjátok, mi az a metal, akkor ismeritek a Manowart, és ha ismeritek a Manowart, tudjátok, mi az a metal! Azok, akik velünk tartanak ezen a turnén, örökké emlékeznek majd rá, hiszen szemtanúi lehetnek a zenekarnak, mely vérét, szívét, lelkét és pályafutásának minden pillanatát az igaz heavy metalnak szentelte. Felszólítjuk az összes manowarriort, hogy készüljetek, és csatlakozzatok hozzánk a végső csatában!”

A zenekar tehát majdnem négy évtized és 12 stúdiólemez után bedobja a törölközőt, azonban a búcsú vélhetően meglehetősen hosszú és érzelmekkel teli lesz, így ha mindig is kíváncsi voltál az epikus heavy metal úttörőire, akkor ne fogd vissza magad, és jelentkezz be valamelyik koncertjükre. Annyit elárulunk: 2017. november 24-én mi ott leszünk Münchenben. És te?

*

Forrás: teamrock.com

A Manowar müncheni koncertjére jó hangulatú utazást szervezünk. Ha szeretnél még utoljára egy hatalmasat bulizni kedvenc zenekaroddal, tarts velünk! Az utazás részleteiért és a foglaláshoz kattints IDE!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: