Hennel Tivadar, azaz Todi vagyok. Még egyetemistaként kezdtem el foglalkozni a koncertutak szervezésével.

Az ötlet onnan jött, hogy egyre kevesebb nagy banda ad Magyarországon koncertet és az olyan húzónevekért mint a Guns N’ Roses vagy a Rolling Stones, gyakran külföldre kell menni.

Néha stoppal utaztam koncertre a barátaimmal, például Lengyelországba U2-ra. Rájöttem, hogy bár nekünk akkor szerencsénk volt az utazással, nem árt előre leszervezni egy ilyen kiruccanást.

Így indult a koncertjegyek eladásával egybekötött utak, azaz a todi koncertutazások szervezése. Kifejezetten azoknak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak autóval, vonattal, stoppal külföldre menni, hogy a kedvenceiket lássák. Ma már évente több ezren utaznak velünk, a Facebookon is több mint 30 ezer rajongónk van.

A Szeretlek Magyarország 2017 novemberében készített velem egy interjút a koncertútjainkról, olvasd szeretettel. :)

Todi bemutatkozik

Szeretlek Magyarország: Mi volt az eddigi a legütősebb bulitok?

Todi: A Guns N’ Roses 2017-es júliusi bécsi koncertje, amire több mint 700-an utaztunk. Amikor elkezdtük hirdetni, néhány nap alatt több száz jegyet adtunk el. Szerencsére sikerült remek promóteri kapcsolatokat kiépítenünk, ennek köszönhetően egyrészt a hivatalos jegyeladás előtt három nappal már a saját közönségünknek árusítottuk a jegyeket. Elég nagy megnyugvás volt a Guns-rajongók számára, hogy nem kellett a külföldi jegyértékesítő oldalakon bankkártyával ugrásra készen várniuk, hanem nálunk kényelmesen meg tudták a belépő+utazás csomagjukat venni. A jól kiépített kapcsolatok miatt akkor is tudtunk pluszjegyeket szerezni, amikor kifogytunk belőlük, és a hivatalos oldalon sem volt már elérhető.

Todi bemutatkozik

SZM: Volt, aki őrültségnek tartotta a todi koncertutazásokat a környezetedben? Akadt, aki megpróbált erről lebeszélni?

T: Nem, sőt, mindenki azt mondta, hogy szuper ötlet. Sokan még hozzáteszik: „De kár, hogy nem én találtam ki!” Szerencsére a családom is támogató, és a baráti körben sem tapasztaltam irigységet, inkább a szurkolást éreztem, és az elismerést, hogy látványosan fejlődünk. Ez utóbbi a Facebook-oldalunkon is nyomon követhető.

Todi bemutatkozik

SZM: A résztvevőktől rendszerint milyen visszajelzéseket kaptok?

T: Éppen azért, mert pici cég vagyunk, nekünk nagyon fontos minden visszajelzés, ezekből fejlődünk. Már az utazás során megkérdezzük a véleményüket az útról és a koncertről, ez a Mosoly Kártya intézménye. Ott írják meg a véleményüket a legnyersebben, mert nem kérünk nevet hozzá. Mi a véleményed rólunk? Hogyan tennéd jobbá a szolgáltatást? Milyen koncertre mennél el? Itt kerek perec elmondják, hogy mi nem tetszik nekik, véleményt mondanak az utaskísérő munkájáról, mindenről. Mivel friss az élmény, az út során kitöltött kérdőív a legőszintébb, abból tudunk legjobban dolgozni, és azt látjuk, hogy 100 emberből 60 kitölti.

Másnap, miután hazaértünk, küldünk az utasoknak egy e-mailt, ami egy 1-10-ig tartó skálán történő pontozásos kontrolling, és az utaskísérőre, a tájékoztatásra, a hangulatra, a buszra, a buszsofőrre terjed ki. Ezen kívül egy szöveges box is a rendelkezésükre áll, ahol kiönthetik a lelküket. Ezekre az e-mailekre is sokan válaszolnak, és itt is őszinte reakciókat kapunk. De, mivel ez az értékelés már két nap múlva történik, a válaszadók inkább az összkép alapján értékelnek: milyen volt a koncert, az utazás hangulata, stb.

Végül a harmadik körben Facebookon is reagálnak a programra. Itt már látszik, hogy tudják, másoknak is írnak, az ismerőseik is látják a hozzászólást, úgyhogy itt egészen másképp fogalmaznak, lényegében azonban nem változik az üzenetük.

Bőven kapunk tehát visszajelzést, és ezek miatt tudunk így fejlődni. Eljön mondjuk 500 ember egy koncertutazásra, abból 300 ad véleményt, amiből nagyjából 100 igazán értékelhető, vagyis nemcsak azt mondja, hogy jó volt, hanem érdemben ír valamit. Ez lényeges, mert attól, hogy valaki 10 pontos értékelést ad, írhat olyat is, amire nem is gondoltunk addig. 100 véleményből pedig már nagyon sok hasznos információt lehet összegyűjteni, ezekből többet már meg is valósítottunk.

Todi bemutatkozik

 

 *

Az eredeti, teljes cikket itt találod.

Még többet szeretnél tudni rólam és a koncertutazásokról? Olvass el egy korábbi interjút, amelyet a Hard Rock Magazin készített velem.

Utaskísérőink

Alexandra

Alexandra

utaskísérő

Eddigi koncertútjaim: AC/DC (2x), Muse (2x), Foals, Muse, Red Hot Chili Peppers, David Gilmour, Iron Maiden, KISS, Aerosmith (2x), System Of A Down, Linkin Park, Guns N’ Roses (2x), U2, The Rolling Stones, Imagine Dragons… és természetesen a lista még nem ért véget! :)

2015 óta utazom Todival koncertekre, és minden egyes útról kellemesen elfáradva, ugyanakkor valamilyen különleges élménnyel gazdagodva térek haza. Izgalmas új embereket megismerni, de még izgalmasabb megtalálni mindenkivel a közös hangot. Hidd el nekem, tényleg embert próbáló feladat 60 felnőttet guide-olni úgy, hogy mindenki jól érezze magát – de én élvezem a kihívást! Örülök, amikor egy-egy utazás alkalmával készülnek a szelfik, a végén pedig külön megköszönik, hogy velem utaztak.

Szeretek mosolyogni, beszélni, sürögni-forogni, na meg persze nagyokat bulizni egy-egy koncerten. Sok úton nem csak utaskísérőként veszek részt, így ne lepődj meg, ha a színpad közelében belém botlasz. ;) Örök kedvencem Burce Springsteen és a Pearl Jam. Őket bárhol, bármikor, bármennyiszer. :)

Utaskísérőként a legnagyobb öröm számomra, hogy egyre több visszatérő utasunk van, akik sokszor írnak nekem, amikor jelentkeznek egy újabb utazásra, hogy szeretnének velem utazni. Azt hiszem, nem kell ennél nagyobb elismerés. :)

Berni

Berni

utaskísérő

Koncertutazásokon utaskísérőként már 2016 óta veszek részt. Az első utam konkrétan 2016. május 19-én volt, amikor is az AC/DC miatt utaztunk Bécsbe. Emlékszem, kissé izgatott állapotban zajlott az első utam, mind azért, mert ez volt a legelső utam kísérőként, illetve azért, mert be voltam zsongva, hogy végre élőben láthatom az AC/DC-t! Végül mind az út, mind a koncert felülmúlta a várakozásaim! :)

Azóta a következő koncertutazásokon voltam: Rammstein, Red Hot Chili Peppers, David Gilmour, Iron Maiden, Green Day, Aerosmith, Guns N’ Roses, The Rolling Stones, HIM, Five Finger Death Punch, Toto… Ezek közül jópáron részt is vettem, mind hatalmas élmény volt! :)

Az utaskísérés számomra nem munka, hanem hobbi, amit nagy odaadással és kedvvel csinálok. Szeretem a közeget, amiben mozgom, minden egyes út után feltöltődöm. Mindig is szerettem új ismeretségeket kötni, jó kedvre deríteni és segíteni másokat. Nagy örömmel tölt el, ha látom, hogy a környezetemben lévők élvezik a közös időtöltést, és maradandó élménnyel térnek haza, csakúgy mint én! :)

Az eddigi útjaim során kedves és közvetlen személyekkel ismerkedtem meg, nem egyszer volt olyanra példa, hogy a közös út után felvettük a kapcsolatot egy-egy utasommal, és a mai napig beszélgetünk. A koncerteken való részvétel pedig hatalmas extázissal jár számomra! :)

Noémi

Noémi

utaskísérő

Az elmúlt években hál’ Istennek nem szenvedtünk buliból hiányt! Vittem csapatot az Avenged Sevenfold koncertjére, illetve ott voltam a Green Day, a Linkin Park buliján, és – mivel a Guns-ból sosem elég – a prágai és bécsi GNR-bulin is. Olyan bandák koncertjére is eljutottam Todival mint pl. Manowar vagy a Helloween és a Five Finger Death Punch vagy Myles Kennedy szólókoncertje.

Csakúgy mint az utasoknál, számomra is hatalmas élmény kijutni a kedvenc bandáim koncertjeire. Anno az első koncertutam a születésnapomon volt, ráadásul az egyik kedvencem koncertjére utaztunk, ami régóta bakancslistás tétel volt – micsoda szülinapi ajándék! :)

Az a jó a koncertutazásokban, hogy azok az emberek sem maradnak egyedül, akik egyedül vágnak neki az útnak: bandákba csapódnak, és barátságok szövődnek.

Az egyik utunkon történt, hogy a beszállításnál két későn érkező utasomnak már nem jutott egymás mellett ülés, pedig nagyon szerettek volna együtt utazni. Megkérdeztem az egyedül ülő utasokat, hogy van-e valaki, aki szívesen odaül egy másik egyedül utazóhoz. Egy jó fej srác önként „feláldozta magát”, hogy a szomszédos egyes ülésen lévő hölgyhöz csatlakozva megmentse a másik két utas útját. Hazafelé már egy párként utaztak, én pedig reménykedem, hogy az esküvőre majd meghívnak. :)

Rebeka

Rebeka

utaskísérő

2016 óta dolgozom Todival utaskísérőként és már számos szuper koncerten jártam: Linkin Park, System Of A Down, Guns N’ Roses, The Rolling Stones, Marilyn Manson, Alice Cooper, HIM, Dropkick Murphys és Rainbow.

Nagyon szeretek koncertre járni, szeretem az embereket, így számomra ez a tökéletes munka.

A középiskolai éveim után a Budapesti Corvinus Egyetemen kezdtem meg tanulmányaim, jelenleg is itt tanulok, illetve idegenvezető végzettséget szerzek a közeljövőben. Nagyon szeretek utaskísérőként dolgozni, mert boldogsággal tölt el, hogy az utasaim jól érzik magukat és részese lehetek egy maradandó emléknek.

Nagyon kedves üzeneteket szoktam kapni az utasaimtól a Mosoly Kártyákon. A legviccesebb talán az a javaslat volt, hogy kókusz bikiniben kísérjük az utasokat a koncertre. :D

Reni

Reni

utaskísérő

Fél lábbal még az egyetemen, a másik féllel már a munka világában állok. Amikor először értesültem az utaskísérői munkáról, az következő jutott eszembe: koncert, buli, jófej, vidám emberek, akik nem félnek idegenekkel karöltve neki indulni a világnak. Na és ezt még munkának is hívjuk?! Tudtam, hogy ez igazán nekem való, élvezettel teli foglalkozás lesz, és így is lett! :)

Minden úton komolyan veszem, hogy mindenki a lehető legjobban érezze magát, hisz ez a legfontosabb, hogy élményt szerezzünk, és mi jobb lehet annál, ha ezt még közösen is tesszük?!

A hátam mögött van már jópár koncert (Avenged Sevenfold, Coldplay, Sting, Linkin Park, Blink-182, Guns N’ Roses, The Rasmus, Helloween, 5FDP, Imagine Dragons) amiket egytől egyig élveztem.

Kedvenc utat nem tudnék kiemelni, amit viszont igen, azok Ti vagytok, utasok! Imádom, hogy mindenki olyan sokszínű, más-más személyiség, ettől lesz nekem igazán élmény a munka és ehhez Ti kelletek, úgyhogy remélem, találkozom veled a jövőben valamelyik Todi koncertutazáson! :)

Csatlakozz hozzánk, légy te is utaskísérő!

Küldj nekünk a [email protected] címre egy fényképes önéletrajzot, plusz néhány mondatot, hogy miért szeretnél utaskísérő lenni a todi csapatban! 


Nézd meg, milyen a hangulat a Todi koncertutazásokon!

 

 

 

 

Tetszett? Oszd meg barátaiddal is!

Nézd meg a bemutatkozó videónkat!