A dán Volbeat izgalmas zenei egyvelege – mely sokat merít a rockzene hőskorából, mindezt pedig olykor súlyos groove-okkal fejeli meg – sokakhoz utat talált, így nem csoda, hogy mekkora hájp és siker övezi útjukat. A csapat 2016-ban jelentkezett új albummal, de már vannak friss szerzeményeik. Jövőre pedig európai fesztiválokon játszanak, vagyis érdemes őket elcsípni, ha már itt járnak.

Volbeat – Jövőre fesztiváloznak

Hatalmas dallamok az új lemezen

Seal The Deal & Let’s Boogie címmel jelent meg 2016. június 3-án a dán rockbanda hatodik albuma, amit igen nagy várokozás övezett. Elsősorban azért, mert ezt megelőző anyaguk 2013-ra datálható, másrészt pedig basszusgitárosuk, Anders Kjølholm időközben kilépett, így mindenki kíváncsian várta, kivel pótolják őt Michael Poulsenék. A csapat ismerőst vett be a zenekarba Kaspar Boye Larsen személyében, ugyanis a mély frekvenciákért felelős zenész már kisegítette őket korábban egy turnén. Kaspar egyébként a The Hitchcocks és a The Kandidate zenekarokban tolta a mélyeket korábban. A vele együtt bemutatott The Devil’s Bleeding Crownból pedig látszik, hogy egy akkora bandában sem lesz vele gond, mint a Volbeat.

„Ez egy Volbeat-album, ugyanakkor van előrelépés is. Elsősorban amikor a hatalmas melódiákkal megspékelt dalszerzésre terelődik a szó. Olyan dalok találhatóak a lemezen, amiket már évek óta szerettem volna megírni, és úgy tűnik, most a megfelelő helyen voltam, ahol az összes darabra ráleltem.”

Már csak a bandafőnök mondandójából is érthető, hogy sokan miért kérik számon ezúttal a hatalmas riffeket a csapaton. A frissen megírt rockhimnuszaik viszont talán kárpótolják őket is.

2018-ban benéznek a szomszédba

Friss lemez ide vagy oda, a csapat nem lassít, hiszen már jó pár újdonságuk is van a tarsolyban, melyek a hetedik nagylemezhez készültek. Egyelőre egy maroknyi dalról van szó, melyek között vannak igen súlyos dalok, de sima bulizós roknóták is születtek.

„Mindig megvan bennem az ihlet, és már vannak is kész dalaink, de mindig történik valami, ami új irányt adhat a dalszerzésnek. Nemrég apa lettem, ez megváltoztatja az életemet. Ki tudja milyen hatással lesz ez az új dalok hangzására? Jó érzés, amikor elkészülsz a stúdiózással és utána jó ideig nincs is kedved hozzá, meg az egész otthonülős dalírási procedúrához. Viszont eljön az a pont, amikor visszakívánod az egészet.”

A banda egyelőre a turnézást kívánja vissza, ugyanis 2018-ban európai fesztiválokon lépnek fel, többek között a szomszédban levő Nova Rockon is. A június 14-17-ig tartó fesztivál harmadik napjának lesznek a headlinerei.Olyan bandákkal együtt jelennek meg a sógoroknál, mint a VOLT-ra már bejelentkezett Iron Maiden és Limp Bizkit. De ott lesz még az Avenged Sevenfold és Marilyn Manson is. A lista meg, ahogy ilyenkor lenni szokott, igen hosszú. Ha a Volbeatet mindenképpen meg akarod nézni, akkor iratkozz fel a lenti formulán, és írunk egy emailt, amint elérhetőek lesznek a napijegy+utazás csomagok a Nova Rockra!

*

Forrás: teamrock.com, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: