12 éve váratja rajongóit a Tool az új lemezzel, és egy jó ideje már minden esztendő egyik legfontosabb kérdése rockzenei berkeken belül, hogy lesz-e új lemez. Úgy tűnik, hogy 2018-ban már biztos, hogy nem kapunk Maynard James Keenanéktől semmit, azonban 2019 mindenképpen fontos mérföldkő lesz a karrierjükben.

Tool – 2019 mérföldkő lesz a karrierjükben

„Hosszú még az út a célvonalig, de legalább már közelebb vagyunk”

Tavaly ott hagytuk abba, hogy a Tool fiai 90 százalékban készen állnak a 2006-os 10.000 Days folytatásával, úgyhogy nem csoda, hogy a rajongók végre az alagút végén feltűnő fény láttán megrészegülve várták a banda nagyon régóta esedékes új anyagát. Mindezt az tetézte, hogy 2018 év elején biztossá vált, hogy Maynard James Keenan másik zenekara, az A Perfect Circle 14 után végre leszállítja új lemezét, valamint a Tool is stúdióba vonul, hiszen végső fázisába érkezett a dalszerzés.

„11 év könyörgés után néhány hónapja elkezdtem végleges fejléccel ellátott zenefájlokat kapni a srácoktól. Elméletben ez azt jelenti, hogy ezek a számok már nem fognak változni, közben pedig megpróbálok hozzájuk sztorikat és dallamokat írni. Elméletben. Egy végleges változatra azonban még várok. A szövegek és az énektémák száz százalékosan készen vannak, kivéve ezt az egy dalt. Egy nap pedig fel is vesszük őket. Hosszú még az út a célvonalig, de legalább már közelebb vagyunk.”

Persze Maynard igyekezett minél ködösebben fogalmazni, hogy enyhítse a rájuk nehezedő nyomást, azonban mindenképpen biztató előjelnek volt mondható ez a nyilatkozat, amit márciusban egy újabb nagyszerű hír követett, miszerint Joe Baresivel elkezdte a banda rögzíteni a zenei alapokat a stúdióban. Adam Jones gitáros persze szintén nem akart a levegőbe ígérgetni ennek ellenére.

„Nem akarok jóslásokba bocsátkozni, mert minden alkalommal, amikor így teszünk, akkor az a vége, hogy arról beszélnek, hogy a Tool az év vége előtt kiadja a lemezt. Szóval most nem mondok semmit.”

Koncert biztos, hogy lesz, és talán új album is 2019-ben

Stúdiózás ide vagy oda, új Tool-lemez már biztosan nem lesz idén, hiszen alig hallani valamit a zenekarról, azonban az mindenképpen elmond valamit, hogy június 11-én a Metal Hammer Golden Gods gáláján a következő gondolatok hangzottak el Maynard szájából, aki egyébként elnyerte az Icon-díjat:

„Nem lehetnék itt nélkületek, úgyhogy nagyon szépen köszönök mindent. Rengeteg minden van folyamatban és rengeteg mindent végeztünk már el. Most nyilvánosan is elmondom, hogy jövőre új zenéket fogtok hallani.”

A koncerteken már korábban is elhangzott Descending egy részletet a csapat már elhintette egy rövid észak-amerikai turné promóciós videójában, de remélhetőleg hamarosan a teljes dalról is lerántják majd a leplet. Egy biztos, hogy a Tool 2019 júniusában Európában turnézik, és nagy szerencsénkre Bécsben is fellépnek, úgyhogy nem hagyjuk ki az alkalmat és megnézzük őket június 5-én a Wiener Stadthalléban. Ugye velünk jössz? Ha igen, akkor kattints IDE!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: