2019-ben új albummal jelentkezik a Slipknot. Az iowai keményfiúk ezúttal nem váratják meg a rajongókat, igaz nem is történtek olyan meghatározó változások a csapatban, mint a legutóbbi albumukat, a .5: The Gray Chaptert megelőző időszakban.

Slipknot – A legsötétebb időkben járnak

A sokk után is képesek voltak felállni

2014 mérföldkő volt a világ egyik legmeghatározóbb metalbandájának, a Slipknotnak a történetében. A zenekar ugyanis hosszú, egészen pontosan hatéves szünet után jelentkezett új albummal, amit egy igen negatív időszak előzött meg. Paul Gray basszer 2010-ben drogtúladagolásban elhunyt, a másik meghatározó alapító tag, Joey Jordison dobos pedig 2013-ban kilépett a zenekarból.

Ennek ellenére a .5: The Gray Chaptert hatalmas ováció fogadta, sőt még Grammy-díjra is jelölték a zenekart. Ha ezt nem is sikerült bezsebelniük, azért ennek az albumnak köszönhetik második Billboard 200-as top első helyezésüket, amihez 132.000 példányt adtak el az anyagból az első héten. A magyar MAHASZ-listán is az előkelő harmadikon helyen tetőzött a lemez, tehát a hazai Slipknot-fanok is oda-vissza voltak érte.

„Ez egy nagyon izgalmas időszak a Slipknot számára”

A masszív turné után és közben persze mindenki elvolt saját projektjeivel, melyek közül a leglátványosabb Corey Taylor tündöklése volt a Stone Sour élén, azonban lassan, de biztosan készültek az új Slipknot-dalok is. Ennek első fejezete az All Out Life, mely a banda új dalcsokrát vezeti fel.

„Ez egy nagyon izgalmas időszak a Slipknot számára. Már két éve új zenéken dolgozunk, és az All Out Life, valamint a hozzá kapcsolódó videó csak egy a sok dolog közül, ami folyamatban van. Ez egy olyan ízelítő, mely elkalauzol a következő dologhoz. Készülj fel a folytatásra!”

A Slipknot új albuma 2019-ben érkezik a Roadrunner Records gondozásában és bizony fel kell kötnie a gatyát a rajongóknak Corey Taylor szerint.

„Az új album az egyik legsötétebb fejezet a Slipknot történetében, ami jó. Bonyolult, sötét, súlyos, dallamos, vad, dühös és valós, valamint nyers, mint a pokol, és rengeteg olyan dologról szól, amire az embereknek szüksége van az életben ebben a pillanatban.”

Az énekes azt is elmondta, hogy hosszú idő óta ez volt az első alkalom, amikor pozitív légkörben dolgoztak a dalokon, ami abban csúcsosodott ki, hogy nagyon fajsúlyos anyagot hoztak össze, melyben mindenki kivette a részét, így a 2014-ben csatlakozott Alex Venturella basszer és Jay Weinberg dobos is.

„Ami más volt, az a hatalmas mennyiségű pozitív energia, ami a légtérben volt. Olyan, mintha az elmúlt pár évben sikerült volna kiengednünk rengeteg negatív, pesszimista energiát, olyan dolgokat, amiket visszafogtunk. Talán ez bennünk levő negatív és önző energia tartott vissza minket attól, hogy ismét összejöjjünk.”

Ugyan a fentebb hallgatható egy dalon kívül többet nem tudunk egyelőre mutatni, de az biztos, hogy a 2019 júniusi Nova Rockon a Slipknot lesz az egyik főzenekar. Ha már most tudod, hogy ez neked nem maradhat ki, akkor kattints IDE és lepd meg megad egy utazással a srácok bulijára!

*

Forrás: blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: