2016. október 7-én jelent meg a kaliforniai srácok új lemeze, a Revolution Radio. Billie Joe Armstrongék az új anyaggal a rajongók nagy örömére feledtették a 2012-es trilógiájuk bukását, ráadásul nem is akárhogy, ugyanis a friss áru rendesen odavert az asztalra. A csapat pedig már túl is van egy kisebb adag koncerten, melyeken bebizonyosodott, hogy nemcsak a stúdióban, hanem élőben is új erőre kaptak, ami jó előjel nekünk, hiszen a Green Day januárban és júniusban is a közelünkben koncertezik.

Green Day – Télen és nyáron is fergeteges koncertekre képesek

Maximális fordulatszámon pörögnek

Remekel a Green Day új albuma, a Revolution Radio. A zenekar 12. sorlemeze magasan veri a 2012-ben kiadott trilógiát, amivel többek szerint is orra estek Billie-ék, azonban az új dalcsokor energikus, friss és azt az érzetet kelti, hogy ismét húszas éveik elején járnak a srácok.

Bár a 2016. október 7-ei megjelenés előtt kezdődő turné pár nappal később startolt, mivel vírusos fertőzés suhant keresztül a zenekaron, így kénytelenek voltak lemondani az első négy állomást. A felépülés után viszont rendesen belehúztak a fiúk.

Már semmi sem állította meg őket, és útjára indult az új albumot népszerűsítő turné, ami hatalmas siker volt Észak-Amerikában, és akkor még nem is említettük az olyan folyamatban levő projekteket, mint a nagy sikerű American Idiot nevű album ihlette mozifilm, aminek munkálatai jelenleg is zajlanak, de hamarosan a forgatás is elkezdődhet.

Ezen kívül egy másik filmen is dolgozik a zenekar főnöke, azonban ez már igencsak a végső stádiumához ért. Az Ordinary Worldben Billie egy idősödő punk rocker, Perry Miller bőrébe bújik, aki megpróbál beilleszkedni a hétköznapi életbe.

A film címét az új lemez egyik dala ihlette, amihez a srácok készítettek is egy szöveges videót.

Télen Krakkó, nyáron Nova Rock

Ha imádod a srácok zenéjét, akkor jó helyen jársz, ugyanis nem bízzuk a véletlenre: kétszer is meglessük a punk rocker triót, ráadásul egyszer fagyos körülmények között (persze nem szabadtéren), majd pedig tikkasztó hőségben.

Mindennek oka az, hogy a Green Day 2017 januárjában Európába költözik egy időre, majd a fesztiválszezon kezdetére ismét visszatérnek, hogy úgy a fejünkbe tömködjék legújabb slágereiket, hogy azok kitörölhetetlenek legyenek.

Green Day – Télen és nyáron is fergeteges koncertekre képesek

A krakkói Tauron Arénában és a nickelsdorfi Nova Rock fesztiválon is valószínűleg olyan kiváló hangulatot teremtenek a srácok, mint legutóbbi élő koncertjeiken, melyekből a tévébe is jutott, mivel nemrég a híres amerikai showman, Jimmy Kimmel műsorában is felléptek.

És, hogy mit csinálj a banda koncertjein? Nos, erre maga Billie adta meg nemrég a választ:

„A koncertjeinken látom, hogy rengetegen felfelé tartják mobiltelefonjaikat. Otthon bámulhatod a képernyőt, sőt, számítógép és telefon kijelzőt pedig már bárhol. Rendben, csináld meg a fotódat, de utána vegyük fel a szemkontaktust, legyen részünk emberi élményekben, amit egy mobiltelefonnal nem tudsz megragadni.”

*

Forrás: http://teamrock.com/news/2016-09-23/green-day-release-still-breathing-lyric-video, http://teamrock.com/news/2016-10-14/watch-green-day-ordinary-world-video, http://teamrock.com/news/2016-10-20/green-day-launch-lyrics-video-for-say-goodbye, http://teamrock.com/news/2016-11-23/watch-green-day-star-on-jimmy-kimmel-live

Vegyél részt Te is a pörgésben és legyen részünk együtt egy fergeteges koncertélményben!
Bár a januári krakkói koncertre már minden jegyünk elkelt, a Nova Rock fesztiválra is szervezünk utazást, ahol a Green Day mellett sok más szuper zenekar is fellép, így egy bitang erős koncertsorozatot élhetsz át! Érdekel? Kattints IDE a részletekért és a foglaláshoz!

 

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: