Aki hallotta már a Perfect Circle nemrég megjelent Eat The Elephant című albumát, az tudja, hogy egyáltalán nem túlzó a címben olvasható kijelentés, ugyanis rendesen összekapta magát a rajongókat alaposan megvárató rockbanda. A Maynard James Keenan és Billy Howerdel nevével fémjelzett formáció ráadásul hamarosan Európában is megveti a lábát.

A Perfect Circle – 2018 egyik legjobb albumát készítették el 14 év után

Nem akárkik játszanak a csapatban

1999-ben alakult rockzene egyik legérdekesebb bandája, az A Perfect Circle, akik már első albumukkal is rendesen ott voltak a rivaldafényben. Ennek oka, hogy olyan zenészek jöttek össze a csapat logója alatt, mint Billy Howerdel gitáros, a Tool énekese, Maynard James Keenan, vagy éppen a Smashing Pumpkins gityósa, James Iha. Persze mindez teljesen jelentéktelen volna, ha nem készítene őrületes dalokat a zenekar.

A Perfect Circle a 2000-es évek elején igen nagyot ment, hiszen pár év leforgása alatt három lemezt is kiadtak, azonban a tagok mással is foglalkoztak, így pár évig jegelték a zenekart. Ugyan voltak élő koncertjeik a 2010-es újjáalakulás után, sőt még ilyen-olyan kiadványok is megjelentek, stúdióalbum nagyon rég hagyta el a banda műhelyét. Maynard James Keenan ráadásul a Toollal is már 12 éve váratja a rajongókat, vagyis ő nem az a kapkodós fajta.

2017 azonban gyökeres változást hozott a banda életében, hiszen új turnét jelentettek be, melyen egy új dal is felcsendült, ami igen biztató volt a jövőre nézve.

„Ez az album tartalmazza a legjobb dalokat, amiket valaha készítettünk”

Sokak találgatása pedig be is jött, hiszen 2017 őszén bejelentette a csapat, hogy 14 év után új albumot ad ki. Az Eat The Elephant lemezt külsős producerrel, Dave Sardyval készítették, és végül 2018. április 20-án jelent meg a BMG-nél. Már a felvezető dalokból is egyértelműen hallatszódott, hogy nem nyomta agyon a csapatot a hosszú böjt okozta feszültség, mivel egy olyan anyaggal rukkoltak elő, mely nemcsak saját életművük, de talán már most 2018 egyik legjobb lemezének is nevezhető. Nem csoda, hogy Billy Howerdel gitáros sem nagyon akarta magyarázni a bizonyítványt.

„Bármiről tudnék beszélni, komolyan. Mesélhetnék a zenénkről, vagy arról, amit eddig csináltam, de azt mondhatom, hogy ez az album tartalmazza a legjobb dalokat, amiket valaha készítettünk. És bizton állíthatom, hogy néhány kedvencem is, amit Maynardtől hallottam.”

A témához szorosan kapcsolódik, hogy végre a Tool is megkezdte a stúdiós munkákat, így 12-13 év után hamarosan ők is kiadják új lemezüket. A gárda jelenleg Joe Barresivel dolgozik az albumon, megjelenési dátumot azért még nem mertek biztosra mondani, de legrosszabb esetben 2019-ben nagy valószínűséggel kijön az anyag.

És hogy mi a terv a Perfect Circle-nél? Nos, a csapat már be is jelentette turnédátumait, és nagy örömünkre bekerült a listába egy bécsi buli is december 16-ra, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy ezt nem hagyjuk ki. Te hogyan döntesz? Katt IDE a részletekért!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: