Lassan véget ér a 2018-as esztendő, és véget ért a Guns N’ Roses maratoni Not In This Lifetime turnéja is. Az egymillió dolláros kérdés pedig az, hogy vajon készít-e új albumot a banda. Nos, ez lenne a logikus lépés…

Guns N’ Roses – Vajon lesz új album?

Több mint ötmillióan látták a Not In This Lifetime-ot

Nem egyszer írtunk már a Guns N’ Roses Not In This Lifetime turnéjáról, mely kétség kívül rocktörténelmi jelentőségű kanyar volt. A csapat szinte olyan helyekre is eljutott, ahol még nem jártak korábban, és összességében több mint ötmillió néző előtt játszottak 2016 óta. Bár pontos bevételi adatok még nincsenek, de az eddig ismertek alapján is minden idők negyedik legsikeresebb turnéját kanyarította az ismét Axl Rose, Slash és Duff McKagan hármassal felálló banda. A cilinderes gitáros szerint ugyanakkor egyáltalán nem ez volt a terv, hiszen csak a Coachella fesztiválon akartak fellépni.

„Az volt a középpontban, hogy csináljunk két koncertet és pár bemelegítő bulit, úgyhogy összehoztuk a Troubadourt, egyet Las Vegasban és Mexikóban, majd a Coachella-koncerteket. De aztán annyira jól mentek ezek, hogy minden visszaállt a helyére, szóval azt mondtuk, hogy csináljuk meg azt a kanyart az Államokban, amivel megkerestek minket. Onnan viszont lavinaszerűen ment tovább minden.”

A sztori innen tehát ismert, ha pedig követsz minket és utaztál is velünk, akkor tudod – talán épp testközeli élményekből –, hogy ott voltunk nem is egyszer a Guns bulijain.

Axl filmzenét írna

A zenekar tagjai ugyanakkor annyira felpezsdültek zeneileg, hogy saját ötleteiket sem hanyagolták, sőt. Slash ismét összehozott egy albumot Myles Kennedyvel (hamarosan koncertre is utazunk), de a friss hírek szerint Duff is új szólóanyaggal jelentkezik. A Shooter Jennings producerrel összerakott anyag 2019-ben lát napvilágot, és a How To Be A Man (and other illusions) című könyvének zenei folytatása lesz.

„A világjárás közben érzett szívfájdalom, félelem és zavarodottság, ami az elmúlt két és fél évben környékezett, ezekben a dalokban összegződik, ahol elmondom az én igazságaimat, és bízom benne, hogy mindenkin segíthetek majd. A lányaimért teszem ezt, a helyért, ahol olyan jó volt felnőnöm, valamint azért, mert úgy érzem, ki kell mondanom ezeket a dolgokat.”

Axl Rose mindeközben azon agyal, hogy a jövőben filmzenékkel is bepróbálkozna.

„A filmzenehallgatás számomra hatalmas dolog. Amikor olyan dolgokat hallgatsz, mint a Karib-tenger Kalózainak zenéje, melyben a nagyzenekar és a modern hangszerelés olvad össze, az nagyszerű. Nagyra becsülöm azokat az arcokat, akik ilyeneket csinálnak, és én is szeretnék ilyesmit csinálni valamikor a jövőben.”

A legfontosabb kérdés mindennek ellenére az, hogy vajon lesz-e új album. Egyelőre nem tudni, de a „mesterhármas” mindegyik tagja pozitívan áll az ügyhöz. Duff szerint ez lenne a logikus lépés, Slash szerint már beszéltek is róla, de túl elfoglaltak voltak a turnéval, míg Axl szerint sosem lehet tudni. Nagyon reméljük, hogy mindez csak terelés, és 2019 egyik bomba híre az lesz, hogy jön az új Guns N’ Roses-lemez. Ami biztos, hogy résen leszünk, és mindenképpen szólunk, ha megtudunk valamit!

*

Forrás: rollingstone.com, loudersound.com, consequenceofsound.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: