Egyszerűen hihetetlen a dolog, de igaz: rögzítette új albumát a Tool. Maynard James Keenanék őrült sokat vártak ezzel, de valljuk be, nyomás is volt rajtuk rendesen. A lemez most átesik egy alapos keverésen és véglegesítésen, ennek ellenére joggal bizakodhatunk egy 2019-es megjelenésben.

Tool – 13 év után felvették az új lemezüket

Már csak az utolsó simítások vannak hátra

A 2006-os 10.000 Days lemez megjelenése óta nem telt el úgy év, hogy ne merüljön fel a kérdés: Mikor jelenik meg az új Tool-album? Egy ideje már tudjuk, hogy a csapat végre komolyan hozzálátott a munkához (cikkeztünk is róla), de most végre úgy néz ki, hogy semmi sem állhat a megjelenés útjába, ugyanis egy viszonylag friss Twitter-posztban Maynard James Keenan frontember bejelentette, hogy felénekelte az énektémákat. Mindez a Tool tempóját tekintve azt jelenti, hogy a lemez anyaga készen van, csak a hírhedten pepecselős keverés és maszterelés van hátra az egyéb végső teendőkkel együtt.

Mindeközben az énekes már az új Puscifer-lemezre is készül, úgyhogy mindhárom zenekarával letesz valamit az asztalra, ha az utóbbi időszakot is számításba vesszük. (Ne feledjük, hogy nemrég A Perfect Circle-koncerten voltunk, a banda ugyanis 14 év után szállított le új lemezt, amit alaposan meg is turnéztatott.) A Tool persze jó ideje nagy nyomás alatt áll – ezt meg is erősítették anno egy interjúban – így nem csoda, hogy sokáig tartott összehozni a lemezt. Amit azonban eddig hallottunk – bár Tool mértékben az a pár perc édeskevés –, az több mint biztató.

Tool – 13 év után felvették az új lemezüket

„Epikus, fenséges, szimfonikus, brutális, törzsi, titokzatos, mély, szexi és nagyon Tool”

Többen azonban már sokkal behatóbban tanulmányozhatták az elmúlt hónapokban a banda új zenéit. Közéjük tartozik Sebastian Bach ex-Skid Row énekes, vagy a Rage Against The Machine-ből ismert Tom Morello, akit teljesen felspannoltak a hallottak.

„Az a megtiszteltetés ért, hogy én lehettem az egyik kívülálló, aki új Tool-zenét hallhatott. Még mindig csak instrumentális részek, de epikus, fenséges, szimfonikus, brutális, törzsi, titokzatos, mély, szexi és nagyon Tool volt. Nagyszerű! Nagyon izgatott vagyok, hogy halljam a kész lemezt.”

Tool – 13 év után felvették az új lemezüket

A lengyel extrém metalos Behemoth frontembere, Nergal is oda meg vissza volt, ahogy Morgan Ågren, a svéd Kaipa ritmusfelelőse.

„Ez egy hihetetlen nap volt! Meghívást kaptunk a Tool próbájára a stúdiójukba.  Ott ültem egy széken néhány méterre Danny dobcuccától, Adam Jonesszal a jobbomon és Justin Chancellorrel a balomon. Mielőtt elkezdtek próbálni, Andy odafordult hozzám és azt mondta, hogy képzeljem hozzá az éneket is. Nagyszerűen szólt! Egyszerűen hipnotikus cucc! Öt-hat dalt játszottak a közelgő albumról, amit az egész Tool-közönség hosszú ideje vár. Nagy megtiszteltetés, hogy meghívtak.”

Vélhetően nem csalódunk a hosszú idő (13 év!) után érkező anyagban, ahogy az élő koncertekben sem. Abból pedig lesz pár, sőt 2019. június 5-én a bécsi Stadthalléban játszanak, ahol mi is ott leszünk. Ugye, te is jössz? Katt IDE!

*

Forrás: blabbermouth.net, metalsucks.net, metalsucks.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: