Ha munkamániásnak nem is nevezhetjük Alice Coopert, de az biztos, hogy szenvedélyesen rajong a zene iránt, hiszen 70 évesen sem akarja letenni a lantot. A veterán rocker ráadásul már be is rúgta a motort a The Hollywood Vampiresszel, úgyhogy az elkövetkező hónapok hoznak majd újdonságot a rajongók számára.

Alice Cooper – Már a következő lépésen gondolkodik

„Ha csinálunk egy turnét és senki sem jön el a koncertekre, akkor visszavonulok”

2017-ben kétszer is láttuk Alice Coopert, aki még 70 évesen is fiatalos energiával lép színpadra. Az évek és a rengeteg koncert ráadásul – ahogy korábban is mondta – nem hogy lefárasztja, hanem egyenesen fiatalon tartja őt. Saját bandájával 2018 márciusában pihenőre vonult, de egyáltalán nem akar azon zenészek köréhez tartozni, akik befejezik karrierjüket.

„Mindig azt szoktam mondani, hogy ha csinálunk egy turnét és senki sem jön el a koncertekre, akkor visszavonulok. Ez sosem történt meg, ráadásul mostanában sokkal jobban mennek a dolgaink, mint valaha, mivel többen jönnek el a koncertekre. Sosem éreztem magam jobban, szóval nem látok okot arra, hogy visszavonuljak. Tudom, hogy sokan befejezik, de több arc még most is cigizik és piál. Ők valószínűleg fáradtak, én viszont nem.”

A 2017 nyarán kiadott Paranormal folytatása azonban még messze van, ugyanakkor az earMUSIC gondozásában augusztus 31-én érkezik az A Paranormal Evening At The Olympia Paris, melyet a párizsi The Olympia színpadán rögzítettek tavaly decemberben. Akinek tehát hiányzik Alice energikus koncertje, az a felvétellel felelevenítheti a Paranormal turnéját.

A The Hollywood Vampires a soros

Mivel az énekes már jó ideje működteti a Joe Perry (Aerosmith) és Johnny Depp nevével is fémjelzett The Hollywood Vampirest, ezért nem csoda, hogy saját dolgai után most másik bandájával folytatja a munkát. A csapat alig pár napja fejezte be nyári turnéját, ahol ismét megbizonyosodhatott arról a közönség, hogy Johnny Depp nem csak bevásárolta magát a zenekarba.

„A színpad nem ismeretlen számára, az emberek meg fognak lepődni, amikor meghallják őt játszani, mivel úgy ismerik őt, mint Jack Sparrow. Amikor meglátnak majd egy gitárt a kezében, akkor azt mondják, hogy »Álljunk meg egy pillanatra! Nem is tudtam, hogy így tud játszani.« Ő egy igazi gitáros. Nem akarnék bárkivel együtt dolgozni, aki nem olyan jó, mint akikkel normális esetben játszottam korábban.”

A nyári kis kiruccanás azonban nem elég a csapatnak, hiszen már jó ideje dolgoznak új lemezükön, ami 2019-ben minden bizonnyal meg is jelenhet. Persze Cooper már el is hintett néhány dolgot a tervekkel kapcsolatban.

„Mivel a Vampires turnézik nyár elején, ezért valószínűleg február – márciusban megyünk stúdióba. A srácok jelenleg is írják a dalokat. Johnny öt filmet készített ebben az évben, hogy felszabadítson egy kis időt jövőre. Joe az Aerosmith dolgot zárja le, én pedig a saját csapatommal végzek egy időre, hogy ismét összejöhessünk és turnézhassunk. Nagyszerű ennek a zenekarnak a tagja lenni.”

A friss fejleményekről természetesen mindenképpen tájékoztatunk, úgyhogy légy résen!

*

Forrás: loudersound.com, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: