Hosszú idő után új albummal jelentkezett Avril Lavigne, és a lemez annyira megérintette a rajongókat, hogy tárt karokkal várják vissza a világ szinte mindegyik koncerthelyszínére. Szerencsére mi sem maradunk ki a jóból, ugyanis Bécsben is fellép, mi pedig természetesen ott leszünk.

Avril Lavigne – Újra szerelembe esett a zenével

„Úgy akartam megszólalni, mint egy zenekar”

Egészen elképesztő, de Avril Lavigne karrierje már 17 éve zakatol, és ha nem is rendületlenül halad előre, de a vele történtek után kimondható, hogy semmi sem állíthatja meg. Pedig nem egyszerű időszakban döntött úgy, hogy hangos gitárokkal szeretné átütni a falat, ugyanis elképesztő népszerű előadók gyűrűjében kellett előre törnie.

„Abban az időben indult a karrierem, amikor olyan előadók és zenekarok voltak a palettán, mint Britney Spears, Christina Aguilera és az NSYNC, vagyis szuper popos zenék. Amikor készítettem a lemezem, csak gitárokat akartam, úgy akartam megszólalni, mint egy zenekar, művészként szerettem volna kifejezni magam. Felkarolt egy lemezcég, habár akkoriban a pop-rock nem igazán volt mérvadó.”

Az évek során csak az Egyesült Államokban 12,5 millió albumot adott el, és ugyan az utóbbi időben kissé megváltozott a zenei csapásirány, ez mit sem zavarja a rajongókat. Legutóbbi lemeze, a 2019 februárjában kiadott Head Above Water hosszú idő után érkezett betegsége miatt, de a rajongókat meggyőzte, sok országban bekerült a top 10-be. Németországban pedig a harmadik helyig kúszott fel, ami a legjobb helyezése a 2007-es The Best Damn Thing óta a germánoknál. Pedig tényleg kemény időszakon van túl a kanadai énekesnő.

„Azon gondolkodtam, hogy mit fogok csinálni, nem voltam benne biztos, hogy tudok-e dolgozni, de a dalok csak úgy jöttek. Miután keresztülmentem ezen az egészen, újra szerelembe estem a zenével.”

Sebezhető, nyers és kitárulkozó koncertet ígér

Az album mellett a legnagyobb dolog, hogy több év után ismét turnéra indul Avril, amire azért bőven kellett készülnie, mert kissé berozsdásodtak a régi dalok. De szerencsére könnyedén visszajött minden a tudatalattiból, úgyhogy nem kell attól tartanod, hogy a koncerten kimaradnak sorok a kedvenc dalodból. De a biztonság kedvéért a súgógép ezúttal is ott lesz a színpad egy rejtett zugában.

„Vicces az egész, újratanulom a dalokat, de igazából reflexből jön vissza minden. Sokszor kérdezem, hogy is kell ezt vagy azt játszani, de aztán elsőre megvan a dolog.”

A koncerteknek több különleges pillanata lesz, az egyik kiemelkedő például a ráadásban helyet kapó I Fell In Love With The Devil, ahol a vörös ruha és a rengeteg tűz csavarja el a rajongók fejét. Ezen kívül a nosztalgia is fontos szerepet játszik, ugyanis előkerülnek ikonikus ruhák és motívumok a klipekből, mint például a koponya és a keresztbe rakott csontok a Girlfriendből vagy a The Best Damn Thingből.

„Az elmúlt 17 év kislemezdalai mind hordoznak emlékeket. A Sk8er Boi és a Girlfriend’ is egy különleges pillanat, ahova visszautazok a rajongókkal együtt, hogy újraélhessük.”

A koncertek eredetileg 3-5 ezer férőhelyes helyszínekre lettek tervezve, de a nagy érdeklődésre való tekintettel nem egy városban, többek között Bécsben is nagyobb koncertterembe költözött a buli, ugyanis arra nem igazán volt lehetőség, hogy esetleg dupla koncerteket tartsanak. A hangulat ettől függetlenül sokkal személyesebb lesz Avril szerint.

„Ez sebezhető, nyers és kitárulkozó, míg a múltban a hangos gitárok és az ökölrázás dominált. Ezt még mindig érezhetik a rajongók a koncerten, de azzal együtt, amin keresztülmentem. Egyszerűen csak nagyon hálás vagyok Istennek, hogy még mindig képes vagyok dolgozni és élhetek.”

2020 is az ő rajongóinak az éve lesz, ugyanis március 22-én a bécsi Stadthalléban lép fel Avril Lavigne, mi pedig ott leszünk! Katt IDE, ha nem akarsz lemaradni!

*

Forrás: billboard.com, narcity.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: