2019-ben sem hagyja abba a turnézást Phil Collins. A nagyszerű zenész három éve tért vissza a körforgásba, és még mindig élvezi a koncertezést, úgyhogy egy darabig nagy valószínűséggel még hallunk felőle. Sőt, hamarosan minket is meglátogat!

Phil Collins – Még mindig lendületben

Egy új album is benne van a pakliban?

2016 őszén jelentette be Phil Collins, hogy hosszú évnyi csend és megpróbáltatások után ismét útra kel dalaival. A Not Dead Yet névre keresztelt turné hatalmas siker volt, és még ha egyszer egy rövid időre félbe is kellett szakítani egy kellemetlen hotelszobai baleset miatt, megfontoltan, de töretlenül haladt előre.

2018 őszén Észak-Amerikába is eljutott 12 év után először, úgyhogy valóban élvezi a koncertezést a bársonyos hangú Phil, aki egy négylemezes válogatásanyaggal is jelentkezett Plays Well With Others címmel az észak-amerikai kör előtt. A kiadványon olyan zenészek tűnnek fel, mint Brian Eno, Robert Plant, John Martyn, Eric Clapton, Paul McCartney vagy Robert Fripp. Továbbá Collins azt is elárulta, hogy apró ötletei vannak egy esetleges új lemezhez.

„Valaki azt mondta a minap, hogy 16 éve jelent meg az előző albumom. Egyáltalán nem tűnt fel, hogy ilyen sok idő telt el. De készítek jegyzeteket a szövegekhez, és olyan helyen tartom, hogy kéznél legyenek, amikor szükség lesz rájuk.”

Genesis reunion nagy valószínűséggel nem lesz

Mivel Phil turnéja igen nagy népszerűségnek örvend, így nem csoda, hogy azok a hangok is felerősödtek, akik egy esetleges Genesis reuniont követelnek. Ahogy hősünk korábban is mondta, egészségügyi állapota sajnos nem teszi lehetővé, hogy beüljön a dobok mögé, így csak akkor tudja vállalni a kört, ha fia, Nic püfölheti a bőröket a koncerteken.

„Nem mondom, hogy lehetetlen a dolog, én, Tony és Mike közeli kapcsolatban vagyunk. Bár nem tudom, hogy sülne el az egész, ha nem dobolnék, de bármi lehetséges.”

További nehezítő tényező, hogy Peter Gabriel álláspontja nem ismert az ügyben, ugyanakkor az egykori gitáros, Steve Hackett szerint mindannyian elbeszélnek egymás mellett, így jelenleg nem sok valószínűség van egy összeborulásra. Véleményét Phil fia, Nic is osztja.

„Mámorító lenne, ha összejönne. Ez a Genesis dolog dobolás szempontjából valami teljesen más, egyszerűen hihetetlen. De őszintén, nem hiszem, hogy lesz még egy Genesis reunion turné. 2007-ben már volt egy, és kétlem, hogy újból megtörténik.”

Azonban ha ez tényleg nem jönne össze, az már biztos, hogy Collins 2019-ben is turnézik, hiszen júniusra jó pár koncertet szervezett le, közöttük egy bécsi állomással, melyen ott leszünk. Ha te is velünk tartanál az Ernst Happel Stadionba, akkor ne habozz, kattints IDE!

*

Forrás: rollingstone.com, rollingstone.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: