A 65 éves muzsikus örömteli bejelentést tett a minap, mivel hosszú hallgatás és megpróbáltatásokkal teli évek után ismét visszaül a nyeregbe és turnéra indul. Az európai körút ugyan meglehetősen rövid, azonban nagyszerű kezdete lehet egy újabb sikerekkel teli időszaknak.

Phil Collins – Ismét turnéra indul a zenészlegenda

Phil Collins megjárta a poklot is az elmúlt években

Hosszú-hosszú évek után ismét belelendül a munkába Phil Collins, aki 2011-ben nyilatkozott először úgy, hogy befejezi karrierjét. Döntésében közrejátszott egészségi állapota (folyamatos hátproblémák), illetve 2008-as magánéleti válsága – amikor felesége elhagyta őt gyermekeivel együtt –, melynek hatására teljesen összeomlott.

„Átmentem egy sötét időszakon, túl sokat ittam. TV-zéssel és vedeléssel múlattam az időm, ami majdnem megölt, azonban már három éve nem ittam egy kortyot sem.”

Phil Collins – Ismét turnéra indul a zenészlegenda

A zenész azonban 2015 novemberében reaktiválta magát, és új szólólemezt, valamint közös koncerteket is ígért a Genesisszel, de korábbi lemezeinek újrakiadásain kívül másra végül nem futotta.

„A dolgok kicsit nagyobb mértékben gyorsultak fel, mint ahogy szerettem volna. Csak annyit mondtam, hogy szeretnék pár koncertet, most pedig az emberek már arról beszélnek, hogy turnézni fogok. Azonban nem fogok turnézni, szeretem az életem jelenlegi ritmusát.”

Újból fellobbant a szenvedély a zene iránt

Azonban pár jótékonysági és különleges koncert után a napokban úgy döntött a bársonyos hangú énekes, hogy mégis útra kel, igaz, nem utazik sokat, mivel csaupán 5 londoni koncert mellett 2 kölni és 2 párizsi koncert került bele a leosztásba, melyekre 2017 júniusában kerül sor.

„Azt gondoltam, hogy csendben visszavonulhatok, de hála a rajongóknak, a családomnak és néhány rendkívüli művésznek, újra felfedeztem a szenvedélyt a zene és az előadás iránt. Itt az ideje újrakezdeni, emiatt pedig nagyon izgatott vagyok.”

Phil egyébként azon kívül, hogy saját dolgait egyengeti, arra is nyitott, hogy az új generációs szupersztárokkal dolgozzon együtt. Azonban, ahogy ő fogalmazott, nem akar csak egy díszítés lenni másnak a tortáján.

A nagy népszerűségnek örvendő Adellel egyébként majdnem révbe ért egy közös munka, ám Collins állítása szerint a művésznő egyszer csak eltűnt a semmiben, de hasonlóan járt Pharrell Williamsszel is, akit valószínűleg Phil koptatott le, mivel saját bevallása szerint már nem emlékszik, hogy mit mondott neki.

Phil Collins – Ismét turnéra indul a zenészlegenda

Dobolását viszont nagy valószínűséggel nem élvezhetjük majd ezentúl, mivel hátproblémái a nemrég történt műtéti beavatkozás ellenére sem javultak. Szerinte minden a Genesis reunion turnéján kezdődött, 2007-ben.

„Soha nem tudok majd úgy játszani, mint korábban. Valami történt a Genesis reunion turnén. Minden koncert végén volt egy dobpárbajunk Chester Thompsonnal, és az egyik este után valami történt. Egyszerűen csak elment az egész, pedig mindent megpróbáltam. Nehezebb dobverőket, nagyobb cineket, de egyszerűen nem tudok bele erőt adni.”

A 2017-es turnén egyébként nem más, mint Collins 15 éves fia, Nicholas ül majd a doboknál, aki a 2016-os US Open megnyitóján ütötte a bőröket.

*

Forrás: https://www.theguardian.com/music/2016/oct/17/phil-collins-not-dead-yet-2017-tour-news

Bár Európában csak Londonban, Kölnben és Párizsban láthatjuk zenélni Phil Collins-t, azért bízunk benne, hogy ennél közelebb is jön majd hozzánk! Téged is érdekel? Add meg e-mail címed, és küldjük az infókat, ha újabb koncertet is meghirdetnek!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: