2016 őszén jelentette be Phil Collins, hogy 2011-es „visszavonulása” után ismét aktivizálja magát és turnéra indul. Azóta serényen dolgozik a koncertek műsorán, és egy-két részletet is elárult a programmal kapcsolatban. Ugyan majdnem az összes európai koncert teltházas, azonban, ha nagyon kíváncsi vagy a legenda visszatérésére, akkor még tudsz jegyeket váltani valamelyik show-ra.

Phil Collins – Szóló- és Genesis-dalokkal megpakolt műsorral tér vissza

Nagy szenzáció Phil visszatérő turnéja

Több év hallgatás után 2015-ben jelentkezett be ismét Phil Collins, azonban a nagy hév ellenére nem sok mindenre futotta erejéből (csak pár újrakiadásra), így a Genesisszel beharangozott közös koncertek nem valósultak meg.

2016 októberében azonban mindenkit meglepett a hír, hogy több év után turnéra indul, ráadásul önéletrajzi könyvét (Not Dead Yet) is promótálta, méghozzá New Yorkban, ami kapcsán azt is elárulta, hogy tervei között egy észak-amerikai kör is ott van az európai koncertek mellett.

Phil Collins – Szóló- és Genesis-dalokkal megpakolt műsorral tér vissza

Európában csak pár fellépést tervezett Phil, azonban a nagy érdeklődés miatt (a koncertek pillanatok alatt lettek teltházasak) több új buli is bekerült a kalapba, így 2017. június 2-án Liverpoolban is fellép, valamint Kölnben és Párizsban is öt koncertet ad az előre tervezett kettő helyett.

Pár fellépésre még lehet jegyeket kapni, azonban, ha mindenképpen el akarod csípni a kivételes hangú zenész rendhagyó show-it, akkor repülj rá a tikettekre, mert hamar elfogyhatnak.

Ugyanakkor óva intünk mindenkit az internetes jegyüzérektől, akik hivatalos platformokon keresztül próbálnak meg horribilis áron (egyes beszámolók szerint 660 és 9000 fontért is kikerültek jegyek a piacra, például a népszerű Viagogo oldalon) jegyeket eladni és megkopasztani a lelkes rajongókat.

Phil Collins – Szóló- és Genesis-dalokkal megpakolt műsorral tér vissza

Még az iskola sem jelent akadályt a különleges koncertekkel szemben

A turnén az énekes csapatában Daryl Stuermer gitáros, Brad Cole billentyűs, Leland Sklar basszusgitáros és Luis Conte ütőhangszeres zenél a fúvósokon és a háttérénekesek mellett. A doboknál pedig Phil fia, a 15 éves Nicholas ül, aki 2016 augusztusában már fellépett édesapjával.

Collins szerint Nic a teljes 2017-et végig tudja majd zenélni, hiszen még iskolájában is mindenki támogatja őt.

„Már találkoztam az igazgatóval, aki nagyon lelkes Nic-kel kapcsolatban, szóval ez nem lesz probléma. Egyedül az a kérdés, hogyan tudja folytatni a házi feladatokat és az egyéb dolgokat.”

A próbák hamarosan – egészen pontosan májusban – kezdődnek, de Phil egyelőre sokat nem árult el, de az biztos, hogy különleges koncerteken dolgoznak. Ennek érdekében Patrick Woodroffe rendezővel már találkozott a színpadi összeállítást illetően.

„Veszélyes lenne egyelőre túl sokat elárulni, azonban azt elmondhatom, hogy azon dolgozunk, hogyan tudnánk különlegessé tenni a show-kat. Ebben a pillanatban nem tervezünk semmi új anyagot, azonban néhány olyan dalt beleteszünk a programba, amiket még nem játszottunk, így ezek újként hatnak majd.”

A szólódalokon kívül pedig Genesis-tételek is várhatóak, erről is maga az érintett, vagyis Phil mondott néhány gondolatot:

„A legutóbbi turnén az Invisible Touch és a Misunderstanding hangzott el, szóval pár Genesis-dal ezúttal is bekerül, mondjuk kettő-három.”

*

Forrás: teamrock.com, rollingstone.com, philcollins.com

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: