Bon Jovi 2016-ban tett azért, hogy még izgatottabban várjuk a 2017-es évet, amikor feltehetőleg intenzív turnéra indul a zenekar. Az első Richie Sambora nélküli sorlemez már a boltokban, ugyanakkor csak pár kiemelt koncertet adott ezidáig a legendás énekes vezette gárda, mivel elsősorban az újévre tartogatták energiáikat ezen a téren.

Bon Jovi – Új év, új remények

Vegyes fogadtatás és tömérdek klip

Leginkább ez jellemzi az új lemezt, a 2016. november 4-én megjelent This House Is Not For Sale-t. A csapat az első két dallal alaposan elhúzta a mézesmadzagot a rajongók orra előtt, azonban a friss lemez megosztó lett, hallani pozitív és negatív kritikákat is minden oldalról.

Ugye mondanunk sem kell, hogy nagy várakozás előzte meg a John Shanksszel készült anyagot, mivel ez az első album, melyen nem Richie Sambora, hanem Phil X gitározik, miután Sambora pár éve elhúzta a csíkot turné közben.

Hogy milyen a viszony közöttük, és hogyan történt a válás, arról így nyilatkozott az énekes:

„Minden remek volt, épp elkezdtünk volna dolgozni egy szünet után, de Richie nem jött vissza. Egyszerűen sokkoló volt. Sosem balhéztunk vagy vitáztunk, és természetesen nem is a pénz miatt alakult így. Azóta elért engem a közösségi médián keresztül, ami nagyon kedves volt tőle. De nem láttuk azóta sem, egyikünk sem.”

Az albumot egyébként rendkívül intenzív promóció övezte még a megjelenés után is, hiszen gyors egymásutánban öt videót tettek közzé Jonék (a korábbi négyen kívül), melyek közül a legfrissebb a 2017 beköszönte előtt érkező New Year’s Day volt.

Élőben is nagyot szólnak a dalok

Erről leggyorsabban az új lemez hivatalos koncertfelvételével, a londoni Palladinumban rögzített This House Is Not For Sale: Live From The London Palladiummal bizonyosodhatunk meg, ami 2016. december 16-án jelent meg.

Egyes kritikák szerint némelyik dalnak még nagyobbat szólnak a refrénjei mint a lemezen, az egyik szám ezek közül maga a címadó dal, amit a Good Morning America című műsorban is előadott a zenekar.

Hamarosan pedig nemcsak különleges, kiemelt fellépések várhatóak az olyan slágerek megalkotójától, mint a Have A Nice Day, It’s My Life vagy a mindenki által ismert Livin’ On A Prayer, hanem menetrendszerű turné, ami 2017 februárjában Észak-Amerikában indul. Azonban nyárra, illetve őszre nincsenek még tervei Jonéknak, így reménykedhetünk benne, hogy minket is megközelítenek a srácok.

Bon Jovi – Új év, új remények

Ami biztos: ha követsz minket, nem maradsz le semmiről! Ha pedig a csapat újkori dalai nem jönnének be annyira, akkor sem kell aggódnod, mert élőben másként szólnak, és Jonék eddig még nem hagytak minket cserben a koncerteken:

„A koncertélmény nem csak arra tanít, hogyan kerülj közös nevezőre közönséggel, hanem azt is, hogy mit kell mondanod nekik. A korai időszakban rengeteg tapasztalatot szereztem, mint előadó. Még az első két lemezem idejében is, amikor még nem voltak nagy slágereink, azonban hatalmas hírünk volt, mint koncertbanda.”

*

Forrás: http://teamrock.com/news/2016-11-24/bon-jovi-to-release-live-house-is-not-for-sale-album, http://teamrock.com/news/2016-10-17/bon-jovi-richie-sambora-didnt-show-up-never-saw-him-again, https://www.bonjovi.com/tour/

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: