Ha Ninch Inch Nails, akkor Trent Reznor. Igen, ugyanis a banda főnöke hiába veszi körbe magát turnézenészekkel – és az utóbbi rövid időszakban régi bajtársával, Atticus Ross-szal –, így is, úgy is róla szól a zenekar. Persze ez nem gond, sőt, az utóbbi időben egy izgalmas koncepciót eszelt ki a frontember EP trilógiájával, melynek befejező részére már nem kell sokat várnunk.

Nine Inch Nails – 2018-ban jön a trilógiájuk utolsó fejezete

„Ronda és barátságtalan” zenéket írnak mostanság

30 év. Belegondolni is sok, és valahol megdöbbentő, hogy már ennyi ideje létezik az indusztriális rock/metal úttörője, a Ninch Inch Nails. A Trent Reznor vezette banda még olyan sztárcsapatokat is megihletett, mint a Mötley Crüe, akik nem túl sikeres ’94-es albumuk után egy kis NIN ízt is megpróbáltak beletenni a Generation Swine lemezbe a dalszerzés kezdetén.

A banda normál hosszúságú stúdiólemezzel 2013-ban jelentkezett, azóta viszont már két EP-t is kiadtak, mely egy trilógia első két felvonása. A Not The Actual Event középlemez visszakanyarodott a banda ’90-es éveibe, és organikus módon idézi meg a korai idők hangzását. Trent Reznor szerint egy „barátságtalan, meglehetősen átláthatatlan anyag, aminek elkészítésére szükség volt.”

A 2017 nyarán kiadott folytatás szintén nem olyan, amit könnyen zsebre tehet az ember, hiába szűk fél óra a műsorideje.

„Az én szemszögemből általánosságban – és tudom, hogy Atticus is ugyanígy érez – a legtöbb szórakozás, különösen a zene elég unalmas. Természetesen a rock is unalmas. Sok minden, amit király dolognak tartunk, elég általánosnak tűnik, és nagy részük egy kétségbeesett felkérés a kommersz sikerre. Mindez kombinálva a saját világnézetünkkel és álmainkkal, oda vezetett, hogy készítsünk egy olyan lemezt, mely kihívással teli és izgalmas számunkra. Az akartam, hogy a zene ronda és barátságtalan legyen, és ne szippantson be szexi dallamaival.”

Csehországba mindenképpen benéznek

Reznorék ráadásul már dolgoznak a trilógia befejező részén, ami 2018-ban esedékes, így érthető, hogy nem sok koncertet szerveztek le az évre. Az viszont már most biztos, hogy az eddig bejelentett néhány állomás közé befért a mindig más helyszínen felbukkanó Aerodrome Fesztivál is.

Az eseményre ezúttal Csehországban kerül sor, ahol a legnagyobb attrakció a Nine Inch Nails lesz, de olyan bandák és előadók is szórakoztatják majd a rock- és metalzene szerelmeseit, mint a Hollywood Undead, a Limp Bizkit vagy a The Kills. Természetesen mi ott leszünk június 30-án cseh barátainknál, úgyhogy ha nem akarsz lemaradni az előbb felsorolt bandákról és Reznoréknól, akkor kattints IDE és gyere velünk!

*

Forrás: teamrock.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: