Bár korábban már beharangoztuk Dave Mustaine-ék lehetséges új albumát, ennek ellenére nagyon úgy néz ki, hogy 2018-ban biztos nem lesz új Megadeth-lemez. Jövőre viszont a banda főnöke szerint valami újdonságot biztos, hogy leszállítanak a rajongóknak.

Megadeth – Legalább egy új dalt biztos, hogy kihoznak 2019-ben

„Kilencvenöt százalék, hogy előjövünk egy teljes albummal jövőre”

Minden bizonnyal a thrash kedvelői már tűkön ülve várják a Megadeth új lemezét, amit Dave Mustaine 2018-ra ígért korábban. A tervből sajnos nem lett semmi, úgyhogy még várni kell egy darabig a lemezre, mely az első dobás lesz az ezt megelőző Dystopia megjelenése után csatlakozott Dirk Verbeurennel. Mustaine nem titkolja, rengeteget várnak a Soilworkből leakasztott új ritmusfelelőstől.

„Van egy bizonyos varázslat abban, amikor Kiko, Dave Ellefson és én bemegyünk a stúdióba játszani. Dirkkel pedig most ez teljesen más lesz. Azt tudjuk, hogy Chris Adlerrel milyen volt, azonban Dirkkel ez egy teljesen új élmény. Természetesen sokszor játszottunk már vele, ami izgalmas is volt, azonban az elvárások magasak, és szeretnénk felvenni vele dalokat, annyira nagyszerű zenész. Mindannyian izgatottak vagyunk, hogy lássuk, mire képes.”

Ez pedig hamarosan ki is derül, mivel már elkezdte írni a banda az új dalokat, melyeket nemsokára össze is eresztenek a stúdióban. Dave szerint nagy a valószínűsége, hogy 2019-ben megjelenhet a lemez, ám ha mégsem így történne, akkor egy dalt legalább legurítanak a rajongóknak.

„Igen, pár hete nekiálltunk a Dystopia folytatásának. Mindenki otthon dolgozik a témákon, és ha egy riffel elkészülnek, elküldik. Mindenkinek megvan a lehetősége, hogy hozzáférjen a másik dolgaihoz. Ha mindenki elkészül, akkor rám vár a feladat, hogy összerakjam az egészet. Kilencvenöt százalék, hogy előjövünk egy teljes albummal jövőre, de az száz százalék, hogy legalább egy új dal megjelenik.”

17 év után csendült fel újból a The Conjuring

Koncertek terén azonban volt mozgolódás a banda háza táján 2018-ban is, sőt ahogy azt már megszokhattuk, kitettek magukért rendesen srácok. Például azzal, hogy előkerült egy olyan dal a repertoárból, amit régóta nem játszottak Mustaine-ék.

„A The Conjuring az egyik legsúlyosabb dal a Peace Sells… But Who’s Buying? albumon, sajnos azonban van benne fekete mágia, úgyhogy megígértem, nem fogjuk többet játszani, mivel rengeteg utalás van benne különböző rontásokra.”

A banda főnöke szerint tinédzserként rendesen elmerült a fekete mágia legsötétebb bugyraiban, például rontással bénította le egy ember lábát, később pedig a mágia erejét bevetve hódított meg egy nőt. Akármi is történt anno, Mustaine meggondolta magát, és 17 év után újra előkapták élőben a dalt, méghozzá Plzenben.

Ami a koncerteket illeti, a csapat motorja szinte minden egyes interjújában megemlíti, hogy szeretne Big Four koncerteket a jövőben, erre azonban nem sok esélyt lát a Slayer visszavonulásával, a Metallica pedig azért nem lelkesedik az ötletért, mert Mustaine szerint Lars Ulrich velük együtt koncertezni jogi viták miatt. Emiatt más ötlet jutott eszébe a vörös hajú rockernek.

„Szeretnék több Big Fourt csinálni, de azonban a Slayer visszavonulásával nem úgy néz ki, hogy ez benne van a pakliban. Talán itt az ideje, hogy létrehozzuk az új Big 10-t vagy ehhez hasonlót azoknak az embereknek, akik korábban sosem jutottak el ezekre az eseményekre.”

Rengeteg fejlemény van tehát a thrash egyik zászlóshajója körül, úgyhogy ha bármi előrelépés történik, akkor biztos, hogy szólunk majd neked!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: