Bár 2017-ben Kerry King szinte kizárta a leállást Araya homályos nyilatkozatainak ellenére, mégis a Slayer hozta 2018 első igen sokkoló hírét: egy utolsó körút után befejezik pályafutásukat. Egyelőre az is kérdéses, hogy a nagy turné közben vagy után sor kerül-e a függőben levő új albumra.

Slayer – Ők is leteszik a lantot

Kerry King szarvakat növesztett a visszavonulás hírére

„Közel a vég. A Slayer körbeturnézza a világot, még egy alkalommal…” – szólt az üzenet, mellyel a thrash metal ősapái bejelentették visszavonulásukat. Tom Arayáék bejelentése ugyan váratlan volt, de nem meglepő, hiszen 2017-ben folyton arról nyilatkozott az énekes-basszer, hogy egyre nehezebben bírja a turnékat. Bár akkor úgy nézett ki a dolog, hogy nem állnak le, a vég őket is utolérte.

A rajongókat természetesen megviselte a hír, úgyhogy megnyugtatásukra Kerry King felesége, Ayesha az Instagramon posztolt egy képet Kingről a következő üzenettel:

„Kerry most tudta meg a hírt a Slayer búcsúturnéjáról, úgyhogy szarvakat növesztett. Azt mondja, nincs miért aggódni, tőle mindig kaptok majd zenéket.”

Kerry mindig is optimistán nyilatkozott a jövőről, nemrég még egy új Slayer-lemezt is belengetett, melyre nem tudni, hogy jelen állás szerint mennyi esély van. Elvileg jó pár dal van hozzá, csak felmerül a kérdés: Lesz-e idő befejezni? A csapat gitárosa, Gary Holt szerint viszont nincs szó semmilyen albumról.

„Nem, nincs semmilyen új album. Azt mondanám, nem a válasz. De ma Gary ’No Comment’ Holt a nevem. Láttátok a turnédátumokat és a sajtónyilatkozatot.”

Persze nem kell készpénznek venni Gary nyilatkozatát, hiszen Jeff Hanneman halála után került be a zenekarba, tehát a döntést egy esetleges új anyagról szinte biztos, hogy Tom Araya és Kerry King hozza majd meg.

Májusban már indul is az utolsó kör

A banda a nagy utolsó turné első felvonását már bejelentette Észak-Amerikában, ráadásul nem akármilyen leosztásban. A Slayer ugyanis az Anthrax, a Lamb Of God, a Behemoth és a Testament társaságában zúz majd 2018. május-júniusában. Hogy ezen felül olyan különleges koncertekre sor kerül-e, mint amilyen a Big Four turné volt, azt nem tudni, mindenesetre Dave Mustaine nagyon szeretné, ha a Slayer leállása előtt sikerülne tető alá hozni legalább egy koncertet.

„Remélem legalább egy Big Four koncert összejön a Slayer utolsó turnéjának vége előtt. Máskülönben nem lenne fair. Ki van velem?”

Slayer – Ők is leteszik a lantot

A vörös hajú frontember a Twitteren tette fel a kérdést, akinek invitálására nem valószínű, hogy ugranak Arayáék, hiszen egyes források szerint pont Mustaine az oka annak, hogy megbomlott a SlayerMetallicaMegadethAnthrax tengely. Hogy mit hoz a jövő Kerry Kingék számára a nagy körút mellett, azt nem tudni, de az biztos, hogy kiesésükkel kicsit meginog a metalszíntér. Legyetek résen, amint érkeznek az európai dátumok, akkor ismét jelentkezünk!

*

Forrás: teamrock.com, twitter.com


 

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: