Talán a legnagyobb kérdés a Michael Kiskével és Kai Hansennel turnézó Helloween körül, hogy rászánják-e magukat egy új albumra. Elvileg benne lennének, de Weikath szerint túl lusták, hogy összerántsanak egy ekkora volumenű anyagot, azonban lehet, hogy mégis megvalósul a rajongók álma.

Helloween – Lesz új album a klasszikus felállással?

Nem indult minden olajozottan

Többször is írtunk a Helloween reunion-turnéjáról, sőt a csapat pozsonyi koncertjén mi is megcsodálhattuk a zenekart közel klasszikus felállásban. A sztori nagyon ígéretes volt már az elejétől kezdve, azonban nem indult minden fényesen, hiszen a csapat első koncertjein Michael Kiske hangja nem volt az igazi, amit a rajongók is kiszúrtak.

„A legjobbját nyújtotta az első két mexikói koncerten, de az orvosokkal való konzultáció után azt mondták neki, hogy pihentetnie kell a hangját. Tudjuk, hogy sokan már régóta vártátok ezt, és sok áldozatot hoztatok, hogy részt vegyetek a koncerten. Mindezt szem előtt tartva úgy döntöttünk, hogy karcsúsítunk a programon, és folytatjuk a turnét.”

Mindez szép és jó, ám sokan kiszúrták, hogy samplerről küldtek be néhány dallamot segítségként Kiskének, amit sokan csalódottan vettek tudomásul az aranytorkú énekestől. Kai Hansen szerint azonban nem akarták törölni a koncerteket, úgyhogy mindenképpen jó döntés volt a kis hátszél.

„Valójában az első koncerten – és csak az elsőn – döntenünk kellett, mert Michael tényleg nagyon rosszul érezte magát, és nem volt benne biztos, hogy meg tudja csinálni. Szóval azt mondtuk, hogy van neki olyan háttérének sávunk, amit normál esetben csak a fülmonitorába küldünk be az olyan részeknél, melyek több kontrollt igényelnek, de ezúttal ha vannak olyan részek, melyeket nagyon nehéz kiénekelnie, akkor használhatja ezt is.”

Jövőre jön a várva várt album?

A kezdeti döcögés után azonban beindult a germán gépezet, és azóta is óramű pontossággal működik, erről pedig mi is megbizonyosodhattunk 2017 novemberében Pozsonyban. Addigra a csapat egy új dalt is kiadott Pumpkins United címmel, ami mindenképpen reménykedésre ad okot a jövőre nézve, ugyanis a rajongóknak még több kell a Helloweenből, vagyis jöhetne akár egy új album is. Michael Weikath gitáros szerint azonban ez nem olyan egyszerű művelet.

„Az a helyzet, hogy mindannyian szeretnénk ezt a dolgot eltolni annyira a jövőbe, amennyire csak lehet. Nem igazán érezzük úgy, hogy el kellene kezdeni, mert sok munka volna vele és sok időt venne igénybe, jelenleg pedig jól elvagyunk azzal, amit csinálunk. Úgyhogy nem hazudunk, nagyon könnyű azt mondani, hogy túl lusták vagyunk ahhoz, hogy hozzáfogjunk egy új albumhoz.”

A másik ikonikus láncszem, Kai Hansen viszont sokkal pozitívabban látja a jövőt, szerinte ez összejöhet, egyelőre viszont nyitva hagyják a kérdést. A fantasztikusan sikerült FEZEN fesztiválos koncertjük után adtak egy nagy bulit a Wackenen is, ahol viszont Hansen elszólta magát, és a 3sat stábjának elárulta, hogy jövőre nekiállnak az új lemeznek. Minderre idő lesz, hiszen a banda utolsó koncertjei 2018 decemberében lesznek, vagyis utána üres a naptár. Várjuk a fejleményeket!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: