2016 januárjában jelent meg a Dave Mustaine vezette thrash banda legutóbbi lemeze, a Dystopia. Az anyag elsősorban azért mérföldkő a Megadeth életében, ugyanis hosszú idő után ez volt az első lemez, mely Chris Broderick és Shawn Drover dobos nélkül készült. Az új felállás azonban az elmúlt időben megszilárdult, és már az új lemezt tervezgeti.

Megadeth – 2018-ban jöhet az új album

„A Dystopia újrakalibrálta a Megadethet”

Lassan már két éve, hogy a Dystopia ott van a lemezboltok polcain, mely az első album volt Kiko Loureiro gitárossal és Chris Adler dobossal a fedélzeten. A köztudottan nehéz természetű zenekarvezető, Dave Mustanie mellett a két muzsikus jól szerepelt, ám Chris főbandája a Lamb Of God, így néhány koncert után beajánlotta Dirk Verbeurent, aki korábban a Soilworkben püfölte a bőröket.

„Olyan kiváló dobos, mint Adler volt, csak Dirk lábmunkája még fejlettebb. Azt gondoltam, hogy ez nem lehetséges, hiszen Chris is egy nagyszerű dobos. Pont emiatt ajánlotta nekem Dirket. Az egyik legkellemesebb, legegyszerűbben összeférhető srác, akivel valaha találkoztam, sosem láttam őt nem mosolyogni.”

A Dystopia ugyanakkor igen jól szerepelt, mivel Grammy-díjat is köszönhet neki a csapat, amit 2017 februárjában nyertek el, tizenkét jelölés után. A basszusgitáros szerint a lemez fontos mérföldkő a csapat életében, hiszen újrakalibrálta a Megadethet.

„Úgy érezzük, hogy a Dystopia újrakalibrálta a Megadethet. Rengeteget turnéztunk ezzel a felállással, úgyhogy egyre inkább zenekarrá kovácsolódtunk.”

Megadeth – 2018-ban jöhet az új album

A Nova Rockon ott lesznek

A sok turnénak és a közös élményeknek pedig hamarosan beérik a következő gyümölcse, ugyanis Mustaine-ék új lemezre készülnek. A tervek szerint már eltöltöttek a stúdióban egy kis időt, és ha minden jól megy, akkor jövőre ki is jöhet az új album.

„Néhány tervünk már van a következő évre, aztán hiszitek vagy sem, 2019-re is akad tennivalónk. Egyelőre ez a legtávolabbi dolog az életemben. Megkértek, hogy kössünk le előre egy koncertet. Közben azt is tervezzük, hogy év végén, november-december környékén visszatérünk a stúdióba, hogy néhány ötletet kidolgozzunk.”

Egyelőre semmi konkrétumot nem tudni a zenei irányról, valamint arról, hogyan szeretné új anyagát kiadni a csapat. Olyan pletykák viszont már keringenek az interneten, miszerint a Megadeth, a Slayer és a Testament felélesztené az 1990-ben oly sikeres Clash Of The Titans turnét. A három gigászi csapat a Sepulturával együtt indulna útnak, ha lehet hinni a híreszteléseknek.

Ha mindez nem is lenne az igaz, az viszont biztos, hogy a jövő évi Nova Rockon ott lesz a Megadeth, úgyhogy ha mindenképpen meg akarod nézni a csapatot, akkor kattints IDE, mert mi bizony ott leszünk.

*

Forrás: teamrock.com, loudwire.com, ultimate-guitar.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: