Több mint negyven év után befejezi karrierjét a southern rock pionír Lynyrd Skynyrd. A csapat egy kör búcsúturnén már túl van, de az európai rajongókról sem feledkeznek meg, és nekik is eljátsszák legjobb dalaikat.

Lynyrd Skynyrd – Az öreg kontinenstől is elbúcsúznak

Több mint negyven év után fejezik be

A Lynyrd Skynyrd egy igazi legenda, ennek is köszönhető, hogy több alkalommal is írtunk már róluk, illetve ha emlékszel, koncertjükön is jártunk a southern rock kiválóságainak. A több mint negyven éve működő zenekar vezére, Gary Rossington korábban úgy nyilatkozott, hogy készülnek 15. stúdiólemezükre, azonban végül arra a döntésre jutottak, hogy befejezik karrierjüket.

Mindezt 2018 elején tudatta a gárda a nagyvilággal, azóta pedig észak-amerikai rajongóiktól el is búcsúztak május és szeptember közé szervezett körútjukon. Last Of The Street Survivors Farewell Touron vendégek is feltűntek, Kid Rock, Hank Williams Jr., a Charlie Daniels Band, a Bad Company, a Marshall Tucker Band, a 38 Special, a Blackberry Smoke és a Blackfoot színesítette a koncerteket.

„Nehéz elképzelni ennyi év után, hogy a zenekar, amit Ronnie Van Zant, Allen Collins és jómagam kezdtünk el Jacksonville-ben, ilyen hosszú ideig és a rajongók oly sok generációjára ilyen hatással lesz. Biztos vagyok benne, hogyha lenéznek fentről, ámulnak, hogy a zenéjük ennyi embert megérintett.”

2019-ben Európa a soros

A zenekarról rengeteg dolgot el lehetne mondani, de azok a tények, hogy pályafutásuk során több mint 30 millió albumot adtak el, valamint olyan kiváló dalokat írtak, mint például a Free Bird, a Sweet Home Alabama vagy a Simple Man, továbbá bekerültek a Rock And Roll Hall Of Fame-be, mindent elmond nagyságukról.

„Áldottak vagyunk, hogy ezek a dalok és az üzenetük, amit hordoztak, eljutott a rajongókhoz. Igazi megtiszteltetés volt, hogy megpróbálhattunk a bátyám nyomdokaiba lépni az elmúlt 31 évben, hogy életben tartsuk a zenéjét és a szellemét.”

A banda 2018. szeptember 21-én búcsúképpen egy koncertlemezt adott ki Live In Atlantic City címmel, mely koncerten a 3 Doors Down, Hank Williams Jr. és Bo Bice szállt be egy-egy dalba, így téve igazán különlegessé a programot. Ami pedig az európai rajongókat illeti, szerencsére róluk sem feledkezett el a banda. A Lynyrd Skynyrd ugyanis 2019 nyarán – ha rövid ideig is –, de meglátogatja az öreg kontinenst. Az Egyesült Királyságban a Status Quo nyit nekik, míg Németországban az utódaiknak kikiáltott Blackberry Smoke. Nem érdemes lemaradni a legendák utolsó európai köréről!

*

Forrás: loudersound.com, udiscovermusic.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: