Ha valaki a southern rockról beszél, akkor nem kerülheti el a jacksonville-i bandát, akik a műfaj aranykorában, a ’70-es években írták be magukat a zene történelemkönyvébe olyan slágerekkel, mint a Sweet Home Alabama vagy a Free Bird. A csapat rengeteg nehézségen és megpróbáltatáson esett át az évek folyamán, de továbbra is menetel előre, állítólag éppen egy új album felé.

Lynyrd Skynyrd – Új albumra készülnek a southern rock királyai

Koncertfelvételektől az új albumig

A 2012-ben megjelent Last of a Dyin’ Breed óta lemezfronton nem sok minden történt a csapattal, igaz, rengeteg koncertkiadványt adtak ki a rajongók örömére, melyek közül a leglátványosabb a Lynyrd Skynyrd – One More For The Fans, amit ugyanott rögzítették, ahol a csapat első koncertfelvételét, az 1976-os One More From The Roadot, vagyis az atlantai Fox Theatre-ben.

A koncert érdekessége az, hogy a Lynyrd Skynyrd dalai elsősorban más, de természetesen kiváló zenészek előadásában csendültek fel.

Az est egyik fénypontja azonban mégis a Travelin’ Man volt, amiben Johnny Van Zant 1977-ben elhunyt testvérével, Ronnie-val duettezett, akit a hatalmas kivetítőn idéztek meg a modern technika segítségével.

A rengeteg élő kiadvány ellenére új albumon is dolgozik a gárda, amiről 2015-ben beszélt először Gary Rossington:

„A lemezipar manapság teljesen más, ennek ellenére egy új anyaggal teli albumot szeretnének tőlünk, és meg is fogjuk csinálni. Jelenleg is írjuk a lemezt, ahol csak tudunk, teszünk hozzá egy kicsit. Az elmúlt évek során egyébként írtunk már dalokat, azonban ezeket végül nem használtuk fel, mivel nem volt időnk rögzíteni őket. A lényeg viszont az, hogy egy új anyagot fogunk készíteni.”

Megjelenési dátum egyelőre nem ismert, bár az előzetes tervek szerint a legendák 2016 végére szerették volna elkészíteni új sorlemezüket.

Lynyrd Skynyrd – Új albumra készülnek a southern rock királyai

Film is készülhet a csapat tragikus éveiről

Ami miatt azonban a tervet nem sikerült tartani, az a csapat motorjának, Gary Rossingtonnak a betegsége.

2015 októberében szívinfarktusa volt a 63 éves zenésznek, akin két operációt is végre kellett hajtani a teljes gyógyulás érdekében. Szerencsére Gary azóta jobban van, és pár lemondott koncertet leszámítva dübörög tovább a banda szekere.

Lynyrd Skynyrd – Új albumra készülnek a southern rock királyai

Mindeközben Artymus Pyle, a csapat korábbi dobosa Jared Cohn rendezővel egy Lynyrd Skynyrd-film forgatókönyvén dolgozik, melynek középpontjában a tragikus 1977-es repülőgép-baleset állna, aminek következtében Ronnie Van Zant énekes, Steve Gaines gitáros és Cassie Gaines vokalista is elhunyt.

Pyle reméli, hogy még 2016-ban elkezdhetnek forgatni, ugyanakkor nem tudja, hogyan szerzi meg a jogokat ahhoz, hogy felhasználja a csapat zenéjét a filmben.

„Ez hihetetlenül személyes és szenvedélyes dolog számomra, szeretném, ha a mozilátogatók meg tudnák osztani egymással a nevetést és a könnyeket.”


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: