Abban szinte mindenki egyetért, hogy a Hollywood Vampires egy különleges zenekar. Adott két rockikon és egy filmsztár, akik együtt egy igazán különleges elegyet alkotnak. Ez a trió ráadásul egy olyan erővel van megtámogatva a háttérben, amit (vagy inkább, akit) sokan csak lesajnálnak. Új lemezükkel viszont bebizonyították, hogy együtt nagyon jó elegyet alkotnak, és önálló dalaik is világverő opuszok.

Hollywood Vampires – A rock and roll legnagyobb titkai

A saját hangzás már megvan

A Hollywood Vampires-ről nem lehet elégszer írni. A csapat különleges helyet tölt be a rockzene palettáján, ugyanis a szó legnemesebb értelmében szupergroupról beszélünk. A csapatban Alice Cooper és Joe Perry, az Aerosmith bárdistája viszi a zenei prímet, de természetesen a filmóriás Johnny Depp sincs sokkal lemaradva tőlük, sőt. A zenekar első lemeze 2015-ben jelent meg és bár feldolgozásokat tartalmazott, ennek ellenére nagy felhajtás övezte a gárdát. A Billboard 200-as listáján a 43. helyet csípte el ezzel a csapat és 58 ezer példányt adtak el az albumból. Persze ez nem tűnik soknak, de a mai viszonyok között igencsak figyelemreméltó eredmény, úgyhogy nem volt kérdés, mi lesz a következő lépés a csapatnak.

„Egymásra néztük és azt mondtuk, hogy csináljunk egy új albumot, azonban ezúttal saját dalokkal. Ennek megfelelően Johnny, Joe, Tommy és én is írtunk dalokat, és akkor raktuk össze, amíg turnén voltam. Tommy volt a producer, úgyhogy amire észbe kaptunk, már volt is egy lemezünk. A legkirályabb dolog ebben az egészben, hogy nem úgy szól, mint egy Aerosmith- vagy egy Alice-album, hanem olyan, mint egy Hollywood Vampires-lemez.”

Tommy az Tommy Henriksen, aki a banda mindenese, ha kell gitáron, ha kell billentyűn segít be, és ahogy Alice is elmondta, teljes mértékben kézben tartja a csapat ügyeit a stúdión belül.

Problémák nélkül is képes együtt dolgozni a három alfahím

Alice Cooper 71 éves, Joe Perry 68, Johnny Depp pedig – akármennyire is meglepő – 56, ennek ellenére nem Viagra-fűtött apukák hobbizenekara a Hollywood Vampires, hanem ott hordozzák a nyers és agresszív rockzene minden egyes lényeges elemét dalaikban. És ami igazán nagyszerű, hogy hatalmas kvalitások és egók ide vagy oda, minden olajozottan működik a csapaton belül.

„Ez a legfurcsább az egészben. Adott három alfahím, akik általában a show középpontjában vannak, és hirtelen ez a három srác nulla probléma nélkül tud együtt dolgozni. Az egész hozzáállás olyan, hogy próbáljuk ki ezt és azt. Minden alkalommal, amikor kapok egy dalt az ének vázlatával együtt, dolgozok rajta és levágok belőle itt ott dolgokat, majd azt csinálom, amit szoktam, akkor egy Alice-dallá változik. Úgyhogy inkább leveszem róla a kezem, mivel hallom, hogy a dal úgy szól hozzám, hogy: csináld úgy, ahogy azt megírták.”

Amikor pedig tudnak, koncerteznek és turnéznak. Egy rövid körút már benne van a banda buszainak kilométerórájában, ugyanis a tavaly megjelent Rise című anyagot az Államokban megjáratták, azonban 2020-ban Európába is benéznek. Hirdetik a rock and roll igét.

„A Vampires a rock and roll legnagyobb titka jelenleg, mivel nem tudunk úgy turnézni, mint egy átlagos zenekar. Úgyhogy megtesszük, amit tudunk, és felhívjuk az emberek figyelmét mindennel addig, amíg tudunk turnézni. Megteszünk bármit, hogy a név a köztudatban maradjon, mivel úgy gondolom, hogy az embereknek hallania kell ezt a zenekart.”

A rock miséjén pedig mi is ott leszünk, ugyanis 2020. augusztus 27-én a klami várkastélyban lépnek fel. Ha szeretnél velünk jönni, akkor kattints ide, és csatlakozz hozzánk!

*

Forrás: billboard.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: