31 évvel ezelőtt jelent meg Lenny Kravitz első lemeze, a Let Love Rule. A zenész korábbi interjúiban elmondta, hogy nem tervezi teljes egészében előadni a mérföldkőnek számító albumot, azonban a koncerteken egy-két dal biztos, hogy elhangzik majd róla. Ezúttal annak jártunk utána, hogyan indult be Lenny karrierje ennek az anyagnak köszönhetően.

Lenny Kravitz – Sosem akart sztár lenni

„Mindent megtettem, amit kellett, hogy túléljek”

Lenny Kravitz 55 éves és már több mint harminc éve van a pályán, ami rettentő hosszú idő, ennek ellenére még mindig motivált. Legutóbbi lemeze 2018 őszén jelent meg, és a tizenegyedik volt a sorban. Ezt a számot talán még ő sem gondolta, hogy eléri.

„Sosem akartam sztár lenni. Mindig is zenész szerettem volna lenni, és az egész hozzáállásom a művészeten alapult, nem pedig azon, hogy mennyi lemezt adok el vagy milyen nagy arénákban játszom majd.”

Zeneisége egészen korán, gyerekkorában megmutatkozott, például egy kis dobszólóként a konyhai edényeken. Mindez odáig vezetett, hogy amíg New Yorkban éltek szüleivel, addig megtanult zongorázni, gitározni és dobolni is. Később azonban Los Angelesbe költöztek, édesanyja (aki színésznő volt) ugyanis a The Jeffersons című sorozatban kapott szerepet. Miután lediplomázott Lenny, session zenésznek állt és mindent megtett azért, hogy megvesse a lábát a szakmában.

„Én voltam az a srác, akit azért béreltek fel, hogy feljátssza mások demóit. Mindent megtettem, amit kellett, hogy túléljek.”

Lenny Kravitz 25 éves korában lett édesapa, ennek ellenére első dalai egyáltalán nem a megállapodásról szóltak, ellenben igen nyersek és túlfűtöttek voltak. Mivel nem volt kiadója, első lemezét egy olcsó stúdióban rögzítette a New Jersey állambeli Hobokenben, itt született meg a Let Love Rule című dal ötlete is, ami végül az album címe is lett.

Kevesebb mint öt perc alatt győzte meg zenéjével első lemezkiadóját

Azonban hiába volt kész első lemeze, a Let Love Rule, senkitől sem kapott ajánlatot. Kravitz szerint abban az időben a kiadók egyszerűen nem értették, hogy mit csinál. Egy nap azonban a Virgin kiadó A&R-osa egy ötperces találkozóra hívta. Lenny nem hezitált, elindította a kazettát, mire a hölgy kiment, majd a kiadó elnökével tért vissza, aki egyenesen Prince és John Lennon találkozásának aposztrofálta főhősünket. Természetesen megkapta első lemezszerződését, mire a többi kiadó is észbe kapott és egymásra kezdtek el licitálni. Persze Lenny nem engedett a kísértésnek, ugyanis tudta, hogy a Virginnél lesz lehetősége fejlődni.

És igaza lett, ugyanis itt állunk több mint harminc évvel ezután és mindig tud nekünk újat mondani, szóval az első akadály sikeres teljesítése nagy hatással volt karrierjére. Nyáron pedig turnéra indul, aminek hozzánk közeli állomása is lesz, amit ki nem hagynánk.

Úgyhogy mi is ott leszünk 2020. július 1-én a pozsonyi Ondrej Nepela Jégcsarnokban Lenny Kravitz koncertjén. Ha szeretnél velünk jönni, akkor kattints IDE!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: