Amint arra számítani lehetett, nagy visszhangja volt a Guns N’ Roses első néhány koncertjének, melyen Axl Rose, Slash és Duff McKagan ismét egy színpadon nyomta a rock’n’rollt. Bár a felállás végül csak a korábban megjósolt tagokkal egészült ki (azért meglepetésként Melissa Reese személyében egy billentyűs-vokalista hölgy is csatlakozott a csapathoz), ennek ellenére új fejezettel gazdagodik a rockzene nagykönyve a 2016-os évben.

Guns N’ Roses – Új fejezetet nyitottak a rockzene nagykönyvében

Lábtörés és sztárvendégek az első fellépéseken

Április 1-jén egy úgynevezett titkos bulival indult a Guns N’ Roses régi-új felállásának pályafutása, amire a Los Angeles-i Troubadour klubban került sor. Bár hivatalosan nem jelentették be a koncertet, ennek ellenére mindenhol erről csacsogtak, még a rocksajtóban is erős felvezető kampány indult a fellépéssel kapcsolatban. A zenekar végül párszáz szerencsés rajongó előtt debütált ismét a klasszikus trióval az élen, és a buli annyira intenzívre sikeredett, hogy Axl a Mr. Brownstone közben elcsúszott, aminek következtében eltört egy csont a lábfejében. Így április 8-án a Las Vegas-i Arénában már a Dave Grohltól kölcsönkapott giga-mega trónról énekelt, begipszelt lábbal.

A dupla Las Vegas-i, Coachella és mexikóvárosi bulik teltházzal és nagy sikerrel mentek le, az alacsonynak nem mondható jegyárakért a rajongók pedig maximális szórakozást kaptak, hiszen olyan vendégek tették tiszteletüket egy-egy koncerten, mint Sebastian Bach vagy Angus Young, illetve a 24 éve nem játszott Used to Love Her és Out Ta Get Me is felcsendült a Coachella fesztiválon.

Kitérő az AC/DC-vel, majd európai turné?

A Guns N’ Roses koncertjei mellett igaznak bizonyultak a pletykák, és tényleg Axl Rose vette át ideiglenesen Brian Johnson helyét az AC/DC mikrofonjánál. A rajongókat megosztó döntés végül jól sült el, hiszen totális sikert könyvelhetett el az ausztrál zenekar, Axl pedig ismét bizonyította, hogy az évek óta nem látott kirobbanó formáját bizony nem a szél fújta össze. Az európai AC/DC-kör után azonban nem sok pihenő jut a Bécsben talpra álló énekesnek, mivel június 23-án Detroit-ban startol a Guns nyári stadionturnéja az Egyesült Államokban.

https://www.youtube.com/watch?v=iViy1kmQHUU

A korábbi híreket (Billy Duffy, a The Cult gitárosa áprilisban úgy nyilatkozott, hogy ők kezdenek majd a Guns előtt az Államokban) némileg felülírta egy nemrég érkezett hivatalos bejelentés, miszerint Lenny Kravitz és az Alice In Chains lesz Slash-ék előzenekara a 25 állomásos turnén, így a rajongók ezúttal is fergeteges koncertekre számíthatnak. És hogy eljön-e a nagy hármas fémjelezte banda Európába? Egyelőre nem tudni, de korábban hallhattunk olyan pletykákat, miszerint már folynak a tárgyalások lehetséges német és olasz koncertekről, de az elmúlt hetekben magyar buliról is csiripeltek a madarak, amire a Hajógyári-szigeten kerülne sor. Bár ezek jelenleg csak mendemondák, azonban reménykedni természetesen lehet, mindenesetre ha jönnek Axlék, akkor leghamarabb 2017-ben, mivel az énekes ősszel ismét az AC/DC-t erősíti az ausztrálok Észak-Amerikában zajló turnéján.


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: