Már hallgatható a Rammstein hosszú ideje várt első új dala, mely a Deutschland címet kapta. A zenekar pedig még nem is adta ki lemezét, sőt még a klip megjelenés előtt a célkeresztbe került provokatív stílusa miatt. De ugye tudjuk, hogy van, ami nem változik.

Rammstein – A balhé sosem kerüli el őket

A 3D-s Rammstein

Az utóbbi időben többször is értekeztünk a Rammsteinről, hiszen kerek tíz év után érkezik új albumuk, a Liebe Ist Für Alle Da folytatása. Az anyag első kislemezes dala a Deutschland címet kapta, és már a megjelenés előtt nagy port kavart Németországban, hiszen az előzetesekből arra következtettek egyesek, hogy a banda eljelentékteleníti a holokausztot. Felix Klein, az antiszemitizmus elleni német kormánybiztos ízléstelennek tartja azt, ahogy a csapat bánik a művészi szabadsággal, míg Charlotte Knobloch, a Németországi Zsidók Központi Tanácsának korábbi elnöke szerint a banda ezzel a klippel átlépett egy határvonalat.

Aki nincsen felkészülve a hosszú idő után újra magára találó csapat további klipjeire, annak rossz hír, hogy további négy még érkezni fog, legalábbis erről beszélt Richard Z. Kruspe gitáros még 2019 januárjában.

„Úgy néz ki, hogy ezúttal öt videoklipünk lesz. Nagyon boldog vagyok az album miatt, habár néhány dolog még változhat.”

A zenekar új lemezét Rich Costey amerikai producerrel hozta össze, de rengeteget segített a gárdának Olsen Involtini is, aki az Emigrate-nek, vagyis Kruspe szólóprojektjéhez is irtózatos mennyiségű zenei támogatást adott. Richard szerint az új dalokhoz olyan dallamokat adott, amiket nagyon jó szívvel hall a Rammsteinben. Az anyag tehát mindenképpen mérföldkő lesz a csapat karrierjében.

„Egy olyan albumot akartunk csinálni, mely jobban kiemelkedik, még a régebbi lemezeknél is. Amikor az új albumot hallgatom, akkor úgy érzem, hogy ez egy 3D-s Rammstein, ha összefoglalhatom így.

 Rammstein – A balhé sosem kerüli el őket

Intenzív koncertek és dalok várnak rád!

A szóban forgó lemez május 17-én jelenik meg a UME/Spinefarm gondozásában, és szimplán a Rammstein címet kapta. Ahogy említettük, további dalok és klipek még jönnek, de most már Kruspe szerint a rajongókon a sor, hogy tetszést nyilvánítsanak.

 „Annyira közel vagyok ehhez a projekthez, hogy nehéz róla beszélni. A következő lépés az, hogy a rajongók mit gondolnak majd róla. De úgy gondolom, hogy a lemezkészítésnél nagyon fontos, hogy elsőként önmagadnak okozz örömet, mivel ha neked nem tetszik, akkor hogyan várhatod el azt, hogy mások szeressék. Megpróbálom ezt a lemezt egy olyan dimenzióba helyezni, amit a Rammstein még nem ért el.”

Koncertek terén is szintet lép a banda, amit velünk együtt tapasztalhatsz meg, ugyanis 2019 augusztusában, Bécsben és Prágában is megnézzük őket. Ha szeretnél velünk jönni, akkor kattints IDE! És hogy mire számíthatsz? Kruspe ezt is elmondta:

„Hatalmas és szuper intenzív show lesz. Annyira vicces, hogy a felvételek alatt mi csak hat srác vagyunk, akik egy kib.szott pergődob ütésen vitatkoznak. Ez egy hasonlóan intenzív élmény volt. Gyakorlatilag bármit mondhatsz, mi azon biztos, hogy vitatkoztunk. De ennek most már vége, nagyon büszke vagyok arra, amit elértünk, és tulajdonképpen ez az intenzitás tette még jobbá a dalokat is.”

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: