Lenny Kravitz nem mai motoros, de ez egyáltalán nem látszik rajta, sőt! Mindennek tetejébe zeneileg sem veszítette el a helyes irányt, eddigi legfrissebb albumán, a Raise Vibrationön is találunk igazán kiváló dalokat, még 30 év intenzív pályafutás távlatából is.

Lenny Kravitz – 30 év után is tudja a helyes irányt

„Engedjük a szeretetet irányítani minden szituációban”

Lenny Kravitz neve aligha kíván részletes bemutatást, ugyanis az 55 éves rocker elképesztő sikereket tudhat magáénak. Első lemeze 1989 szeptemberében jelent meg, eddigi pályája során pedig több 40 millió lemezt adott el világszerte, sőt Grammy-díjat is nyert. És filmes szerepeit még nem is említettük… Legutóbbi hatalmas világkörüli turnéja után viszont mintha valami elpattant volna, ugyanis nem találta a helyes utat karrierjében.

„Nem voltam abban biztos, hogy merre haladok zeneileg. 30 év után egyszerűen nem éreztem a dolgot. Sosem voltam ennyire zavarodott azzal kapcsolatban, hogy mitévő legyek. Ez egy nagyon ijesztő helyzet volt.”

Ahelyett, hogy elcelebeskedte volna a dolgot és körülvette volna magát sztárproducerekkel, valamint jól pörgő vendégzenészekkel, inkább lement a Bahamákra otthonába és kifújta magát. A nagy lazulás közepette pedig az ihlet is megjött, ez eredményezte a rock ‘n’ roll, a funk, a blues és a soul házasságát megfestő Raise Vibration című lemezt.

„Arról szól a cím, hogy engedjük a szeretetet irányítani minden szituációban. Mindannyian egy gyönyörű helyen lennénk, ha így tennénk. Sajnos azonban, mint emberi lények, sokan nem így gondolkodnak. Közülünk sokan a kapzsiságra, a hatalomra, az irányításra és hasonló dolgokra vágynak. Úgyhogy a Raise Vibration egy felhívás a cselekvésre, beleértve saját magamat is.”

Pozsonyba is benéz Here To Love turnéjával

Az első kislemezes dal a maratoni hosszúságú It’s Enough, ami már a nyolc perc határát karcolja. Lenny szerint valóban nem könnyű darab, és megérti, ha sokan nem tudják feldolgozni azt, amiről szól.

„Nem egyszerű végignézni, de az sem segít a dalnak, hogy hét perc hosszúságú. Sokan nem tudják ezt a dolgot kezelni, ők nem akarják látni az igazságot ebben a korban. Azonban rengetegen igazán jól reagáltak a dalra.”

Az album már lassan egy éve a boltokban van, de már jó ideje tudjuk azt is, hogy ennyivel nem érte be Kravitz, mert egy másik anyagon is dolgozik, mely elképzelhető, hogy egy filmprojektben kerül elő. Zeneileg mindenképpen különleges lesz és vendégek is helyet kapnak rajta. Addig azonban jön Here To Love turnéjának ausztrál és európain köre, ahol megcsodálhatjuk élőben a ma is elképesztő formában levő zenészt. Hogy mi a titka?

„Ez a test, az elme és a szellem egysége. Én mind a háromra vigyázok. A kor az egy nagyon érdekes dolog, mivel beszélhetünk egy olyan 25 évesről, aki le van harcolva és nincs jó formában amiatt, amit eszik és iszik, valamint mert nem mozog. Ugyanakkor adott lehet egy olyan 75 éves is, aki úgy mozog, mint egy 25 éves. Mint például Mick Jagger. Ismerem jól Micket, fegyelmezett, megtesz mindent az egészségért, nagyon elkötelezett. Úgyhogy az egész arról szól, hogy mennyire vigyázol magadra.”

Nem árt tehát, ha te is átmozgatod magad a legközelebbi koncert előtt, amin mi is ott leszünk! Lenny Kravitz ugyanis 2020. július 1-én a pozsonyi Ondrej Nepela Jégcsarnokban ad egy hatalmas bulit. Ha szeretnél velünk jönni, akkor kattints IDE!

*

Forrás: nypost.com, billboard.com, rollingstone.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: