Vágjuk a centiket Lenny Kravitz jövő nyári pozsonyi koncertjéig, úgyhogy megint elővettük, hogy szétnézhessünk nála. Lenny ezerrel készül a jövő évi koncertekre, ráadásul az új dalokkal sem fukarkodik, ugyanis jó a visszhangjuk a közönség részéről.

Lenny Kravitz – Új műsorral készül a jövő évi turnéra

„Szeretek arra reflektálni, hogy hol vagyok éppen ebben a világban”

Legutóbb Lenny Kravitz Raise Vibration albumával foglalkoztunk, mely igen jól sikerült, és amivel bebizonyította főhősünk, hogy ennyi év után sem dől hátra elégedetten. Szerinte a folytonos kíváncsiság és a mondanivaló megérlelése a kulcs ahhoz, hogy mindig izgalmas új zenéket lehessen készíteni.

„Szeretek arra reflektálni, hogy hol vagyok éppen ebben a világban, ez az, amire mindig is törekedek. Nem akarom kikényszeríteni a kifejezésemet, azt akarom, hogy hozzám jöjjön. Ez mindig egy gyönyörű élmény. Még mindig megvan ugyanaz az izgalom bennem, mint amikor gimis koromban készítettem zenéket.”

Hangszeres szempontból is a végletekig precíz, addig dolgozik, amíg pontosan nem azt hallja, amit korábban megálmodott. Tekeri a potmétereket, kipróbál többféle hangszert, saját elmondása szerint festi és faragja a zenét. Ez pedig jó hír a 2020-as turné előtt, ugyanis a színpadon is profi és hibátlan műsort láthatunk majd, amire jó lesz visszaemlékezni akár évek múlva is.

„Számomra ez olyan, mint a festés. Ott az összes szín a stúdiómban, ami az én esetemben a hangszerek és a különböző felszerelések. Csak ott vagyok és csinálom a dolgom, ami a hangszerek egymásra rétegezését, festését, színezését és faragását jelenti, egészen addig, amíg nem hallom ugyanazt, mint az álmomban. Minden fajta zenét szeretek és imádok zenéket összekeverni.”

A rajongók imádják az új dalokat

Ha már koncertek, akkor Lenny már az idei bulikon is felfrissített műsorral állt színpadra és a visszajelzés remek volt. A rajongók nem fanyalogtak az új dalok miatt, aminek köszönhetően tényleg valóságos lemezbemutatókat láthatott az, aki ott volt valamelyik bulin.

„Egy jó adag új zenét adunk elő a koncerteket. Kicseréltünk dalokat az elmúlt egy év folyamán és úgy reagálnak rá, mint a klasszikus dalokra. Ez igazán bátorító, ugyanis rengeteg esetben azt látni, hogy a rajongók nem igazán vannak úgy oda az új dalokért, mint a régiekért, talán azért, mert nincsen annyi idejük és olyan kapcsolatuk velük, mint a régi anyaggal.”

Érdekes adalék, hogy ebben az évben lett 30 éves Lenny Kravitz debütalbuma, a Let Love Rule, amit a huszadik jubileumon újra kiadtak kibővített változatban. Szerinte akár az is benne lehet a pakliban, hogy a lemezt teljes egészében előadja koncerteken, de az szinte biztos, hogy egy-két dal elcsattan majd a bulikon.

Akárhogy is lesz, mi ott leszünk 2020. július 1-én a pozsonyi Ondrej Nepela Jégcsarnokban Lenny koncertjén. Ha szeretnél velünk jönni, akkor kattints IDE!

*

Forrás: metro.us, theaquarian.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: