Az utóbbi években igen termékeny volt Jonathan Davis, és ezt a jó szokását most is megtartotta, igaz ezúttal csapatának új lemezét egy meglehetősen szomorú esemény ihlette.

Korn – A semmibe kalauzolnak az új lemezzel

A fájdalom szülte az új lemezt

2016-ban szállította le a Serenity Of Suffering albumát a Korn, amit tavaly követett Jonathan Davis frontember szólólemeze, mely tíz év után került a rajongók zenelejátszójába. Nagyon jó formában is volt, úgyhogy ezt mi sem szalasztottuk el és mind szólóban, mind a Kornnal megnéztük őt élőben. A tavalyi év azonban egy nagyon szomorú esemény miatt marad emlékezetes számára, ugyanis felesége, Deven elvesztette a küzdelmet saját démonjaival szemben és drogtúladagolásban elhunyt.

Hosszú idő telt el ezután csendben, mely alatt Jonathan bezárkózott a stúdióba és elkészítette a Korn tizenharmadik lemezét, mely a The Nothing címet kapta. A névválasztást a következőképpen magyarázta:

„A Földünk legmélyén él egy rendkívüli erő. Nagyon kevesen vannak tudatában ennek a helynek a nagyságával és jelentőségével, ahol a jó és a rossz, a sötétség és a világosság, a boldogság és a kín, a veszteség és a nyereség, valamint a remény és a kétségbeesés együtt létezik és húz minket életünk minden egyes pillanatában. Ez nem valami, amit választunk és irányítunk, hanem inkább ennek az erőnek a felismerése, mely minden lélegzetvételkor itt an körülöttünk, mintha valaki figyelne minket minden pillanatban.

Ez az a hely, ahol a fekete és fehér energiák összekapcsolódnak a lelkünkkel és formálják érzelmeinket, döntéseinket, perspektíváinkat és végső soron egész létünket. Van egy csodálatos és kicsiny birodalom ebben az örvényben, és ez az egyetlen hely, ahol ezen dinamikus és polarizáló erők között létezik az egyensúly, ahol a lélek menedéket talál. Üdvözlet… A Semmiben!”

Egyedül készítette Jonathan Davis az albumot

Az új albumot teljesen egyedül rakta össze Jonathan, és szeptember 13-án jelenik meg a Roadrunner Recordsnál. Az lemezen található tizenhárom dal nagyon jól lefesti, hogyan ment át a nehéz időszakon az énekes, a munkafolyamatot a következőképpen írta le:

„Ezúttal tényleg hosszú időt töltöttem azzal, amit szerettem volna csinálni. Nem voltak producerek. Az emberek megpróbáltak rávenni arra, hogy így vagy úgy csináljak dolgokat, de végül elegem lett belőle és mindenkit elküldtem azzal, hogy majd elkészül, ha elkészül. Szóval bezártam magam a stúdióba és hosszú időt töltöttem el azzal, hogy kifejezzem magam, hogy gyógyuljak és hogy a művészetemmel foglalkozzak. Néhány hónappal később kijöttem és kész a lemez.”

A lemezhez kapcsolódó turnéról még semmit sem tudni, de nagy valószínűséggel Európa is a célállomások között van, úgyhogy ha bármi újat megtudunk, neked szólunk először!

*

Forrás: loudersound.com, loudersound.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: