Egyre közeleg 2017. április 3-a, amikoris a bécsi Gasometerben mutatja be új albumát, a The Serenity Of Sufferinget Jonathan Davis és csapata. A nu-metal feltalálói nemcsak új lemezükön, hanem a rajongók és a szaksajtó szerint élőben is olyat nyújtanak, amit talán a ’90-es évek vége óta nem hallhattunk és láthattunk a Korntól, így nagyon ajánlott minden rajongónak megnézni ezen a turnén az ereje teljében levő zenekart.

Korn – Fiatalkoruk legjobb formáját hozzák el Európába

Szent a béke Rob Zombie-val és a Limp Bizkittel is

Szinte már mindenki tudja, hogy egy veretes dalcsokrot szállított le nemrég a Korn a Serenity Of Suffering személyében, melyre olyan vendégeket is meghívtak, mint Corey Taylor a Slipknotból. És akkor a remek klipeket, valamint az azokban szereplő sztárokat (Tommy Flanagan) még nem is említettük.

A csapat a megjelenés óta pár koncerten már túl van, hiszen 2016 őszén Rob Zombie-val nyomtak le egy erőteljes észak-amerikai turnét, majd télen egy rövid kitérő következett Nagy-Britanniában a Limp Bizkittel.

Érdekesség, hogy ezzel az összeborulással hosszú évek után Jonathan Davisék mindkét zenekarral elásták a csatabárdot, hiszen 1998-ban a híres Family Values Touron Zombie-ékat a hatalmas produkciós költségek miatt lecserélték a nagy áttörés előtt álló Rammsteinre, a Limp Bizkittel pedig kezdeti jó viszony után heves szóbeli csatákat vívtak az elmúlt évek során a sajtóban.

Korn – Fiatalkoruk legjobb formáját hozzák el Európába

A viszony azonban rendeződött, így a Korn frontembere már jóízűen sztorizgat a régi emlékekről.

„Az egész turné egy baromi nagy káosz volt, egy non-stop bulizás. Az emberek csak úgy felugráltak különböző buszokra, és partiztak. Őrület volt az egész, nagyon jól szórakoztunk. A legjobb emlékeim arról a turnéról vannak. Plusz ott volt velünk a Rammstein is, és ezek a srácok az egész partit egy másik szintre emelték.”

Megérintik az embereket minden dalukkal

Legutóbb már beharangoztuk, hogy 2017. április 3-án Bécsbe látogat a csapat, azonban nem hangsúlyoztuk eléggé, hogy mennyire jó formában vannak a srácok, akik ugyan a negyvenes éveiket tapossák, de huszonéves vehemenciával tolják a képünkbe a mélyre hangolt riffeket és a falakat romboló ritmusokat.

Mindezt az eddigi koncertek alapján lehet leszűrni, amiből pár felvétel az internetre is felkerült.

https://www.youtube.com/watch?v=cJDIWvsp-mA

Ezen a nyári koncerten is érezhető az energia a fiúkon, azonban az új album megjelenése után mindezt még magasabb szintre tornázták, és a Korn teljes életművét átölelő műsort kreáltak, amit egész Európára rázúdítanak 2017 első felében.

A legalább 15 dalból álló műsorba persze új dalok is bekerültek, ezeket pedig természetesen a Hans Rudolf Giger által kreált különleges mikrofonállványába szavalja Davis.

Korn – Fiatalkoruk legjobb formáját hozzák el Európába

Ha olyan Family Values Tour-élményt nem is kapunk mint a britek, azért nem kell szomorkodni, mert a Heaven Shall Burn és a Hellyeah biztosítja majd a jó hangulatot az első percektől kezdve a Gasometerben, úgyhogy a részvétel kötelező!

Ha pedig még kétségeid lennének afelől, hogy a Korn nem ad bele mindent a koncerteken, akkor olvasd el, hogy mit mondott Jonathan a zenéhez való hozzáállásáról:

„Amikor meet and greet eseményen veszel részt, és látod, hogy sírva mondják neked az emberek, hogy megmentetted az életüket egy dallal, akkor azért nem kapsz egy fillért sem, mégis ez az, amiért zenélek, hiszen ez megérinti az embereket. A rock and roll mindig is erről szólt.”

*

Forrás: http://teamrock.com/feature/2016-10-04/korn-vs-limp-bizkit-we-laugh-about-the-feud-now, http://teamrock.com/news/2016-10-11/korn-stream-new-track-take-me, http://teamrock.com/feature/2016-11-01/jonathan-davis-korn-interview

Te is akarsz már tombolni egy hatalmasat a Korn eget rengető buliján? Az áprilisi koncertre még van néhány jegyünk. Az utazás részleteiért és a foglaláshoz kattints IDE!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: