Úgy tűnik, hogy 2019-ben megrázza magát a The Cure. Robert Smithék jó ideje csak régi felvételeikből és a koncertezésből élnek, azonban az utóbbi időben rengeteg dalt felvettek, úgyhogy van miből válogatni egy új albumhoz.

The Cure – Új albummal jelentkeznek a rockzene halhatatlanjai

„Nem csak színleljük azt, amit csinálunk”

Már vagy két éve, hogy szóba került nálunk The Cure, most azonban szerencsére ismét van milyen apropóból írnunk a brit bandáról. Robert Smithék ugyanis bekerültek a Rock And Roll Hall Of Fame-be, méghozzá olyan illusztris bandák és előadók társaságában, mint a Deep Purple, a Radiohead, Janet Jackson, Stevie Nicks és a Roxy Music és a The Zombies. A New Yorkban megrendezett ceremónián Trent Reznor, a Nine Inch Nails főnöke méltatta a zenekart, majd színpadra lépett a halhatatlanok csarnokába beválasztott gárda, nevezetesen a jelenlegi felállás (Robert Smith, Simon Gallup, Roger O’Donnell, Jason Cooper és Reeves Gabrels), valamint Perry Bamonte, Michael Dempsey, Porl Thompson, Lol Tolhurst és Boris Williams. Ezután a banda frontembere mondott egy sajátos beszédet.

„Ahogy Trent is mondta, 40 év telt el első lemezünk megjelenése óta, de mégsem tűnik ennyinek. Ez idő alatt nyilvánvalóan rengetegen játszottak szerepet a The Cure történetében jóban és rosszban egyaránt. Azonban nem fogok most itt állni és felolvasni egy halomnyi nevet, mivel nem kellene sokat beszélnem és az egyébként is elég unalmas volna. A sztorizásban sem vagyok jó, elég rossz kommunikátor vagyok.”

A csapat ezután kissé érthetetlen módon mindössze a jelenlegi felállással (figyelembe nem véve a tényt, hogy a korábbi tagok is ott vannak) játszotta el a Shake Dog Shake, az A Forest, a Lovesong, a Just Like Heaven és Boys Don’t Cry című dalokat. Kicsit később Robert Smith főnök már beszédesebb volt, és elárulta, hogy szerinte miért lettek legendás banda.

„Azt hiszem, hogy azért, mert vicces vagy sem, de nem nagyon változtunk. Tudom, hogy a Radiohead beszélt az integritásról és a hitelességről, de nálunk ez egy olyan kimondatlan dolog. Mi nem beszélünk erről folyamatosan. De ez az, amiért annyi rajongót tartunk meg, mivel ők tudják, hogy nem csak színleljük azt, amit csinálunk.”

10-12 perces dalok sorakoznak majd az új lemezen

A The Cure legutóbb 2008-ban jelentkezett albummal 4:13 Dream címmel, azonban 2019 mérföldkő lesz karrierjükben, mivel új lemezt adnak ki. Smith szerint 20 év után bementek a stúdióba – mely vicces módon épp az volt, ahol a Bohemian Rhapsody is készült –, és három hétig játszottak. Az eredmény pedig egy intenzív és különleges anyag lett.

„Sötét és hihetetlenül intenzív az anyag. 10 évet vártam arra, hogy csináljak valamit, aminek értelme van. Nagyon jól fog működni, ugyanakkor nem vagyok abban biztos, hogy mennyit játszunk majd belőle a nyári fesztiválokon, mivel ez nem igazán fesztiválzene. A dalok olyan 10-12 perc hosszúak, és ezekből 19 dalt rögzítettünk. Ötletem sincs, mit csináljunk most, persze a többiek azt mondják, hogy legyen tripla album. Én viszont azt mondtam, hogy inkább nem, szóval talán kiválasztok olyan nyolc dalt és készítek egy sima albumot. De azt hiszem, hogy élvezettel tölti majd el a hardcore rajongókat, másokat pedig nagyon feldühít. Az én koromban én még mindig pesszimista vagyok.”

A főnök szerint a nyári koncertturné előtt még befejezik a szóban forgó lemezt, és októberben, például Helloweenkor meg is jelenhet. Nagyon várjuk az anyagot, de addig még koncerten is meglessük a zenekart, méghozzá 2019. július 4-én, a Péterváradi erődben. Ha nem akarsz lemaradni a különleges buliról, akkor kattints IDE és gyere velünk!

*

Forrás: rollingstone.com, rollingstone.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: