Egy ideje már ígérgeti a Jerry Cantrell vezette Alice In Chains, hogy jön 2013-as albumuk folytatása, azonban csak mostanra jutottak el arra a pontra, ahol biztosan kijelenthető: hamarosan boltokba kerül az új lemez. A grunge egyik meghatározó csapata ezúttal súlyos és durva anyaggal jelentkezik, mely ugyanakkor nem bárdolatlan és nyers dalokat jelent.

Alice In Chains – Hamarosan jön az új album

„Igyekszünk magasan tartani a lécet”

Közel egy évvel ezelőtt már pedzegettük, hogy az Alice In Chains új albumon dolgozik, azonban most minden eddiginél közelebb kerültünk az igazsághoz a csapat tagjainak nyilatkozatai alapján. A seattle-i banda fennállása óta nem sok, mindössze öt albumot készített, melyben nagy szerepe volt Layne Staley sajnálatos halálának, majd az ezt követő szünetnek.

A William DuVall énekessel kiadott legutóbbi The Devil Put Dinosaurs Here igen sikeresnek bizonyult, ha csak a remek fogadtatást – vagyis a Billboard-listán szerzett második helyet –nézzük a debütálás idejében, de azt sem érdemes elfelejteni, hogy Grammy-díjra is jelölték a csapatot miatta.

„Van rajta némi igazi mocsok, ami szándékos, ugyanakkor ez az, ahogyan együtt szól a zenekar. Olyan albumot próbálunk készíteni, melyben el tudunk merülni, valamint igyekszünk magasan tartani a lécet, és megnézni, hogy át tudjuk-e ugorni. Úgy gondolom, hogy ez ismét sikerült. Ugyanakkor azt is szeretnénk, hogy az emberek bele tudjanak temetkezni és reagáljanak rá.”

Ez mind sikerült a csapatnak, ráadásul egy igen tartalmas anyag volt a 2013-as album, amit most megint megpróbálnak túlszárnyalni Cantrellék.

2009 után jönnek megint Budapestre

Már 2016 óta arról szól a fáma, hogy dolgozik a folytatáson a csapat, azonban sokáig semmi konkrétumot nem hallhattunk a bandától, végül arra a kérdésre kaptunk választ, hogy grunge-os lesz-e az anyag.

„Hé, pont ezt csináljuk. Ebben a korban nem nagyon tudunk már mást készíteni. Szóval tesszük a dolgunkat, és elég szerencsések vagyunk, hogy megvan a lehetőségünk arra, hogy továbbra is folytassuk a munkát és jó zenéket csináljunk, miközben jól érezzük magunkat.”

Persze, nem is tudna kibújni a bőréből az Alice In Chains, ám most mégis valami igazán súlyos dobáson dolgoznak.

„Azonosíthatóak leszünk általa, akárcsak egy ujjlenyomatból. Ami elkészült, arra joggal lehetünk büszkék, valami igazán súlyos, durva, mégis szép borulatként jellemezném a cuccot.”

Az album ismét Nick Raskulinecz producerrel formálódik, azonban ezúttal a zenekar szülővárosában, Seattle-ben, ráadásul a Studio X-ben, ahol 1995-ös sorlemezüket is rögzítették.

„Az utóbbi két albumot Los Angelesben készítettük és nagyszerűen sikerültek, azonban elérkezett az idő az Alice In Chains számára, hogy visszatérjen Seattle-be, hogy az ottani vizet igyuk és az ottani levegőt lélegezzük be.”

Az albumról tehát ennél többet egyelőre nem tudni, azonban az tuti, hogy 2018-ban megjelenik a lemez, ahogy az is, hogy hosszú idő után ismét fellépnek Magyarországon, ugyanis 2018. július 1-jén a Budapest Parkban koncerteznek. Ki tudja, akkor talán már új dalokat is hallhatsz Jerryéktől.

*

Forrás: rollingstone.com, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: