Glenn Tipton betegsége miatt sokan azt gondolták, hogy a jelenleg is futó turné lesz az utolsó a Judas Priest számára, de Rob Halfordék nem úgy tervezik, hogy így zárják le karrierjüket, sőt.

Judas Priest – Nem állnak le, lesz új album

Vajon marad Andy Sneap a második gitáros?

Nem is olyan rég már szépen felvezettük a Judas Priest eddigi legutolsó albumához, a Firepowerhez kötődő sztorit, úgyhogy ebbe nem ásunk bele újból, hiszen vannak fejlemények bőven a legendák háza táján. Az egyik legnagyobb kérdés mindenképpen az, hogy ki lesz a csapat második számú gitárosa a jövőben, ugyanis Glenn Tipton Parkinson-betegsége eddig is csak annyit engedett a veterán húrmesternek, hogy olykor két-három dalba beszálljon a koncerteken. Sajnos Ian Hill nemrég nem olyan jó hírekkel szolgált zenésztársa állapota felől.

„Glenn nem érzi jól magát az utóbbi időben. A floridai fellépés első koncertjén még kijött, de most nem látom annak lehetőségét, hogy a turné hátralevő állomásain fellépjen. Bár a mai modern gyógyszerekkel semmi sem lehetetlen.”

Mindez természetesen a turnézásra vonatkozik, a stúdióban és a dalszerzésben bőven besegíthet és teszi is, erről Rob Halford énekes korábban már beszélt egy interjúban. Koncerteken azonban mindenképpen pótolni kell, és Andy Sneap – akit elsősorban csak producerként ismertek a metalrajongók – eddig remek munkát végzett. A zenekar mindenképpen szeretné, ha maradna, de a döntés nyilván közös lesz.

„Nagyon dolgot vitt véghez azzal, hogy Glenn helyébe lépett a turnén. Rettenetesen megbonyolította volna az életünket, ha ezt nem teszi meg, ráadásul ilyen rövid időn belül, mert mi nem vettük észre, hogy Glenn nem tudja többé kezelni megfelelő intenzitással a turnékat. Andy a helyébe lépett, és mintha egy nyulat húzott volna ki a kalapból a szemünk láttára, amikor ilyen rövid idő alatt megtanulta a teljes műsort.”

A csapat nem győzi tehát dicsérni, de még nem született döntés és Andy sem tudja, hogyan tovább, hiába hatalmas élmény számára egy legendás bandában pengetni.

„Azon vagyok, hogy beilleszkedjek. Megkértek, hogy segítsem ki őket. Elvállaltam és mindent beleadok. Előtte egy évig a Saxonnal és az Accepttel dolgoztam a stúdióban, jó volt a négy fal közül kilépni, mivel sokszor úgy éreztem, kiégek. Hogy ezután mi történik, fogalmam sincs. Még nem beszéltünk róla.”

„Mindenképpen van egy új Judas Priest-album a láthatáron”

A banda jelenleg is turnézik, és nem tervezik a leállást, sőt. Olyan ötletek is felmerülnek, mint egy esetleges Priest – Iron Maiden turné, amire már volt példa a ’80-as évek elején. Ian Hill basszer szerint mindenképpen meg kellene lépni, kijelentése után ráadásul azonnal fel is merült a lehetősége a dolognak, mint az állítólag jövőre érkező tizenhetedik Maiden-album promóciós turnéja. A portyázáshoz ráadásul a Testament, az Obituary és a Raven Age is csatlakozna, úgyhogy mindenképpen nagy attrakcióról lenne szó.

„Érdekes volna összehozni, még mielőtt valaki meghal közülünk. Más bandákkal is játszottunk együtt, például legutóbb a Uriah Heeppel. Annak idején nagy rajongójuk voltam, az ő történetük legalább olyan régi, mint a miénk, de lehet, még régebbi. Összefut az ember ilyen arcokkal az évek során. De az Iron Maidennel tényleg össze kell jönnünk.”

A turnék mellett azonban a csapat mindenképpen tervez új lemezt. Hill szerint addig akarják ütni a vasat, amíg tudják, sőt vannak is az előző anyagról kimaradt dalok, amiket nem használtak fel, sőt ha mindehhez hozzávesszük, hogy Halford szerint Glenn Tipton már gyűjtögeti az ötleteket, akkor tényleg nem kell sok idő ahhoz, hogy újra összerántsanak egy lemezt.

„Már gondolkodunk is az új lemezen. Nemrég volt egy megbeszélésünk a közeljövővel kapcsolatban, és azt mondhatom, hogy mindenképpen van egy új Judas Priest-album a láthatáron.”

Addig azonban hangolj a legendák koncertjére, ugyanis 2020. február 26-án Bécsben Ozzy Osbournnal lépnek fel, ahol ott leszünk. Reméljük, te is jössz! Katt IDE!

*

Forrás: loudersound.com, blabbermouth.net, loudwire.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: