Nagy valószínűséggel senkinek sem kell bemutatni Ace Frehley-t, a KISS egykori gitárosát. Spaceman ugyan már jó ideje elhagyta a KISS-t, azonban a zenéléssel közel sem állt le, sőt hamarosan jön legújabb szólóalbuma, melyen egykori csapattársa is feltűnik.

Ace Frehley – Új szólólemez Spacemantől

Szárnyal a Spaceman

Hiába nem tagja már a KISS-nek lassan húsz éve Ace Frehley, ennek ellenére fontos láncszeme a csapat történelmének, hiszen a legfontosabb és legmeghatározóbb pillanatokban pengette a gitárt a legendás hard rock bandában. Frehley azonban az évek során rájött, hogy sokkal jobban érdekli a szólóban való zenélés, így végérvényesen 2000-ben hagyta hátra a csapatot (már második alkalommal), azóta pedig begyújtotta a Spaceman a rakétákat, már ami a szólóalbumokat illeti.

2014-es Space Invaders lemeze óta nagy tempót diktál, hiszen 2016-ban Origins Vol. 1 címmel válogatáslemezzel jelentkezett, melyen olyan arcok zenéltek vele együtt, mint Slash, Lita Ford, John 5 vagy éppen Paul Stanley, egykori csapattársa, akivel 18 év után zenélt együtt újra egy új stúdiófelvételben, mely ezúttal egy Free-feldolgozás volt. A dalhoz klip is készült, ami 27 (!) év elteltével az első kisfilmje Spacemannek.

„Szerintem Paul fantasztikusan énekel a számban és maximálisan kihasználta a lehetőséget, ami nem adódik a KISS-ben. Paulról azt tartják, hogy elég magas tartományban énekel, míg a Fire & Waterben mélyen a rekeszizomból. Hát, bizony mindenki dobott egy hátast, aki idáig hallotta!”

„Három órán belül pedig megírtunk két dalt, ami mindkettőnk számára egy rekord”

Ha pedig ez nem lenne elég, egész gyorsan összerakott egy új szólólemezt Ace, ami 2018. október 19-én jelenik meg az Entertainment One gondozásában, méghozzá a stílusos Spaceman címmel. Az albumon a szokásos Frehley-védjegyek mellett azonban ismét megbújik egy kis szenzáció, ugyanis nem más, mint Gene Simmons is feltűnik két dalban. Ezúttal tehát másik egykori zenésztársát hívta meg.

„Csak dobtam neki egy emailt, hogy gyerünk és írjunk pár dalt közösen az új lemezemhez. A következő dolog az volt, hogy megérkezett, három órán belül pedig megírtunk két dalt, ami mindkettőnk számára egy rekord. Nagyszerűen éreztük magunkat. Eljött hozzám, kint ettünk az udvaron, míg én a pálmafákat locsoltam.”

A KISS legendának ráadásul már van egy maroknyi turnédátuma is, azonban ezek egyelőre minket nem érintenek. Viszont ha a közelbe jön Spaceman, arról mindenképpen szólunk neked.

*

Forrás: loudersound.com, loudwire.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: