Egy éve még csak találgattunk, de mára tuti biztos, hogy új lemezt is leszállít a klasszikus felállással a Helloween. Előtte persze tartogatnak még egy-két meglepetést a rajongóknak.

Helloween – Újra lendületben, hamarosan jön az új album

„Nem volt egyszerű megfelelően összesűríteni ezt a hihetetlen turnét”

Korábban több alkalommal is írtunk a Helloween körüli mozgolódásról, mi több, élőben is megnéztük, hogyan muzsikál a hosszú idő után összeállt klasszikus leosztás. A csapat 2018 végén befejezte Pumpkins United turnéját, ami hatalmas siker volt világszerte, ugyanis a Helloween 69 koncertet adott 32 országban, 3 kontinensen, ráadásul nem kevesebb, mint egymillió rajongónak.

„Ez a hihetetlen utazás volt az egyik olyan varázslatos pillanat, amit nem lehet szavakkal leírni. Egyszerűen ez volt az, amit a legjobban imádunk: nagyszerű emberekkel találkozni, visszautazni az időben a kedves emlékek közé és együtt ünnepelni a Helloweent.”

Nem véletlenül emlékezik vissza kedvesen Andi Deris a turnéra, hiszen történelmi menetelésen vannak túl, amit meg is örökítettek és 2019. október 4-én jelenik meg United Alive címmel. A kiadvány DVD, Blu-ray, CD és bakelit változatban érkezik és a Wacken fesztivál, a Madrid Arena koncertjét foglalja magába, de a gárda São Pauló-i bulijáról is hallhatóak lesznek rajta dalok az elmaradhatatlan extrák mellett. Michael Kiske szerint nem volt egyszerű a turné esszenciáját összefoglalni.

„Nem volt egyszerű megfelelően összesűríteni ezt a hihetetlen turnét és megörökíteni, milyen volt a számunkra. Ezért jött az ötlet, hogy vegyük fel a legnagyobb fesztiválkoncertet és a legmasszívabb arénakoncertet, valamint a legforróbb klubbulit.”

Helloween – Újra lendületben, hamarosan jön az új album

2020-ban jön az új lemez

A csapat 2018 végén egy box-setet is piacra dobott Helloween – Starlight: The Noise Records Collection címmel, amiben a Helloween Noise-nál kiadott lemezei kapnak helyet, úgyhogy a rajongók nem panaszkodhatnak, azonban a legnagyobb érdeklődés és várakozás mégis az új albumot övezi. Erre ugyan Michael Weikath gitáros azt mondta korábban, hogy nem biztos, hogy elkészül, mert túl lusták hozzá, azonban nem sokáig kellett várni a hivatalos „cáfolatra”, ami egy közleményben érkezett.

„Kezdetnek a Nuclear Blast ragaszkodott ahhoz, hogy a zenekart – és a dupla lábgépet – mozgásban tartsa még néhány évig, így lesz egy új stúdiólemez Kiskével és Hansennel. Az, hogy a Weikath, Hansen és Deris dalszerzőtrió stúdióba vonul ezzel a két kivételes énekessel 2019-ben, az azt jelenti, hogy a lemez 2020-ra van ütemezve, ami nem kevesebb, mint epikus lesz!”

A munkálatok jól haladnak, azonban Dave Mustaine betegsége miatt törölték a Megadeth turnéját, így a Helloweent felkérték néhány fesztiválbulira ősszel, melyekre Brazíliában kerül sor. Emiatt kicsit csúsznak a stúdiós dolgok, de amint megtudunk többet az új lemezről, mindenképpen jelentkezünk! Légy résen!

*

Forrás: blabbermouth.net, metalstorm.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: