Sokként érte a metaltársadalmat Dave Mustaine bejelentése, miszerint rákkal kezelik. Nem csoda, hogy ennek (is) köszönhetően erre az évre már nem várható új lemez a csapattól, de jövőre minden bizonnyal megjelenhet a 2016-os Dystopia folytatása.

Megadeth – Dave gyógyulása után, 2020-ban jöhet az új lemez

Pokolian súlyos lesz az új lemez

Hatalmas lendülettel indította 2019-et a Megadeth. A rajongók bár elsősorban egy új lemezt vártak, ennek ellenére egy válogatásalbumnak örülhettek, mely március 22-én fordult be a lemezboltokba Warheads On Foreheads címmel. Dave Mustaine gyorsan meg is magyarázta a harmincöt remaszterelt dalt magán hordozó album címét.

„Harmincöt éve a Megadeth nevet adtam zenekaromnak, és úgy látom, hogy ezek a dalok a leghatásosabb fegyverek a zenekar arzenáljában. A WOF egy amerikai hadi kifejezés a célzás hatékonyságára, hogy a megfelelő eszközt használják az adott feladatra. Ezek a dalok a maximális pusztítás érdekében készültek.”

Megadeth – Dave gyógyulása után, 2020-ban jöhet az új lemez

Természetesen az új albummal, a 2016-os Dystopia folytatásáról is jöttek új infók, melyek közül a legfontosabb mindenképpen az volt, hogy súlyos anyaggal van dolgunk, legalábbis Dave fia mindenképpen annak értékelte a hallottakat a stúdióban.

„Amikor átjött a fiam, egy olyan dalon dolgoztunk, melynek a munkacíme The Dogs Of Chernobyl volt. A bevezető riffnek volt egy magyaros beütése, hasonlóan, mint a Mercyful Fate Into The Coven című dalában. A dal elképesztően erőteljessé és súlyossá vált, a fiam meg is jegyezte, hogy ez pokolian súlyos, amin jót nevettem.”

Ennek ellenére az album nagy valószínűséggel nem jelenik meg 2019-ben, ezt David Ellefson basszer el is hintette még tavasszal.

„Nagy valószínűséggel a legnagyobb kihívás, hogy nem ugyanabban a városban lakunk. Nashville ezért egyfajta kreatív csomópont számunkra, itt készítünk mindent és osztunk meg egymással. Bármennyire is reménykedem egy idei lemezben, 2020 eleje jár a fejemben, nagy valószínűséggel ekkor lesz kész az album arra, hogy megjelenjen.”

Dave Mustaine szembeszáll a rákkal

Mindez pedig még valósabbá vált akkor, amikor a semmiből jött a rossz hír, miszerint Dave Mustaine-nél torokrákot diagnosztizáltak az orvosok. A 2019-es Megacruise-on még fellép a banda valamilyen formában, de Dave segít befejezni az új albumot is annak ellenére, hogy kemény hetek, hónapok várnak rá.

„Torokrákot diagnosztizáltak nálam, Ezt bizony komolyan kell venni és szembe kell nézni vele. Már korábban is szembesültem más akadályokkal az életben. Szorosan együttműködök az orvosaimmal, kidolgoztunk egy kezelési tervet, szerintük kilencven százalék, hogy sikeres lesz. A kezelést már el is kezdtük.”

Nem csoda, hogy a sokkoló hír kapcsán rengeteg rajongó, zenészek és zenésztársak is jókívánságokkal halmozzák el a thrasherek frontemberét, akinek gyógyulásában mindenki bízik. David Ellefson ki is hangsúlyozta, hogy a torokrákból már többen is kigyógyultak, Dave pedig igazi harcos, aki nem hagyja magát.

„Ezen a ponton optimisták vagyunk a kezelés miatt. Más esetek már megmutatták, hogy a torokrák gyógyítható. Az jutott eszembe, amikor három éve eltörtem a lábam a Dystopia turné közben. Dave-nek azt mondtam, hogy lejátszom a következő három koncertet, de ő erre úgy reagált, hogy inkább hazamegyünk, mert ha nem gyógyul meg, akkor élethosszig tartó problémáim lehetnek. Tudom, hogy sok rajongó dühös és csalódott volt emiatt, és én is az lennék, ha az ő helyükben lettem volna. De valós volt a probléma és így kellett tennünk. Dave esetében ugyanez a helyzet, szóval amit megtehetünk érte, mint énekes és a zenekar tagja, valamint ember, hogy hagyjuk pihenni.”

Bármit megtudunk, mindenképpen megosztjuk veled, úgyhogy kövess minket!

*

Forrás: kerrang.com, kerrang.com, loudwire.com, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: