Nem csak rendhagyó Yes-turné várható 2020-ban, ugyanis Steve Howe szólóban is aktivizálja magát. Egészen elképesztő ez a veterán húrmágustól, nem?

Yes – Steve Howe szólóban is nagyon aktív lesz 2020-ban

Egy album és egy könyv is belefért Howe idejébe

Több alkalommal is írtunk arról az utóbbi időben, hogy turnéra viszi a Relayert a Yes, az pedig már csak hab a tortán, hogy Steve Howe szólóban is aktív lesz 2020-ban. Persze nem szólókoncertekre kell gondolni (bár sosem tudni), hanem arra, hogy szólólemezt ad ki a veterán gitármágus. Az album a BMG kiadónál jelenik meg április 17-én Love Is címmel, és ugyan Jon Davison, a Yes énekese, valamint Dylan Howe dobos (Steve fia) is feltűnik a lemezen, ennek ellenére Steve viszi a prímet a dalokban.

„Egyensúly van a gitáros instrumentális szerzemények és a dalok között, ez pedig szimmetrikus egyensúlyban található azzal, amit csinálok. Én énekelek és játszom elektromos, akusztikus, valamint steel gitáron, plusz helyenként billentyűn, ütőhangszereken és basszusgitáron is játszom az instrumentális tételekben.”

Alig várjuk, hogy belehallgassunk a lemezbe, de azt talán még inkább, hogy elolvassuk a sokat látott zenész önéletrajzi könyvét, mely a hírek szerint egy nappal szólóanyaga előtt, 2020. április 16-án kerül a boltok polcaira All Our Yesterdays címmel. Már nem sok idő választ el minket a prog Kánaántól!

Nem veszett ügy a Jon Andersonnal való reunion

Egy friss interjúban egyébként ismét előkerült az a téma, hogyan jött ki anno és hogyan jön ki manapság Steve, valamint a Yes egykori énekese, Jon Anderson. Howe szerint a ’70-es években nagyon jó csapatot alkottak, aztán valami megtört és egyre inkább akadozott a közös munka. És ugyan sosem volt lehetetlen együtt dolgozni, ennek ellenére nem volt olyan álomszerű minden, mint a ’70-es években. Azóta tudjuk, hogy el is váltak az útjaik, de manapság jól kijönnek és talán előfordulhat, hogy egy ponton ismét együtt dolgoznak majd.

„Jon és én nagyon jól kijövünk manapság egymással. Van történetünk és a barátság is megmaradt, ennek ellenére valószínűleg jobb, ha nem próbálunk meg együtt dolgozni állandó jelleggel ilyen-olyan okok miatt. Azt viszont senki sem tudhatja, hogy mit hoz a jövő.”

A közeljövő viszont tartogat jó dolgokat számunkra, ugyanis a Yes jelenlegi leosztása 2020. május 4-én a bécsi Arénában lép színpadra, ahol mi is ott leszünk. Ha szeretnél velünk jönni, akkor kattints IDE és foglald le a jegyed most!

*

Forrás: loudersound.com, loudersound.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: