Bár a 2016-ban megjelent lemezekre sem panaszkodhatunk, már most bizton állítjuk, hogy 2017-ben kapunk még egy jókora adagot. Többek között a System of a Down, a Rammstein, Marilyn Manson, a U2, a Linkin Park és a Mastodon is előrukkol valamivel. És a lista még korántsem véges! Íme egy kis ízelítő, mi vár ránk a közeljövőben!

A várhatóan kétlemezes új Mastodon album már a keverési fázisban van, így az év első felében már jó eséllyel meg is szerezhetjük a 2014-es Once More ‘Round The Sun utódját.

A piromán németek, azaz a Rammstein 2016-ban már élőben is játszottak egy új dalt, néha-néha jönnek képek is a stúdiózásról, úgyhogy várjuk szeretettel a következő nagylemezt.

Az örmény/amerikai System of a Down legutóbbi nagylemezpárosa, a Mezmerize/Hypnotize már több mint 10 éve jelent meg, így már pont ideje van egy újabb dalcsokornak. A dalírás már elkezdődött, júniusban pedig hallhatjuk is, mit hoztak össze SOAD-ék a boszorkánykonyhájukban, hiszen bejelentették egy új lemez érkezését.

A Volt Fesztiválra érkező Linkin Park egyelőre cím nélküli nagylemeze is úton van már, így jó eséllyel már a nyári szezonban is fel fog csendülni róla ez-az. Ha olyan lesz, mint az előző The Hunting Party, akkor egy rossz szavunk sem lehet.

A zenekari zeniten és a rémes kísérletezéseken túl akár még jó dolgokat is rejthet majd a friss Papa Roach korong, de azért várjuk meg azt a megjelenést.

Marilyn Manson – Say10 friss CD-je még egyelőre nem sok dolgot árult el magáról. Azért mi kíváncsian várjuk, mivel botránkoztat meg minket ezúttal az énekes.

A fentieken túl nagy erőkkel várjuk a U2 új albumát is, a Songs of Experience-t, amelyet Bonóék már jó előre beharangoztak, és, bár 2016-ra nem sikerült kiadni, idén biztosan a boltokba kerül. Ráadásul a U2 egy különleges jubileumi turnéba is belekezd 2017-ben. Így ünneplik, hogy a Joshua Tree c. lemezük 30 éves lett.

*

Természetesen a lista nem teljes, csupán szubjektív válogatás. Várjuk a többi friss porogós újdonság bejelentését!


Az összeállítást köszönjük a Rockstationnek. A teljes cikket itt tudod elolvasni: 10 jövőre megjelenő rock/metal album, amit már nagyon várunk

Oszd meg barátaiddal a Facebookon: