Nem sok idő maradt hátra a Helloween klasszikus felállásával kecsegtető különleges turné kezdetéig, amire már gőzerővel készül a csapat. Míg Kiske, Hansen és Weikath a próbateremben zengetik a falakat, addig a körútból kimaradt Roland Grapow otthon duzzog, bár elmondása szerint szíve mélyén nem is igazán akart csatlakozni társaihoz.

Helloween – Már a kanyarban a reunion turnéja

Roland Grapow haragos, hogy kimaradt a buliból

2017 ősze fontos időszak a Helloween rajongóinak, ugyanis a banda klasszikus felállása ismét összeáll, ráadásul az aktuális leosztás is ott lesz a koncerteken, így egy nagy ünnepi show-ra készülhetnek a zenekar hívei Michael Kiske, Kai Hansen, Michael Weikath, Markus Grosskopf, Andi Deris, Sascha Gerstner és Daniel Löble társaságában.

Az összeborulásból az 1995-ben elhunyt Ingo Schwichtenberg hiányzik, valamint a hét évig a banda sorait erősítő Uli Kusch és a tizenkét évet végigmelózó Roland Grapow gitáros. Utóbbi igen morcos azért, mert kimaradt az újraegyesülésből.

„Az első reakcióm ugyanakkor nem a csalódottság volt, bár egy kicsit dühös lettem, úgy, mint egy kisfiú, akit nem hívtak meg az osztálytársának a szülinapi bulijába. Később azonban rájöttem, hogy nem is igazán szeretném ezt, mivel nem érezném jól magam ezekkel az emberekkel.”

Grapow azt állítja, hogy Uli Kuscht sem hívták meg, és mivel saját dalai sem hangzanak majd el, így még inkább nem érdekli a dolog. Szerinte amúgy is a pénzről szól az egész történet.

„Az egész az üzletről szól. Nehéz idők járnak a zenészekre, és mindenki megpróbál valahogy túlélni, ennek érdekében pedig az összes létező módszert felhasználni. Egyedül csak arra gondolok, hogy ezek a srácok (Hansen és Kiske) mit fognak csinálni saját zenekarukkal a reunion turné után. Nem vagyok benne biztos, hogy a rajongóik ismét külön szeretnék majd látni őket a Helloweentől.”

Helloween – Már a kanyarban a reunion turnéja

„Ha Weiki nem hívott volna fel, akkor még ma is autószerelőként dolgoznék”

Kiske szerint azonban a gitáros kapott meghívót, viszont nem élt a lehetőséggel.

„Ahogy tudom, megkérték, hogy vegyen részt a turnéban, viszont nem élt a lehetőséggel. Én ezt az információt kaptam. Valószínűleg még mindig megsértve érzi magát, amit tudok, hogy milyen. Amikor ez a dolog még friss, az egy bonyolult helyzet.”

Mindezek ellenére Grapow igen hálás egykori társainak, de a tüske még mindig benne van, hogy mind a mai napig nem sikerült elsimítani egymással problémáikat.

„Ma is tisztelem a srácokat. Valaha a Helloween része voltam, nélkülük nem lennék benn a rockbizniszben. Ha Weiki nem hívott volna fel, akkor még ma is autószerelőként dolgoznék. Egy öreg fickó lennék, akinek fájnak a csontjai, aki a kedvenc hobbijáról, a zenélésről álmodozik. Most már régóta zenélek, boldog ember vagyok. Se engem, se Ulit senki nem kért fel erre az újraegyesülésre. Nem tudom az igazi okát. Azt mondják, hogy ez egy Keeper Of The Seven Keys-reunion, viszont Ingo Schwichtenberg régóta halott.”

Helloween – Már a kanyarban a reunion turnéja

Gyere velünk Pozsonyba!

A Helloween elsősorban a Keeper Of The Seven Keys-lemezekre összpontosít a bulikon, ami nem azt jelenti, hogy teljes egészében eljátsszák őket, ugyanis a háromórás koncerteken hagynak helyet az új daloknak, valamint a ’85-ös Walls of Jericho egyes tételeinek is, ráadásul Andi és Michael közösen is előadnak pár számot. A turné iránt ugyanakkor akkora az érdeklődés, hogy hamarabb is indul két nappal, így 2017. október 19-én lépnek fel Kiskéék először, méghozzá Mexikóban, Monterrey városában.

Singers checking in 🎤🔜🎵www.helloween.org for live dates! #Helloween #pumpkinsunited #michaelkiske #andideris #heavymetal #rehearsal

Közzétette: Helloween – 2017. augusztus 1.

Ahogy korábban is elhintettük, a pozsonyi Aegon Arénában is fellépnek a „tökfejek”, méghozzá november 26-án, ahová jó hangulatú utazást szervezünk, így ha nem akarsz lemaradni a történelmi koncertről, akkor kattints IDE, és gyere velünk!

*

Forrás: metalpaths.com, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: