Alig több mint egy év alatt elkészítette új albumát a Papa Roach. A csapat pedig turnézott is, azonban váratlanul felszabadult idejüket nagyon jól hasznosították az elmúlt időszakban, így már arra készülnek, hogy kiadják nemrég megjelent Crooked Teeth lemezük folytatását.

Papa Roach – Hamar összerántották az új albumot

„Kifejezésmód szempontjából visszatértünk a saját utunkra”

Nem kérdés, hogy sikeres volt-e a Papa Roachnak visszatérni a 2000-es évek hangzásához, ugyanis 2017 tavaszán megjelent Crooked Teeth lemezük igen pozitív visszhangot kapott mind a rajongóktól mind a szakmától. Az album 23 ezer példányszámban kelt a megjelenést követő első héten Észak-Amerikában, így első helyen nyitott a Billboard Hard Rock Album listáján, míg a Billboard 200-as listán a szintén előkelő 20. helyen kezdtek.

Az albumot Nicholas ‘RAS’ Furlong és Colin Brittain producerek segítségével hozta össze a banda, és nagyon elégedettek még most is a fogadtatással Jacobyék.

„Eddig igazán jól alakulnak a dolgaink a lemezzel. Mindenképpen továbbfejlesztettük a banda hangzását, és kifejezésmód szempontjából visszatértünk a saját utunkra. Továbbá kihívások elé állítottuk a lemezkiadónkat és a rajongókat is új hangzásbeli elemekkel és összetevőkkel. A Papa Roach lényege továbbra is itt van, azonban új és frissebb formában. Ennek ellenére visszamentünk a régebbi lemezekhez és visszahoztunk némi rapet a zenénkbe.”

Nem a súlyos gitárokra építenek

Ilyenkor általában az szokott következni, hogy már-már végtelennek tűnő turnéra viszi a csapat a lemezt, azonban a Papa Roach nem így gondolta, és unortodox módon alig több mint egy év alatt el is készítette új albumát. Persze ehhez az is kellett, hogy időbeosztásuk egy sajnálatos esemény miatt kissé megboruljon.

„Az Of Mice & Mennel kellett volna turnéra indulnunk a Crooked Teeth lemez megjelenése után, azonban Austin Carlile, az Of Mice & Men énekese nagyon beteg lett, és a turnét törölték. Szóval úgy voltunk vele, hogy ha nem koncertezünk, akkor írjunk valamit. Bementünk a stúdióba és készítettünk öt-hat dalt. Majd visszamentünk június és július folyamán is, és lett tizenkét dalunk, melyek közül vannak igazán őrületesek is.”

Az új dalokat szintén a Crooked Teethnél segédkező producerekkel kalapálta össze a zenekar, úgyhogy simán nevezhető egyenes folytatásának az előző eresztésnek. Jacoby Shaddixék pedig továbbra is nagyon élvezik, hogy csak a vaskos riffekkel csempésznek súlyt zenéjükbe.

„Úgy gondolom, hogy azon a ponton vagyunk a karrierünkben, amikor tényleg megpróbálunk felfedezni több dinamikát, és nem csak a gitárok alkotta falra támaszkodni minden pillanatban. Persze így is tehetsz, azonban ha folyton hangos, akkor nem tudod, hogy mikor kellene tényleg hangosnak és mikor kellene halknak lennie. Szóval megpróbálunk mindent egyensúlyban tartani.”

A szóban forgó új lemezről két dal (Who Do You Trust?, Renegade Music) már meg is hallgatható, a megjelenés pedig 2019 elejére várható. Ha bármi fontosat megtudunk a lemezről vagy a hozzá kapcsolódó turnéról, akkor pedig ahogy eddig is, számíthatsz ránk, mindenképpen szólunk!

*

Forrás: blabbermouth.net, blabbermouth.net, blabbermouth.net


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: