Sokan egy vasat sem raktak volna arra, hogy Kai Hansen és Michael Kiske közösen visszatér a Helloween soraiba, azonban 2016 egyik záróakkordjaként megérkezett a bejelentés, amire oly sokan vártak: a banda klasszikus felállása 2017 őszén indul világkörüli útra, aminek lesz hozzánk közeli megállója is, így, aki a rocktörténelem tanúja akar lenni, annak most kötelező élőben elcsípni a zenekart.

Helloween – Ismét együtt a klasszikus felállás

Ismét együtt az összes „tökfej”

Az elmúlt hónapok bőven hoztak szenzációs eseményeket a rockzene szerelmeseinek, elég, ha csak a nagy sikernek örvendő Guns N’ Roses turnét, a Not In This Lefetime-ot említjük, azonban máris itt van egy szintén hasonlóan nagy kaliberű esemény, méghozzá a Helloween klasszikus tagságának újbóli összeborulása.

Sokáig úgy tűnt, hogy semmi esély sem lesz arra, hogy a Michael Weikath gitáros és Michael Kiske énekes rendezze viszonyát, azonban szerencsére máshogy alakultak a dolgok, és 2016 végén bejelentették, hogy a Helloween a ’80-as évek klasszikus felállásával rója majd a köröket a nagyvilágban. A zenekarból egyedül Ingo Schwichtenberg dobos hiányzik majd, aki sajnálatos módon 1995-ben öngyilkos lett.

„Eredeti Helloween-dalokat játszani a Unisoniccal már komoly flashbacket jelentett, de az eredeti felállással és Andivel zúzni valami egészen különleges lesz. Az idő elérkezett!”

Mindezt Kiske mondta, aki a Unisonic nevű bandájával már bevállalt pár Helloween-dalt Kai Hansennel együtt, azonban most Helloween név alatt tehetik meg mindezt, ráadásul Weikath-tal együtt.

„Fontos, hogy Helloween néven menjen a dolog, a turné pedig érdekes és szórakoztató lesz. Sok tervünk van a jövőre nézve, számomra ráadásul pozitív gyógyulási folyamatot is jelent majd ez az egész. Már most is nagyszerűen, megkönnyebbültnek érzem magam, jó érzés, hogy összehozzuk. Nem akarok úgy meghalni, hogy megoldatlan problémákat hagyok magam mögött.”

Helloween – Ismét együtt a klasszikus felállás

3 órás koncertekkel kápráztatják el a rajongókat

A banda ráadásul nemcsak közös koncertekben gondolkodik, hanem új dalokon, esetleg új kiadványon, azonban egy akadályt még le kell küzdeniük: a lustaságot. Weikath szerint ugyanis a csapatból pont Kai Hansen, Michael Kiske és saját maga a leglustábbak a dalszerzés terén.

„Van egy olyan ötletünk, hogy legalább egy dalt össze kellene rakni. Személy szerint egy kicsit többet kellene csinálnunk, mondjuk egy EP-t vagy hasonlót, azonban még rengeteg dolog van, amit át kell néznünk és ki kell próbálnunk az őszi mexikóvárosi koncert előtt. Mindezt megfejelve, ha úgy döntünk, hogy kijövünk egy új dallal, mint Pumpkins United, akkor nagyon sok tennivalónk van. Egyelőre azonban csak egy dal van tervben.”

A 2017. október 21-én induló turnéra egyébként a banda egy 3 órás programot ígért, melyen a Helloween jelenlegi és klasszikus felállásának tagjai cserélgetnék egymást, így mindenki szerepelhetne, ráadásul nem lenne megterhelő a zenészek számára a maratoni koncert. Természetesen énekesi poszton a csapat aktuális dalnoka, Andi Deris is ott lesz a bulikon, és akár duettet is énekelne Kiskével, ha úgy alakul.

Helloween – Ismét együtt a klasszikus felállás

„Ő egy nagyszerű srác és nagyon laza, szóval egy olyan személy, akivel könnyen kijövök majd. Nagyon izgatottak vagyunk, amikor elképzeljük a rajongókat, akiknek végre esélyük lesz hallani a régi dalokat az ő előadásában, és még egyet-kettőt velem együtt, az én időmből. Nagyon boldog vagyok, hogy nem kell többé az összes magas Michael Kiske-dalt elénekelnem. Megkönnyebbültem, hogy visszatért a zenekarba, ugyanis így a saját témáimra tudok koncentrálni. Ennek az egésznek nagyon jól kellene működnie.”

A turné tehát pár hónap múlva Mexikóvárosban startol, azonban az európa, sőt, a magyar rajongóknak sem kell aggódniuk, ugyanis hozzánk közel, a pozsonyi Aegon Arénában is fellépnek a „tökfejek”, méghozzá november 26-án, ahová jó hangulatú utazást szervezünk.

*

Forrás: blabbermouth.net, teamrock.com, blabbermouth.net

Téged is érdekel a Helloween novemberi koncertje? Tarts velünk a bulira! Kattints IDE a részletekért és a foglald le jegyed!


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: