2018-ban sincs megállás a Guns N’ Roses háza táján, ugyanis folytatódik tovább a rendkívül sikeres Not In This Lifetime turné, mely az egész világot meghódította. Ezúttal az európai fesztiválok kerülnek sorra, majd pedig minden bizonnyal lezárul a rocktörténelem egyik legsikeresebb koncertkörútja. Mindezek után viszont egyelőre nem tudni, mihez kezd a gárda.

Guns N’ Roses – Jön a Not In This Lifetime utolsó felvonása

Az európai fesztiválokat veszik célkeresztbe

Lassan két éve tart a Guns N’ Roses mindent elsöprő Not In This Lifetime turnéja, mely az utolsókat rúgja. Axlék az összes földrészen jártak már, azonban az európai fesztiválok eddig kimaradtak a szórásból, úgyhogy 2018-ban pótolják elmaradásukat. A három legfontosabb szereplő, vagyis Axl Rose, Slash és Duff McKagan nem sokat nyilatkoztak az elmúlt hónapok során, pont ezért volt érdekes, hogy Slash végül megnyílt az egykori Mötley Crüe-basszer, Nikki Sixx rádióműsorában.

„Ha húsz hónappal ezelőtt beszélünk erről, akkor azt mondtam volna, hogy ez sosem fog megtörténni. De összejött, és baromi jó volt. Vannak olyan pillanatok a színpadon, amikor azt mondod magadnak, hogy ez egyszerűen hihetetlen. Volt valami ebben a körútban, mely nem az utolsó, ’90-es évekbeli turnénkra emlékeztetett, hanem egy teljesen egyedi, új dolog volt.”

Guns N’ Roses – Jön a Not In This Lifetime utolsó felvonása

Az egész sztori onnan indult, hogy Axl felhívta Slasht, aki mindezt meg is erősítette nemrég, szerinte onnantól nem volt megállás, csak teljes gázzal előre.

„Telefonon beszéltünk, majd amikor hazaértem, személyesen is találkoztunk. Éppen turnéztam Peruban, erre különösen emlékszem. Nagyon katartikus volt személyesen is beszélni, mivel van egy kötelék közöttünk. Ebből fakadt az is, hogy rossz lett a viszonyunk, mivel kikényszerítettek belőle minket, és ez felerősítette a negatív oldalt.”

Guns N’ Roses – Jön a Not In This Lifetime utolsó felvonása

Akár egy új lemez is benne lehet a pakliban?

A turné az egyik legsikeresebb koncertkörút a világon, csak 2017-ben 292,5 millió dollárt termelt, összesen pedig 475 millió dollárnál járnak a bevételek. Kérdés mindezek után, hogy mihez kezd a zenekar, ha a korábban is említett európai fesztiválokat is kipipálják. Korábban már cikkeztek arról, hogy titokban zajlottak felvételek esetleges új dalokhoz, vagy albumhoz. Richard Fortus szerint viszont még nem jártak a stúdióban.

„Rengeteg dolgot veszünk fel, ötleteket gyűjtünk, de nem mentünk még be a stúdióba és kezdtük el felvenni az új albumot. Ez a zenekar igazán erős ebben a pillanatban, szóval nagyon remélem, hogy összehozzuk a lemezt. Valamilyen szinten mindannyian számítunk rá és tervezzük is.”

Guns N’ Roses – Jön a Not In This Lifetime utolsó felvonása

Bárhogy is lesz, az biztos, hogy 2018 nyarán mindenképpen érdemes meglesni a Gunst még egyszer, úgyhogy döntöttünk: július 9-én megyünk Lengyelországba, a Slavski Stadionba. Ha nem akarsz hoppon maradni, akkor kattints IDE, és gyere velünk!

*

Forrás: teamrock.com, teamrock.com, pollstar.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: