Már bőven a hetedik X-et tapossa a Lassúkezű, és hiába van rengeteg siker, temérdek album és koncert a háta mögött, nem rántja vissza a gyeplőt. Sőt, még igencsak megrozzant egészsége sem állítja meg Eric Claptont, aki folyamatosan megy előre.

Eric Clapton – Semmi sem állíthatja meg

Megrendült az egészsége

73 évesen is ontja magából a dalokat Eric Clapton, a világ egyik legmeghatározóbb blues-rock gitárosa. Legutóbbi albuma 2016-ban jelent meg I Still Do címmel, amit egy koncertlemez követett. A veterán húrmester a sikerek ellenére rengeteg megpróbáltatáson ment és megy keresztül, ugyanis egészsége egyáltalán nem az igazi.

„Tavaly sok fájdalmam volt. Alsó hátfájással kezdődött és egy olyan kór lett belőle, amit perifériás ideggyengeségnek hívnak. Úgy érzed, mintha elektrosokk menne végig a lábaidban, így pedig nehéz gitározni. El kellett fogadnom a tényt, hogy ez nem fog javulni, már csak azért sem, mert épp most gyógyulok fel az alkoholizmusból és más anyagok függőségéből. Azt hiszem, nagyszerű dolog, hogy még mindig élek, mert már rég fel kellett volna dobnom a bakancsot.”

Mindennek fényében tehát örülhetünk, hogy a Lassúkezű még gitározik, sőt 2017 elején még tolószékben is látták a Los Angeles-i reptéren, úgyhogy kész csoda, hogy ennek ellenére tud a zenével és a koncertekkel foglalkozni. Bár az igaz, hogy az utóbbi 2-3 évben csak körülbelül 10 fellépést vállalt egy esztendőben.

Újrakiadások, karácsonyi lemez és bécsi koncert

Tehát betegség ide vagy oda, erre az évre is tartogat meglepetéseket a gitáros, 2018 nyarán négy lemezt (Money And Cigarettes, Behind The Sun, August, Journeyman) például újra megjelentetett bakeliten, október 12-én pedig – szokatlanul korán – pedig egy karácsonyi albummal örvendeztette meg a rajongókat Happy Xmas név alatt. Az albumon nemcsak ünnepi dalok blues változatát hallhatjuk, hanem található rajta egy vadiúj dal is For Love On Christmas Day címmel.

„Úgy gondoltam, hogy ezek az ünnepi dallamok összeboronálhatóak lennének egy kis bluesos színezéssel, úgyhogy elkezdtem gondolkodni azon, hogyan játszhatnék blues sorokat az énekdallamok között.”

Mindennek tetejébe már az is biztos, hogy 2019 nyarán Európában koncertezik, június 6-án pedig Bécsben, úgyhogy ott leszünk, hogy meghallgathassuk varázslatos játékát, és hogy jó egészséget kívánjunk neki. Ha te is csatlakoznál, akkor kattints IDE és gyere velünk!

*

Forrás: loudersound.com, loudersound.com


Oszd meg barátaiddal a Facebookon: